De 7 mest almindelige seksuelle fantasier

Seksuelle fantasier er gengivelser, som vi laver i vores hoveder om sex. I denne artikel kan du lære om de mest almindelige seksuelle fantasier.
De 7 mest almindelige seksuelle fantasier
Elena Sanz

Bedømt og godkendt af psykolog Elena Sanz.

Sidste ændring: 20 maj, 2023

En seksuel fantasi er de mentale forestillinger, som vi skaber om sex. Mænd og kvinder udvikler dem på samme måde, og de er mere almindelige, end du måske tror. Faktisk fantaserer vi alle om en seksuel oplevelse på et tidspunkt, uanset om det er normativt eller ej. Der findes mange typer, men nedenstående har vi samlet 7 af de mest almindelige seksuelle fantasier.

Der er mange misforståelser om, hvad en seksuel fantasi er. Det forbindes ofte med utroskab, amoralske tanker eller at de alle er beskidte eller kinky. Intet kunne være længere fra sandheden. De begynder i puberteten og varer ved gennem hele voksenalderen. Man kan have dem, når man er i et formelt forhold, eller når man er single. Vi fortæller dig mere om dem nedenstående.

Hvad er de mest almindelige seksuelle fantasier?

Det er ikke let at afgøre, hvad der præcist er en usædvanlig fantasi. Ifølge forskere bør diskussionen ikke så meget fokusere på dens indhold som på den effekt, den har på den enkelte. Derfor er det ikke let at katalogisere de mest almindelige seksuelle fantasier, især når vi tager hensyn til, at mænd og kvinder udvikler forskellige repræsentationer.

Eksperter har fundet ud af, at mænds fantasier er mere aktive, mens kvinders fantasier er mere modtagelige eller passive. De har inddelt dem i fire hovedgrupper:

  • Udforskende: Såsom gruppesex, erfaringer med andre køn end seksuel orientering, promiskuitet osv.
  • Intim: Såsom kys, oralsex, sex i det fri og lignende.
  • Upersonlig: Såsom brug af genstande for at opnå nydelse eller at observere andre i en seksuel handling.
  • Sadomasochistisk: Smæk eller at blive smækket og andre oplevelser i samme henseende.

Alle disse seksuelle fantasier anses for at være normale. Der er tegn på, at kulturelle aspekter som f.eks. religion kan være afgørende for den type fantasi, som folk i et samfund kan have. Med alt dette som indledning præsenterer vi her de 7 mest almindelige seksuelle fantasier.

1. Gruppesex

Gruppesex er en af de mest almindelige seksuelle fantasier. Hermed hentyder vi både til orgier (dvs. møder med mere end fire personer) og trekanter. Når man tænker på en normativ seksuel fantasi, hvis en sådan findes, tænker man faktisk som regel på en trekant eller et orgie.

Dette er en fantasi, som både mænd og kvinder deler, men som sjældent materialiseres i virkeligheden. Frygt for samfundets dom, afvisning af partneren og andre variabler er en hindring for, at fantasien kan blive til virkelighed. Husk dog på, at dette er fælles for dem alle: De er mest beregnet til at vandre i tankerne.

2. At have sex i offentligheden

Par kysser udenfor
På grund af muligheden for at blive set bringer sex i offentligheden en vis adrenalin til oplevelsen.

Vi tror, at du måske også vil kunne lide at læse denne artikel: Sådan kan du tale om sex med en teenager

I den angelsaksiske verden kaldes denne praksis for dogging. Den inkluderer enhver seksuel aktivitet eller gruppeaktivitet, der udføres i offentligheden, så den føjes til den konditionerende faktor at blive set og dømt.

Faktisk er det sidstnævnte, der giver næring til fantasien. Det adrenalinsus, der opstår i kroppen, fører hos mange til nydelse. Et toilet i et fly, et afsides område på en strand, en bil parkeret i centrum af en by osv. er et ideelt sted for dem, der satser på denne fantasi. Det er også kendt som cruising.

3. At dominere eller blive domineret

Sadomasochisme er blandt de mest populære seksuelle fantasier, en fantasi der næres af sadisme og masochisme. Sadomasochistisk sex består mere eller mindre af nydelsen af at dominere eller at blive domineret.

Mange tror, at fantasier af denne type indebærer en vis grad af ekstremisme, men det er ikke altid tilfældet. Sadomasochistisk sex har forskellige grader, således at de mindre intense grader også betragtes som sådan. Alt, der har at gøre med en vis form for underkastelse eller dominans, og som indebærer en vis procentdel smerte, kan betragtes som sadomasochistisk.

Det er således ikke korrekt at forbinde denne praksis med situationer med vold, aggression eller sex uden samtykke. Der er dem, der finder nydelse i dem, så det tiltrækker manges interesse gennem seksuelle fantasier. F.eks. er kradsning og smæk en mild form for sadomasochistisk oplevelse (så de er meget almindelige).

4. At have sex med en fremmed: En af de mest almindelige seksuelle fantasier

At have sex med en fremmed på en tilfældig måde er en anden seksuel fantasi, som vi ikke kan undgå at nævne. Den omfatter venner med fordele og engangsknald. De kan opstå, når personen har en fast partner, og ikke altid i en sammenhæng med seksuel utilfredshed.

Ifølge forskere rapporterer de personer, der materialiserer disse fantasier, normalt om højere niveauer af nydelse, og de gør det uden for et intimt forhold. Det vil sige, at nydelsen opstår, fordi de ikke ved alt om den pågældende person. Det er modsat sex i parforhold, hvor der er en høj grad af intimitet.

5. At have sex med en tidligere partner

Eksperter har fundet ud af, at næsten halvdelen af de par, der afslutter et forhold, har et eller flere seksuelle møder i fremtiden. Derfor er det at have sex med en eks-partner noget, som mange mennesker materialiserer i virkeligheden.

Vi henviser selvfølgelig til dem i forbindelse med år efter forholdet, eller når du allerede er i et stabilt forhold. I dette tilfælde er det ikke kun nydelsen, der spiller ind, men også det følelsesmæssige bånd mellem de to. Dette kan gøre mødet mere attraktivt eller ideelt, så det er en af de mest almindelige seksuelle fantasier.

6. Homoseksuelle oplevelser

To kvinder står tæt sammen i køkken
Det kan være meget givende at udforske seksualiteten med personer af samme køn (eller det modsatte, for dem der betragter sig selv som homoseksuelle).

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Forskellen mellem at elske og have sex

Homoseksuelle fantasier er relativt almindelige for mennesker. Mænd og kvinder har dem i lige høj grad, hvilket i nogle tilfælde kan rejse spørgsmål om seksuel identitet eller seksuel orientering. Vi har allerede hentydet til en trekant og et orgie i tidligere afsnit, men det drejer sig ikke altid om 100 % eksplicitte homoseksuelle oplevelser.

Som med de ovenstående seksuelle fantasier drejer denne sig om nydelse. Også på grund af den nysgerrighed, der er involveret. Den er mere udbredt, end folk er klar over, og som nævnt i begyndelsen betragtes den ikke som en usædvanlig, bizar eller underlig fantasi.

7. Sex med en teatralsk komponent: En af de mest almindelige seksuelle fantasier

Som det sidste afslutter sex med en eller anden form for teatralsk komponent vores liste. Det er også kendt som rollespil og består i at udvikle en fiktiv rolle på en konsensusbaseret måde. F.eks. patient-læge eller lærer-elev. Dette er en meget bred oplevelse, der gør det muligt at integrere seksuelle fetisher.

Til gengæld kan denne fantasi efterligne scener eller idéer, der stammer fra film, serier eller enhver form for fiktiv komponent. De er meget almindelige og gør det muligt at inkludere variation i parrets rutine. Fantasien kræver begge partneres deltagelse, så nogle gange undertrykkes den af frygt for at blive dømt.

De seksuelle fantasier, vi har nævnt, er de mest almindelige, men der findes mange flere af dem. De er interessante i det omfang, de skaber nydelse, og nogle gange er der ingen klar hensigt om at gøre dem til virkelighed. Nogle gange er fantasien ideel i hovedet, men man undgår at materialisere den, fordi man ikke tror, at den bliver perfekt, eller på grund af de fordomme, der vil opstå.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ahrold, T. K., Farmer, M., Trapnell, P. D., & Meston, C. M. The relationship among sexual attitudes, sexual fantasy, and religiosity. Archives of sexual behavior. 2011; 40(3): 619-630.
  • Halpern-Meekin, S., Manning, W. D., Giordano, P. C., & Longmore, M. A. Relationship churning in emerging adulthood: On/off relationships and sex with an ex. Journal of Adolescent Research. 2013; 28(2): 166-188.
  • Joyal, C. C., Cossette, A., & Lapierre, V. What exactly is an unusual sexual fantasy?. The journal of sexual medicine. 2015; 12(2): 328-340.
  • Segovia, A. N., Maxwell, J. A., DiLorenzo, M. G., & MacDonald, G. No strings attached? How attachment orientation relates to the varieties of casual sexual relationships. Personality and Individual Differences. 2019; 151: 109455.
  • Wilson, G. D., & Lang, R. J. Sex differences in sexual fantasy patterns. Personality and Individual Differences. 1981; 2(4): 343-346.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.