4 tricks til at opretholde en erektion

Seksuel sundhed er meget vigtig for en persons generelle velbefindende. Her er nogle tips til, hvordan du kan opretholde en erektion og forebygge erektil dysfunktion.
4 tricks til at opretholde en erektion
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ikke at opretholde en erektion under samleje er et af de problemer, der kan påvirke en mands selvværd mest. Derudover kan en anden af konsekvenserne heraf være manglende selvtillid i det øjeblik, hvor man er intim med en partner. Hvis du går igennem denne situation, er her nogle nøgler til at håndtere den.

Erektil dysfunktion er en tilstand, hvor en mand ikke kan opnå en tilstrækkelig erektion af penis under samleje. Det kaldes også almindeligvis for “impotens”, og symptomerne kan også omfatte nedsat seksuel lyst.

Hvis problemet varer i mere end et par uger eller måneder, vil din læge sandsynligvis diagnosticere erektil dysfunktion og ordinere behandling i overensstemmelse hermed. I mellemtiden er det værd at bemærke, at stress, alkohol og fedme er store fjender af en erektion, som det fremgår af flere medicinske udgivelser.

Mulige årsager til erektil dysfunktion

Årsagerne til impotens er mangfoldige og er generelt relateret til dårlige livsstilsvaner. Disse er, hvis de opretholdes på lang sigt, skadelige for en mands helbred. Derfor er det vigtigt at rette op på og forbedre disse vaner, når det er nødvendigt.

I den forbindelse peger Mayo Clinic-professionelle på følgende mulige årsager til erektil dysfunktion:

 • Søvnforstyrrelser.
 • Rygning, alkoholisme og andet stofmisbrug.
 • Visse sygdomme som fedme, åreforkalkning, forhøjet blodtryk, hjerteproblemer, hyperkolesterolæmi, metabolisk syndrom, Parkinsons sygdom og multipel sklerose m.m.
 • Indtagelse af visse lægemidler samt visse behandlinger for prostatakræft og prostataførstørrelse.
 • Blandt de psykologiske årsager kan nævnes kronisk stress, depression, angst, frygt for seksuel dysfunktion efter en tidligere oplevelse og andre bekymringer.
Par i seng er frustreret grundet mangel på evne til at opretholde en erektion

Tricks til at opretholde en erektion

Bortset fra følgende tips, som kan hjælpe dig som et supplement til medicinsk behandling, er det nødvendigt at fremhæve, at erektil dysfunktion er et problem, der kan have mange årsager. Derfor er det vigtigt at konsultere en læge for at få en professionel og præcis diagnose.

Efter konsultationen skal du også overveje følgende tiltag:

Op med humøret!

Hvis du har erektil dysfunktion, må du ikke blive modløs, men holde humøret oppe. Der er mange anbefalinger og tips, du kan følge for at overvinde denne forhindring på vejen til fuld nydelse af dit sexliv. Nogle af dem er:

 • Træning af penis, specielt den muskel, der er kendt som pubococcygeus. Denne er ansvarlig for at kontrollere urinstrømmen og sammentrækningerne ved mandens seksuelle klimaks. Derfor anbefaler fagfolk fra Boston Medical Group, at man træner den f.eks. gennem knibeøvelser.
 • Øvelsen foregår ved at afbryde urinstrålen, men uden at klemme hårdt, så du kan forlænge og forbedre din erektion. Bare gør det i tre sekunder ved at trække din blære sammen.
 • Tjek din vaskulære sundhed. Som forklaret ovenstående er højt blodtryk og forhøjet kolesteroltal i blodet skadeligt for den seksuelle sundhed.
 • Undgå for enhver pris alkohol og tobak eller reducér dit forbrug.

Du vil måske gerne læse denne artikel: 7 tips til at stimulere mænd

Motion

En stillesiddende livsstil er direkte skadelig for bl.a. den seksuelle og reproduktive sundhed. Denne livsstil er direkte forbundet med mange af de årsager til erektil dysfunktion, der er nævnt ovenstående, såsom diabetes, overvægt og stofskifte- eller hjerteproblemer.

Tøv ikke med at motionere for at styrke dine muskler og give din krop energi. Planlæg en rutine, og inddrag en forpligtelse til dit velvære i dine daglige aktiviteter.

På den anden side virker knibe- eller bækkenbundsøvelser direkte på sammentrækningen af pubococcygeus-musklen og er øvelser, der er designet til at styrke bækkenområdet.

Som det fremgår af den ovennævnte BMG-publikation, er det at øve dem med til at øge kvaliteten af dine orgasmer og seksuelle oplevelser. For at gøre dette bør du gøre følgende:

 1. Læg dig på gulvet med bøjede ben og hænderne ned langs siden.
 2. Træk dit bækken sammen i tre sekunder i en opadgående bevægelse.
 3. Slap af og slip spændingen i musklen i yderligere tre sekunder.
 4. Gentag denne opadgående og derefter nedadgående bevægelse ca. 20 gange.
 5. Træk vejret ind, når du trækker musklen sammen, og ånd ud, når du slapper af i den.
Mand peger ned i underbukser

Gode vaner til at opretholde en erektion

Vær opmærksom på din livsstil. En simpel handling kan være årsagen til erektil dysfunktion. Så tag følgende forslag til efterretning:

 • Pas på med stramt undertøj. Det siges, at den øgede temperatur, der opstår ved stramt tøj, kan øge temperaturen i testiklerne, hvilket kan påvirke antallet af sædceller og testosteronniveauet. Men på trods af at dette råd stadig er fremherskende, hævder 2018-undersøgelser som den, der blev foretaget i Human reproduction, at disse beviser er inkonsistente.
 • Få nok søvn hver dag. Minimum er syv timer, selv om det kan variere fra person til person. Mangel på søvn kan påvirke din livskvalitet.
 • Prøv at dyrke en sportsgren, du nyder, hvad enten det er yoga, meditation eller sport. Idéen er at frigøre følelsesmæssige spændinger og dermed passe på din krop og dit sind.

Du vil måske finde dette interessant: Hvorfor er det så svært at tale om sex?

Sund kost kan hjælpe med at opretholde en erektion

Kender du udtrykket “Du er, hvad du spiser”? Det, du spiser, har direkte indflydelse på din præstation under seksuel aktivitet, hvilket er blevet bekræftet af en undersøgelse, der er offentliggjort af Sexual Medicine Reviews.

Overvej disse fødevarer for at øge din penis’ sundhed:

 • Mørk chokolade er en af nøglerne til at opretholde en stærkere erektion, for ifølge en udgivelse fra Journal of Military Health, indeholder det flavonoider, der hjælper med at udvide arterierne.
 • Antioxidanter: Sorte frugter og bær som brombær, blåbær og hyldebær indeholder høje niveauer af anthocyaniner, som er antioxidanter, der hjælper med at øge libido hos mænd. I forlængelse af den ovennævnte forskning bekræfter en undersøgelse fra The American Journal of Clinical Nutrition denne forbindelse mellem antioxidanter og sundhed.
 • Aminosyre L-argininin: Spørg din læge, om du kan tage dette tilskud. Det findes naturligt i din krop og er ansvarligt for at producere nitrogenoxid, som er et element, der fremmer erektioner, fordi det er ansvarligt for at få blodkarrene til at slappe af.
En masse sunde fødevarer

Alle dine vaner påvirker hver eneste erektion

Afslutningsvis skal du ikke bekymre dig om, at du ikke får resultater med det samme, for intet sker fra den ene dag til den anden. Vær konsekvent med gode vaner, og du vil snart opleve positive resultater.

Et sundere liv vil give dig mulighed for at forbedre din erektion, dit selvværd og din seksuelle sundhed. Husk, at det er vigtigt at konsultere en læge, hvis problemet fortsætter, for at få en præcis diagnose og en sikker og effektiv behandling. Nyd din seksualitet, som du fortjener det!

Det kan interessere dig ...
Natlig sædafgang: Hvad er det, og hvad forårsager det?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Natlig sædafgang: Hvad er det, og hvad forårsager det?

Natlig sædafgang, der også er kendt som våde drømme, gør nogle flove og fascinerer andre. I denne artikel vil vi fortælle dig alt om det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cassidy A, Franz M, Rimm EB. Dietary flavonoid intake and incidence of erectile dysfunction. Am J Clin Nutr. 2016 Feb;103(2):534-41.
 • Cho JW, Duffy JF. Sleep, Sleep Disorders, and Sexual Dysfunction. World J Mens Health. 2019 Sep;37(3):261-275.
 • Dorey G, Speakman MJ, Feneley RC, Swinkels A, Dunn CD. Pelvic floor exercises for erectile dysfunction. BJU Int. 2005 Sep;96(4):595-7.
 • Golomb BA, Berg BK. Chocolate Consumption and Sex-Interest. Cureus. 2021 Feb 12;13(2):e13310.
 • La Vignera, S., Condorelli, R., Vicari, E., D’Agata, R., & Calogero, A. E. Physical activity and erectile dysfunction in middle‐aged men. Journal of andrology. 2012; 33(2): 154-161.
 • Leproult R, Van Cauter E. Effect of 1 week of sleep restriction on testosterone levels in young healthy men. JAMA. 2011 Jun 1;305(21):2173-4.
 • Pyke RE. Sexual Performance Anxiety. Sex Med Rev. 2020 Apr;8(2):183-190.
 • Yafi FA, Jenkins L, Albersen M, Corona G, Isidori AM, Goldfarb S, Maggi M, Nelson CJ, Parish S, Salonia A, Tan R, Mulhall JP, Hellstrom WJ. Erectile dysfunction. Nat Rev Dis Primers. 2016 Feb 4;2:16003.
 • Su, L., Yang, Z. T., Qu, H., Luo, C. L., Yuan, G. X., Wu, J., & Jiao, Y. Effect of Antioxidants Supplementation on Erectile Dysfunction: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Sexual Medicine Reviews. 2022.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.