10 tips til at gøre det for første gang med din kæreste

Dit første seksuelle møde er en helt personlig oplevelse. Lær, hvad du skal gøre for at beskytte dig mod risici og nyde det fuldt ud sammen med din kæreste.
10 tips til at gøre det for første gang med din kæreste
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Du har måske lige mødt en fyr, du dater måske en, eller du er måske i et fast forhold. Uanset hvad, vil den første gang med intimitet altid gøre dig nervøs.

Det er en naturlig reaktion, der sker for os alle, når vi skal have sex for første gang. Husk altid på, at sex, ligesom seksualitet, er en naturlig del af livet, og du bør nyde det, når du er klar til det. Du bør aldrig gøre det, hvis du ikke har lyst, og slet ikke hvis nogen presser dig til det af en eller anden grund.

Her er ti tips til at have sex for første gang med din kæreste.

Hvad skal du vide, før du har sex for første gang?

Før vi går videre til tips og anbefalinger til at have sex for første gang, er det nødvendigt at gennemgå flere spørgsmål. I det øjeblik, du mister din mødom, kan der opstå en række spørgsmål, som du bør løse for at føle dig mere rolig og sikker, når tiden er inde. Vi vil tilbyde dig et svar på de mest almindelige af dem:

 • Hvad sker der i kroppen, når du har sex for første gang? Du skal vide, at der ikke sker nogen synlige ændringer i din krop, når du har haft sex for første gang. Ingen vil kunne se det. Under akten kan din puls og din vejrtrækning øges, din krop kan svede, du kan rødme, og din vulva og dine bryster kan hæve op. Dette er en del af den seksuelle ophidselse, og alt vil vende tilbage til det normale, når det er overstået.
 • Vil det gøre ondt, eller vil jeg bløde? Det afhænger af den enkelte kvindes krop, psykologiske tilstand og kontekst. Det vil sandsynligvis føles mere som ubehag end egentlig smerte, hvis du er afslappet. Brug af glidecreme kan hjælpe med at reducere friktionen. På den anden side kan du opleve en lille blødning, men det sker ikke hver gang.
 • Vil jeg nå orgasme? Igen afhænger dette af hvert enkelt tilfælde, men det vil sandsynligvis ikke ske. Uerfarenhed og nerver kan forhindre dig i at nå klimaks. Du skal dog ikke bekymre dig. Det er normalt!

Det kan være meget nyttigt at tale med en person, du har tillid til, før du har sex for første gang. Det skal være en seriøs og informeret person, som er villig til at besvare dine spørgsmål. Din læge, et familiemedlem, som du har tillid til, eller en ældre ven kan hjælpe dig med dette.

Det vigtigste først

Kærestepar i seng er klar til første gang

Husk altid, at du er ejer af din krop, og at du altid kan bestemme, hvornår du vil have sex for første gang. Der er heller ingen, der kan tvinge dig til at gøre det, når du ikke har lyst eller ikke er klar.

Dine venner, dine klassekammerater i gymnasiet og selv din kæreste bør respektere din beslutning og lade dig håndtere den, for i sidste ende er det en meget personlig ting.

Det er ligegyldigt, om nogen bliver ved med at sige til dig, at du skal gøre det, hvis du ikke er klar eller ikke har lyst til det. Vær tydelig og vent, indtil du føler dig tryg ved tanken, personen, stedet og tidspunktet. Det ville være bedst, hvis du aldrig gør noget under pres.

På den anden side skal du huske, at du altid kan skifte mening og stoppe sexlivet. Du behøver ikke at fortsætte , hvis du ikke føler dig tryg.

Tips til at sikre, at din første gang bliver fantastisk

Disse tips vil hjælpe dig med at føle dig rolig og ansvarlig for dig selv i forbindelse med din første gang og skabe et sundt miljø for sex.

 • Vent på det rigtige øjeblik og den rigtige person. Sex for første gang kræver en vis planlægning, et intimt sted for at undgå afbrydelser og masser af tid, hvor der ikke er nogen distraktioner for hjernen, dit største seksuelle organ. På den anden side skal den person, som du mister din mødom med, være en person, du kender og stoler på. Det vil hjælpe dig med at føle dig mere rolig.
 • Tag dig god tid. Begynd aldrig med at tage tøjet af ham eller onanere ham. Gå langsomt frem. Massage, kys og udforskning af kroppen kan hjælpe med at gøre det til det særlige øjeblik, som du ventede på, og hvor intimitetens varme kærligt øges.

Flere tips

 • Prøv at slappe af. Frygt, nerver og ængstelse kan sløre denne oplevelse og gøre den smertefuld eller ubehagelig. Så prøv at være rolig og fokuseret på nuet og på de fornemmelser, du oplever.
 • Der er ingen perfekt alder, hvor du bør have sex. Det første sensuelle møde er en personlig proces, og grunden er, at ikke alle når seksuel modenhed i samme alder. Det er en tilstand, der opstår i henhold til faktorer som familie, kultur og religion.
 • Håndtér dine forventninger. Du behøver ikke nødvendigvis at vide alt. Din seksualitet er en unik og personlig egenskab, som du vil opdage lidt efter lidt. På den anden side vil denne første gang sandsynligvis ikke være perfekt eller en drøm, men det betyder ikke, at der er gået noget galt. Nydelsen vil stige, efterhånden som I begge lærer hinandens smag og præferencer at kende.

Vi tror, at du vil kunne lide at læse: Alt du behøver at vide om at kysse

Tips i sengen

Par i seng under dyne

Få det ud af hovedet, at når du først ligger i sengen, bliver alting drømmende. Sandheden er, at det er en udforskningsproces, og det kræver en masse modenhed at undgå nogle negative konsekvenser.

 • Brug beskyttelse. Din bedste allierede i forbindelse med sex vil altid være et kondom.
  • Lær om risikoen for graviditet, hvis du glemmer at bruge kondom, og frem for alt om kønssygdomme (seksuelt overførte infektioner), så du ikke forvandler et øjeblik af nydelse til en traumatisk situation.
  • Husk, at hvis der er kontakt mellem en penis og en vagina, er der risiko for uønsket graviditet.
 • Du skal ikke bekymre dig, hvis der ikke kommer en orgasme. Sandsynligvis vil I ikke nå orgasme, for det kræver lidt mere læring om jeres begges smag.

Flere tips

 • Lad ham se dig! Mænd tænker anderledes end kvinder, og de er ligeglade med strækmærker eller appelsinhud. Det vigtigste for dem er, at de endelig kan se deres partner nøgen. Husk denne fordel, og acceptér din krop. Hvis du føler dig selvsikker og ser selvsikker ud, vil det hjælpe din partner til at begære dig endnu mere.
 • Kommunikér. Hvis du ikke har haft sex før, bør du lade din partner vide det, så han/hun kan være blid og forsigtig med dig. Afklar alle dine spørgsmål om sex først. Og hvis det på den anden side er dig, der er den mere erfarne, skal du behandle din partner på samme måde, som du gerne ville være blevet behandlet din første gang.
 • Arbejd som et team. Ligesom i et forhold er sex en holdindsats. Det er op til dig at kommunikere klart til din kæreste, hvad du kan lide (eller gerne vil have), og hvordan du kan lide det, så han føler sig godt tilpas, rolig og sikker. I den forbindelse kan det være meget nyttigt at lære din egen krop at kende, når du skal opdage dine præferencer. Vær ikke bange for at udforske dig selv.

Hvad med efter første gang?

Hvis I vågner op sammen næste dag, så tag det roligt. Sex er blot en del af forholdet, som skal bygges op lidt efter lidt. Giv det tid, så I kan lære hinanden at kende og definere, hvad I vil sammen.

Det kan interessere dig ...
Doggystyle: Alt, hvad du behøver at vide om denne sexstilling
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Doggystyle: Alt, hvad du behøver at vide om denne sexstilling

Doggystyle: Teknikker, fordele, ulemper. Alt, hvad du har brug for at vide om denne stilling. Vi vil fortælle dig alt i dag. • Reported STDs in the United States – CDC [Fact sheet]. (2015, November)
  cdc.gov/std/stats14/std-trends-508.pdf
 • Sexually transmitted disease surveillance 2010. (2011)
  cdc.gov/std/stats10/surv2010.pdf

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.