Mærkelige ting, der kan ske efter sex

Vi kan opleve forskellige fornemmelser, situationer og mærkelige ting efter sex, især i begyndelsen af vores sexliv. Hvis disse ikke forsvinder, er det tilrådeligt at konsultere en specialist.
Mærkelige ting, der kan ske efter sex

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Før du begyndte at have sex, har du sikkert spekuleret på, hvordan det ville føles. Hvis du stadig ikke har prøvet det, stiller du sikkert de spørgsmål nu. Hvis vi talte med folk, som havde haft sex, eller læste om det i bøger og blade, syntes mange (eller de fleste) at beskrive det som noget fantastisk. Men hvad er virkeligheden? Hvad sker der efter sex?

Når vi først er begyndt at have sex, opdager vi, at ikke alle de fornemmelser, vi føler, altid er behagelige. Faktisk kan man føle en del ubehag, smertefulde virkninger og irritation. I denne artikel fortæller vi dig om nogle mærkelige ting, der kan ske efter sex, hvad de skyldes, og hvad vi kan gøre for at håndtere dem.

Forventningerne omkring sex får os til at betragte det som et særligt og magisk øjeblik, når det faktisk ikke altid er sådan. Vores første oplevelse af samleje kan ofte fjerne al den magi, som vi oprindeligt troede på.

Første gang vi klæder os af foran nogen, kan vi føle os lidt generte og ret usikre. Desuden kan samleje (især første gang) for kvinders vedkommende være noget ubehageligt og smertefuldt.

Derfor kan alle de romantiske forestillinger, som vi havde set i filmene, flyve væk, og mange af de overbevisninger, vi havde om at elske, og som der tales om i disse undersøgelser, falder fra hinanden.

Mærkelige ting efter sex

Efter sex kan der opstå visse fornemmelser, som i første omgang kan skræmme os. I dag skal vi lære dem at kende og finde ud af, hvorfor de kan opstå.

Brændende og kløende fornemmelse ved vandladning

Kvinde oplever vaginal kløe efter sex

Efter sex føler mange kvinder en brændende og kløende fornemmelse ved vandladning. Det er vigtigt at vide, hvorfor dette sker, da det er det mest stillede spørgsmål i gynækologiske konsultationer.

Dette spørgsmål stilles af kvinder, der er i gang med deres sexliv, og de forbinder det ofte med en seksuelt overført sygdom. Dette er ikke tilfældet. Symptomerne på en seksuelt overført sygdom opstår ikke umiddelbart efter sex, men mindst en dag eller to senere.

Hos kvinder er urinrørets udløb placeret et par centimeter over skedeåbningen. Dette område kan blive irriteret ved gnidning af kondomet, friktion med penis eller hånden eller af de anvendte smørecremer. Dette kan forårsage svie og kløe ved vandladning. Men hvis du har mistanke om en mulig kønssygdom, bør du blive testet for at udelukke den.

Læs også denne nyttige artikel: 4 tricks til at opretholde en erektion

Behovet for at gå på toilettet

Mange kvinder er flove over at tale om dette aspekt. Lige efter sex eller under sex har de trang til at tisse. Dette skyldes, at, under vaginal penetration kan penis eller fingre røre og stimulere G-punktet meget, hvilket forårsager trangen til at gå på toilettet.

Det må på intet tidspunkt få os til at tro, at vi faktisk kunne tisse under samleje. Det eneste, der kunne forekomme, er sprøjtning. Desuden er det en god ting at tisse efter samleje. På den måde undgår man risikoen for at få urininfektioner, hvis man har en tendens til at opleve dem.

Små blodpletter efter sex

Ca. 1 ud af 10 kvinder får en lille vaginal blødning efter sex, som stopper samme dag eller dagen efter.

Vi ved, at det kan ske under kvindens første gang, men det kan også ske ved efterfølgende penetration. Meget intenst samleje, overdreven friktion eller mangel på smøring er de mest almindelige årsager og udgør ikke en alvorlig sundhedsrisiko.

Løsningen er at hvile lidt eller sætte farten ned under penetrationen. Vi bør blive bekymrede for denne situation, når blødningen ikke stopper et døgn efter det seksuelle møde.

Smerter i underlivet

Kvinde tager sig til underliv

En anden af de mærkelige ting, der kan ske efter sex, er smerter i underlivet. Dette ubehag har mange forskellige årsager og bør i vedvarende tilfælde behandles af din læge.

Smerter i forbindelse med samleje er et ikke-patologisk symptom. Det skyldes, at du under elskov ikke kan opfatte ubehaget på grund af den intense hastighed. Efter ejakulationen begynder et lille ubehag i bækkenet, som kan skyldes, at tyktarmen skaber et tryk, efter at den har modtaget vibrationerne fra de stødende bevægelser .

Intens seksuel aktivitet kan forårsage lette muskelspændinger i bækkenet, som trækker sig sammen, når den udsættes for bevægelsernes vibrationer. Ved sammentrækningen opstår der en lille belastning, og det giver smerter.

En anden årsag kan være, at skedevæggene under samleje blev lidt beskadiget af manglende tilstrækkelig smøring, hvilket kan give ubehagelige fornemmelser efter samleje.

Det, der i begyndelsen er mærkeligt efter sex, bliver normalt med tiden

Vi kan ofte føle forskellige mærkelige fornemmelser efter sex. Nogle opstår kun, når vi begynder at have sex for første gang. Med tiden bliver disse normale, og ubehaget forsvinder.Vi vænner os gradvist til dem.

Nogle af disse fornemmelser efter sex kan dog opleves igen og igen. Generelt er de hyppigere, når der ikke er tilstrækkelig ophidselse, og som følge heraf utilstrækkelig smøring.

Hvis det er for svært at opnå det rette smøringsniveau, kan du bruge en produkt af god kvalitet til at hjælpe dig i denne henseende. Vandbaserede produkter er normalt de bedste. Og husk, at hvis du har spørgsmål, eller ubehaget fortsætter, bør du gå til en gynækolog.

Det kan interessere dig ...
6 stillinger til at have sex stående
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 stillinger til at have sex stående

Vi deler 6 stillinger til at have sex stående og slippe for rutinen i sengen og soveværelset. Det er stillinger til en behagelig orgasme.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Andrés Domingo, A. (2005). Enfermedades de transmisión sexual. Pediatria Integral9(2), 105–120.
  • Berman, L. A., Berman, J., Miles, M., Pollets, D., & Powell, J. A. (2003). Genital self-image as a component of sexual health: Relationship between genital self-image, female sexual function, and quality of life measures. Journal of Sex and Marital Therapy29, 11–21.
  • Fernández  L., Bustos L., González, L., Palma  D., Villagrán, J., & Muñoz, S. (2000). Creencias, actitudes y conocimientos en educación sexual. Revista médica de Chile128(6), 574-583.
  • Gil Vera V.D. (2019). Disforia postcoital sexual en la vida conyugal. Revista desexología, 8(1), 77-81.
  • Maserejian, N. N., Shifren, J., Parish, S. J., Segraves, R. T., Huang, L., & Rosen, R. C. (2012). Sexual arousal and lubrication problems in women with clinically diagnosed hypoactive sexual desire disorder: Preliminary findings from the hypoactive sexual desire disorder registry for women. Journal of Sex and Marital Therapy38(1), 41–62.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.