Mænds bækkenbund

God prostata- og urinsundhed afhænger af, at mænds bækkenbund er i god tilstand. Normalt bliver bækkenbunden svagere med alderen. Derfor er det vigtigt at passe på denne del af kroppen.
Mænds bækkenbund
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Skrevet af Edith Sánchez

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Mænds bækkenbund er ikke et almindeligt emne, da mange mennesker ikke synes, det er vigtigt for mænd at tale om det. Faktisk er der mange mænd, der ikke kan identificere denne del af deres krop eller ikke ved, at den findes.

Det er meget vigtigt for mænd at træne bækkenbunden for at forhindre problemer som urininkontinens eller erektionsproblemer. Faktisk viser nogle af disse problemer sig omkring tredive års alderen og bliver værre omkring 50.

Når mænds bækkenbund fungerer korrekt, kan du forhindre visse prostataproblemer. Det kan også hjælpe mænd med at fungere normalt under sex.

Hvad er mænds bækkenbund?

Mænds bækkenbund ligger i den nedre del af bækkenet

Mænds bækkenbund ligger i den nedre del af bækkenet. Det fungerer også som en slags “lukning”, hvor indvoldene er. Med andre ord er dette maven og bækkenrummet, og hvor mænds kroppe hviler, når de sidder.

Dette område går fra skambenet, som er over bunden af ​​penis, til halebenet, som er den nederste del af rygsøjlen. Lateralt er det mellemrummet mellem de to knogler på siderne, når du sidder.

På mænds bækkenbund findes der nerver, muskler, blodkar, ledbånd og muskelhinder. Musklerne i dette område hjælper med:

  • Kontrol
  • Støtte
  • Sammentrækning

Læs også: Bækkenbundsøvelser til øget seksuel nydelse

Funktioner

På bækkenbunden er der et sæt muskler, der udfører mange forskellige funktioner. Den vigtigste af disse er at kontrollere urin- og analkontinens. Dette betyder, at takket være disse muskler kan du tømme din blære og tarm på den rigtige måde.

Derudover understøtter mænds bækkenbund blæren og endetarmen. Faktisk er dette bækkenorganerne. Derudover spiller musklerne i dette område en vigtig rolle for både erektion og ejakulation. Derfor er de vigtige for at fungere seksuelt.

Dog kan bækkenbunden svækkes baseret på alder eller ikke at træne nok. Dette kan også være resultatet af neurologiske sygdomme, infektioner, kirurgi til fjernelse af tumorer eller strålebehandling.

Derudover kan svaghed i mænds bækkenbund forårsage urin- eller prostataproblemer. Det kan også påvirke seksuel funktion markant, hvilket også kan føre til:

Placering

Mand tager sig til mave

Det er vigtigt for mænd at kunne identificere deres eget bækkenbund, ikke kun på billeder. For at gøre dette er der fire tips. De er:

  • Stop vandladning. Alt, hvad du skal gøre, er at stoppe vandladning for at lokalisere og føle bækkenbundsmusklerne. Vi anbefaler dog ikke at gøre dette mere end en gang om ugen.
  • Hold på prutterne. Dette ligner det første tip. Denne gang skal du dog holde på dine prutter. For at gøre dette skal du sammentrække musklerne i anus. Det trækkes tilbage og løftes ind i bækkenbunden.
  • Se i et spejl. Du kan prøve at spænde i denne muskel foran spejlet. Hvis du gør det rigtigt, trækkes penis tilbage, og pungen stiger.
  • Post-urinering sammentrækning. Efter at have tømt blæren, prøv at sammentrække dit bækkenbund. Hvis du gør det rigtigt, kan du udvise den resterende urin. Dette hjælper også med at kontrollere lækage.

Læs også: Forbedr dit sexliv og undgå inkontinens med bækkenbundsøvelser

Andre vigtige data om mænds bækkenbund

Det er vigtigt at være opmærksom på denne del af din krop. Begynd desuden på at udøve ​​bækkenbundspleje. Det vigtigste er at forhindre, at dette område bliver svagt. Ellers kan det forårsage de problemer, vi nævnte tidligere.

Knibeøvelser er gode til at styrke mænds bækkenbund. Faktisk er de meget enkle og gode til mænd over tredive. Det er også en god idé at indtage en afbalanceret kost, være forsigtig, når du løfter vægte, og prøv at undgå forstoppelse.

Det kan interessere dig ...
Alt om rygmusklernes anatomi
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Alt om rygmusklernes anatomi

Det er vigtigt at kende til rygmusklernes anatomi, eftersom de er en vigtig del af menneskets krop. Her vil vi fortælle dig, hvad du har brug for a...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • del Carmen, M. C. D. J., Torres, M., & Bolaños, O. (2015). Disfunciones sexuales y disfunciones del suelo pélvico.¿ Problemas de salud relacionados?. Revista Sexología y Sociedad, 21(2), 224-233.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.