Kanariefrømælk: Hvad er det, og hvordan laver man det?

Har du smagt denne lækre drik? Nu hvor du kender dens fordele, bør du absolut ikke tøve med at lave kanariefrømælk derhjemme, så du kan få det optimale ud af den.
Kanariefrømælk: Hvad er det, og hvordan laver man det?
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Kanariefrømælk har et lavt kalorieindhold, og er blevet meget populært verden over. Frøene har et højt indhold af vigtige næringsstoffer og mange sundhedsmæssige fordele.

Kanariefrø er primært kendt som fuglefoder, men kan faktisk være en vigtig del af en menneskelig kostplan, da de giver kroppen en masse enzymer og aminosyrer, hvis du spiser dem.

De har et højt indhold af næringsstoffer, når de er tørre. Men hvis du putter dem i vand, sker der en masse kemiske processer, der er med til at øge frøenes indhold af fibre, cellulose og organiske proteiner.

Udover de gode nærringsstoffer, du får ved at indtage frøene, er de også perfekte til at forbedre din fordøjelse. Kanariefrø forbedrer også din levers funktion og afgifter kroppen.

Eftersom vi udemærket er klar over, at de de færreste spiser kanariefrø til dagligt, vil vi denne artikel give dig den perfekte opskrift på kanariefrømælk og forklare om de vigtigste fordele, dette lille frø kan have på din krop.

Anbefalet læsning efter “Kanariefrømælk”:

Yoga og vægttab: Forbrænder yoga kalorier?

Sådan laver du kanariefrømælk

Saadan laver du kanariefroemaelk

Kanariefrømælk er en af de vegetabilske drikkevarer med det laveste kalorieindhold overhovedet, og derfor kan du uden problemer drikke den hver dag. Derudover er mælken også et godt supplement til din slankekur, hvis du gerne vil opretholde en sund vægt.

Det er forholdsvis overkommeligt at lave mælken, men det anbefales at starte hele processen aftenen før, du har til hensigt at drikke den.

Ingredienser

 • 6 spsk kanariefrø
 • 4 kopper vand

Tilberedning

 • Sæt kanariefrøerne i blød i en kop vand og lad dem trække natten over.
 • Si frøene næste morgen og put dem i en blender med resten af vandet.
 • Blend frøene ved høj hastighed, indtil de bliver flydende og får en lysebrun farve.
 • Si drikken med et viskestykke og smid resten væk.

Gode råd

 • Drik en kop kanariefrømælk til morgenmad.
 • Drik endnu 2-3 kopper i løbet af dagen.

Fordelene ved kanariefrø

Kanariefrø indeholder 16,6% højkvalitets proteiner og 11,8% kostfibre.

Ved at lave kanariefrøene om til mælk øges deres enzymindhold, og det optimerer også dine cellers forbrug af glukose.

Kombineret med frøenes mange vitaminer og mineraler vil disse egenskaber give dig gode forudsætninger for at forbedre din sundhed, hvis du drikker mælken regelmæssigt.

Godt for fordøjelsen

Kvinde holder sig paa maven

Enzymerne i kanariefrømælk forbedrer fordøjelsesprocessen, og hjælper også med at lave stivelse om til glukose.

 • Frøenes anti-inflammatoriske egenskaber reducerer irritation af maveforingen.
 • Forhindrer halsbrand og mavesår.
 • Balancerer tarmbevægelserne og forhindrer forstoppelse og diarré.

Beskytter hjertet

Denne vegetabalske mælk er blevet en af de bedste midler for at undgå ophobning af dårligt kolesterol (LDL) i blodårene.

 • Mælkens antioxidante indhold hjælper med at forhindre plakdannelse, fjerne lipider og forebygge sygdomme som åreforkalkning.
 • Forbedrer blodgennemstrømningen og balancerer natriumniveauer.
 • Hvilket forebygger forhøjet blodtryk.

Hjælper med vægttab

Kvinde der staar paa badevaegten

På grund af drikkens afgiftende og fordøjelsesfremmende egenskaber er den et godt kosttilskud til personer, der forsøger at opnå et sundt vægttab.

 • Selvom drikken ikke er et mirakelmiddel, hjælper dens indhold med at rense din krop fra giftstoffer, hvilket forhindrer forstyrrelse af stofskiftet.
 • Derudover vil drikkens kostfibre øge din mæthedsfornemmelse, hvilket reducerer din lækkersult for mad med højt kalorieindhold.

Bekæmper væskeretention

Kanariefrømælk har en vanddrivende effekt på kroppen, hvilket er med til at øge din nyres funktionsevne. Det hjælper med at filtrere væsker, så de udskilles via urinen.

Det vil automatisk hjælpe personer, der oplever problemer med hævelse eller betændelsessygdomme, da man ved at komme af med væsker kan undgå komplikationer og smerter.

Renser leveren

Leveren

Antioxidanterne og de naturlige enzymer i kanariefrø er også perfekt egnede til at rense din lever, hvilket også forbedrer din leverfunktion.

Drikkens indhold reducerer skadepåvirkningen af frie radikaler. Det vil også booste stofskiftet af fedststoffer, der forhindrer dig fra at have en langsom fordøjelse.

Læs også denne artikel efter “Kanariefrømælk”:

Kanariefrø og kanelvand, et middel til at rense arterierne

Bekæmper urinvejsinfektion

Kvinde der holder sig for maven - kanariefroemaelk

Drikkens næringsstoffer hjælper med at styrke dit immunforsvar, hvilket vil få din krop til at reagere bedre på urinvejsinfektioner.

Derudover kan kanariefrømælkens vanddrivende egenskaber også være med til at rense dine urinveje og blære, som gør det langt lettere at slippe af med de mikrober, der forårsager disse sygdomme.

Har du prøvet denne lækre drik? Nu hvor du kender dens mange sundhedsmæssige fordele, bør du ikke tøve med at lave den derhjemme, så du kan nyde dem til fulde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Abdel-Aal, E. S. M., Hucl, P. J., & Sosulski, F. W. (1997). Structural and Compositional Characteristics of Canaryseed (Phalaris canariensis L.). Journal of Agricultural and Food Chemistry45(8), 3049–3055. https://doi.org/10.1021/jf970100x
 • Mason E, L’Hocine L, Achouri A, Karboune S. Hairless Canaryseed: A Novel Cereal with Health Promoting Potential. Nutrients. 2018;10(9):1327. Published 2018 Sep 19. doi:10.3390/nu10091327
 • Abdel-Aal, E. S. M., Hucl, P., Patterson, C. A., & Gray, D. (2010). Fractionation of hairless canary seed (Phalaris canariensis) into starch, protein, and oil. Journal of Agricultural and Food Chemistry58(11), 7046–7050. https://doi.org/10.1021/jf100736m
 • Valverde, M. E., Orona-Tamayo, D., Nieto-Rendón, B., & Paredes-López, O. (2017). Antioxidant and Antihypertensive Potential of Protein Fractions from Flour and Milk Substitutes from Canary Seeds (Phalaris canariensis L.). Plant Foods for Human Nutrition, 72(1), 20–25. https://doi.org/10.1007/s11130-016-0584-z

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.