6 fødevarer du bør spise hvis du har mavesår

Disse alkaliske og anti-inflammatoriske fødevarer kan hjælpe med at forbedre dit helbred i tilfælde af mavesår. Deres forbrug er et glimrende supplement til at hjælpe med at behandle dette problem.
6 fødevarer du bør spise hvis du har mavesår
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du har mavesår så læs med her. Det er læsioner, som udvikler sig i slimhinden, når der er en overdreven produktion af sur væske. Den mest almindelige årsag er væksten af ​​H. pylori-bakterier, selv om det også kan skyldes det overdrevne forbrug af visse lægemidler.

For at bekæmpe dette problem ønsker vi at vise dig en række fødevarer mod mavesår.

Deres primære symptom er en følelse af smerte eller brændende fornemmelse i maveområdet. Det kan dog ledsages af sur tilbagesvaling, en følelse af tunghed og intolerance på grund af irriterende fødevarer.

De fleste tilfælde er milde, idet den eneste behandling er ændringer i ens kost. Imidlertid indikerer det nogle gange komplikationer, og når det forårsager opkastning og blødninger, er det nødvendigt, at du snakker med din læge så hurtigt som muligt.

Der er en bred vifte af fødevarer, der kan hjælpe med at regulere mavens pH-værdi for at fremskynde lindringen af ​​dette problem. Som det næste vil vi dele de bedste 6 fødevarer, som du ikke bør tøve med at prøve, når du står over for dette problem.

Fødevarer du skal spise hvis du har mavesår

En kostvaner er afgørende for behandlingen af ​​mavesår. Mens nogle fødevarer forværrer symptomer, indeholder andre næringsstoffer og egenskaber, der kan hjælpe med at reparere vævene for at opnå hurtig lindring.

Mand har ondt i maven

Disse er selvfølgelig et supplement til behandlingen, som lægen har ordineret. Selv om mange kontrollerer dine symptomer, bør de ikke betragtes som en erstatning for din anbefalede medicin.

1. Gulerødder

Gulerødder er en af ​​de mest anbefalede grøntsager til patienter med mavesår. De har alkaliske og helbredende egenskaber, der til sammen hjælper med at reparere belægningen påvirket af overskydende syrer.

Uanset om det er tilberedt som en saft, puree eller salat, kan denne vidunderlige fødevare kontrollere ubehag som brændende fornemmelser og sur tilbagesvaling.

2. Æbler

På grund af deres høje koncentration af essentielle næringsstoffer er æbler en af ​​de mest populære medicinske frugter. De indeholder kostfibre og organiske syrer, der fungerer som regulatorer for fordøjelsessystemet.

De anbefales til lindring af mavesår, men også til mavekatar, forstoppelse og diarré.

3. Aloe vera

Krystallerne i aloe vera planten er kendt for deres helbredende og antimikrobielle virkning. Hvis du har mavesår og du bruger det, kan du kontrollere den overdrevne produktion af sure væsker og irritationen af ​​mavesåret.

Dens stoffer har evnen til at hæmme den overdrevne vækst af H. pylori-bakterier hovedårsagen til denne sygdom. Derudover giver den aleomodin og aleoleine komponenter, der reparerer det beskadigede væv.

4. Bananer

Bananer er en frugt, der er rig på stivelser og alkaliske forbindelser, der, når de bliver absorberet af kroppen, hjælper med at regulere pH-værdien i maven. Spise dem kan hjælpe med at stoppe forværringen af ​​mavesåret og reducere tilstedeværelsen af ​​sår.

Læs også: 5 jordbær-banan smoothies til morgenmad

Bananer

De er milde for maven, og deres næringsstoffer hjælper med at helbrede det beskadigede væv. Til gengæld nedsætter det ubehag forårsaget af sur tilbagesvaling og mavekatar.

5. Kartofler

Betragtet som den bedste syreneutraliserende fødevare er kartofler en del af en fremragende fødevaregruppe, som hjælper på mavesår. Deres fordele skyldes dets betydelige sammensætning af stivelse, fibre og antioxidanter, der bidrager til optimering af fordøjelsesprocessen.

Deres alkaliske salte reducerer inflammationsprocessen og hjælper med helingen af ​​vævet irriteret af syrerne. Desuden reducerer de brændende fornemmelser i maven og stopper hævelse og tilbagesvaling.

6. Hørfrø

Hørfrø gennemblødt i vand frigør et gelatinøst stof, som er effektivt til at lindre mavesår. Dens forbrug hjælper med at berolige betændelse og brænde fornemmelser, der skyldes dette problem.

Disse er blandt andet en vigtig kilde til omega 3 fedtsyrer, kostfiber og næringsstoffer, der anbefales til at fremme reparation af mavevævet i tilfælde af sår.

Fødevarer, som du bør undgå, hvis du har mavesår

Der er mange sure fødevarer, der kan forværre situationen for patienter med mavesår. Det er vigtigt at lære at identificere dem, da det ikke er en god ide at forbruge dem under helbredelsesprocessen.

Læs også: Forebyg mavesår med kartoffel og banan smoothies

Usund mad

De primære er:

 • Kaffe og drikke med koffein
 • Slik og produkter med raffineret sukker
 • Kulsyreholdige drinks
 • Krydrede fødevarer
 • Alkoholholdige drikkevarer
 • Friturestegt mad og fastfood
 • Brød og kommercielle bagværk

Husk at du straks søge lægehjælp ved første tegn på mavesår. Selv om de ikke altid er seriøse, er det vigtigt at kontrollere din tilstand ved hjælp af en læge. Med disse fødevarer, der hjælper på mavesår, vil du være i stand til at lindre symptomerne til en vis grad.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Dao DQ., Ngo TC., Thong NM., Nam PC., Is vitamin A an antioxidant or a pro oxidant? J Phys Chem B, 2017. 121: 9348-9357.
 • Domínguez Fernández RN., Arzate Vázquez I., Chanona Pérez JJ., Welti Chanes JS., et al., Gel: structure, chemical composition, processing, biological activity and importance in pharmaceutical and food industry. Revista Mexicana de Ingenieria Química 2012.
 • Ferrer López, I., Pérez Pozo, J. M., & Herrerías Gutiérrez, J. M. (2004). Guía de seguimiento farmacoterapéutico sobre úlcera péptica. Grupo de Investigación en Atención Farmacéutica (GIAF). https://www.ugr.es/~cts131/esp/guias/GUIA_ULCERA.pdf
 • Suzuki T., Masui A., Nakamura J., Shiozawa H., et al., Yogurt containing lactobacillus gasseri mitigates aspirin induced small bowel injuries: a prospective, randomized, doublé blind, placebo controlled trial. Digestion, 2017. 95: 49-54.
 • Veloz, A. I. R., Perera, L. M. S., & Dorvigny, B. M. (2012). Tratamientos convencionales y medicina alternativa de la úlcera péptica. Revista cubana de farmacia, 46(1), 127-137. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-75152012000100015

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.