Medicinske urter til lindring af mavesmerter

Vi kan bruge nogle urter og medicinske planter til at lindre mavesmerter. På grund af deres egenskaber kan vi behandle det naturligt og effektivt.
Medicinske urter til lindring af mavesmerter

Sidste ændring: 09 august, 2022

Naturlægemidler har altid været en alternativ metode til helbredelse af forskellige lidelser. I dag vil vi tale om nogle hurtige og effektive behandling ved brug af medicinske urter til lindring af mavesmerter.

Mavesmerter er ubehagelige, utidige og en af de mest almindelige lidelser. Det forekommer ofte i den øvre del af maven. Nogle gange kommer det ledsaget af luft, sure opstød, kraftig fordøjelse, opkast eller manglende appetit.

I dag fortæller vi dig om flere forskellige planter og medicinske urter til lindring af mavesmerter. Deres potente virkning kan lindre halsbrand, smerter og forbedre fordøjelsen. Det allerbedste er dog, at de ikke har nogen bivirkninger, og de er meget nemme at få fat i.

Fennikel er en af de effektive medicinske urter til lindring af mavesmerter

Fennikelfrø hjælper med fordøjelsen, at komme af med luft og de forhindrer smerter forårsaget af dets ophobning.

  • Du kan indtage det som en infusion for en hurtig virkning.
  • Derudover kan du indtage dem rå, oven på en salat eller tilføje dem til en af dine madretter.

Kamille

Kamille er en af mave-tarmsystemets største allierede. Det beskytter og reparerer enhver skade takket være dets helbredende virkning. Det hjælper også med at lindre halsbrand og luft i maven, reducerer sure opstød, gastritis og ømme mavesår.

Derudover er det et effektivt muskelafslappende middel og et naturligt anti-inflammatorisk middel, som også hjælper med at lindre mavesmerter.

Mynte og rue er velsmagende medicinske urter til lindring af mavesmerter

Mynte er et kraftfuldt fordøjelsesmiddel, men det er også godt til at modvirke mavesår og sygdomme i galdeblæren.

Du kan købe det i teposer eller lave infusioner ved brug af mynteblade.

Mynteblade til lindring af mavesmerter

Rue på den anden side beroliger luft i maven, følelsen af surhed og andre maveproblemer. Plus, det kan også hjælpe med at regulere menstruation.

Epazote og lemon verbena

Epazote er en stærk fordøjelsesstimulerende plante. Den hjælper med at lindre ubehag i maven, især kolik.

Samtidig kan lemon verbena hjælpe mod mavekramper og fremme vandladning.

Anis til aflastning af luft i maven

Dette er en af de bedste urter til behandling af maveplager på grund af dens antispasmodiske og smertestillende egenskaber.

Anis afslapper mavemusklerne, hjælper med at komme af med luft i maven, reducerer hævelse og nedsætter surhedsgraden. Derudover forhindrer den nervøs gastritis og kolik og fremmer også fordøjelsen.

Timian og basilikum

Gastriske og tarmkramper er meget smertefulde, men timian kan hjælpe på dem. Denne urt vil også hjælpe med at komme af med luft i maven.

Ideelt set bør du tage det som en infusion efter et måltid.

Samtidig lindrer basilikum mavesmerter og menstruationskramper. Hvis du gurgler det med din infusion, blødgør det din hals og lindrer smerter.

Rosmarin og havemalurt

Rosmarin bekæmper symptomer på fordøjelsesbesvær og andre problemer med fordøjelsessystemet. Dets æteriske olier beskytter maven og dækker fordøjelsesslimet.

I mellemtiden beroliger havemalurt lidelser forårsaget af bakterier, der indtages gennem mad eller tarmparasitter. Det bekæmper også infektioner i fordøjelsessystemet.

Hørfrø

Hørfrø er ideel til bekæmpelse af lidelser som diarré, forstoppelse eller gastritis. Det hjælper også med at behandle tarm- eller tyktarmsbetændelse samt irritabelt tarmsyndrom og mavesår.

Ingefær

En ingefærinfusion hjælper med at lindre mavesmerter, halsbrand, luft i maven og kvalme. Derudover reducerer det surhedsgraden og bekæmper skadelige tarmbakterier. Det hjælper også med fordøjelsen og lindrer enhver ubehagelig følelse af tyngde efter et stort måltid.

  • Du kan tage det enten rå eller som en infusion, og du skal tage det dagligt.

Aloe Vera og artiskokker er almene medicinske urter til lindring af mavesmerter

Aloe vera lindrer halsbrand og forbrænding forårsaget af betændelse takket være dets anti-inflammatoriske egenskaber. Det hjælper også med at regulere tarmsystemet, kurerer forstoppelse og renser tarmene.

Derudover hjælper artiskokker med at afgifte de organer, der fungerer i fordøjelsesprocessen. De er ideelle til rensning af leveren og til at regulere kolesterolniveauer i kroppen.

Medicinske urter til lindring af mavesmerter: Mælkebøtter

Mælkebøtter

Til slut, så forhindrer denne urt halsbrand, forstoppelse og fremmer fordøjelsen. Selvom den forbedrer fordøjelsessystemets generelle tilstand, anbefales mælkebøtte ikke til behandling af mavesår, gastritis eller nyre- og galdeblæresten.

Som du kan se, er disse medicinske urter meget effektive til behandling af enhver fordøjelsessygdom. Hvis du ved, hvordan du drager nytte af deres fordele, kan de bestemt hjælpe med at forbedre din livskvalitet.

Det kan interessere dig ...
5 medicinske urter til at lindre depressive følelser
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 medicinske urter til at lindre depressive følelser

Nogle medicinske urter kan hjælpe med at gøre depressive følelser mindre overvældende.Læs her hvordan hvilke urter der findes og hvordan du kan bru...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Moreno-Salazar, S. F., Robles-Zepeda, R. E., & Johnson, D. E. (2008). Plant folk medicines for gastrointestinal disorders among the main tribes of Sonora, Mexico. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2007.07.009
  • Swapna M. M., R., P., P., A. K., N., M. C., & P., R. N. (2011). A review on the medicinal and edible aspects of aquatic and wetland plants of India. Journal of Medicinal Plants Research. https://doi.org/10.5897/JMPRX11.005
  • Duke, James A, M. J. B.-G. J. duCellier & P.-A. K. D. (2001). Handbook of medicinal herbs. Herbal reference library. https://doi.org/10.1186/1746-4269-7-30

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.