6 naturlige metoder til at reducere poser under øjnene

Vidste du, at hvis du øger dit daglige vandforbrug og sænker dit saltindtag, kan det medvirke til at reducere udseendet af poserne under dine øjne.
6 naturlige metoder til at reducere poser under øjnene

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Poser under øjen viser sig oftest som vores hud begynder at aldres. De produceres på grund af en svækkelse af det væv og de muskler der er omkring øjet. Dette får huden til at se slap ud og som konsekvens virker det som om at du har poser under øjnene. Men der findes naturlige metoder til at reducere poser under øjnene.

De forekommer også blandt yngre mennesker på grund af hormonelle ubalancer, væskeopsamlinger eller kredsløbssygdomme.

Mens de betragtes som et simpelt skønhedsproblem, foretrækker de fleste mennesker at forhindre og behandle dem, så deres hud ikke ser træt ud.

Heldigvis er der for tiden mange kendte vaner og behandlinger, der kan hjælpe dig med at reducere dine poser uden behov for æstetiske interventioner.

Vi vil benytte lejligheden til at gå over nogle af årsagerne forbundet med dem og de forskellige naturlige metoder til at minimere deres udseende.

Årsager til poser under øjnene

Poser under øjnene kan opstå som følge af hudens biologiske aldringsproces. De væv og muskler, der udgør vores øjenlåg, bliver svagere og huden har derfor en tendens til at sænke sig og falde lidt sammen med tiden.

Dette område kan også påvirkes af faktorer som:

 • Væsketilbageholdelse
 • Hormonelle ændringer
 • At du ikke får nok søvn
 • Allergier og dermatitis
 • Din families genetiske historie

Symptomer på poser under øjnene

Kvindes oeje

Mærkbar betændelse under øjnene er et hovedtegn på at du er ved at udvikle poser under øjnene. Nogle gange ledsages dette også af:

 • Slap hud
 • Mørke cirkler
 • Trætte og irriterede øjne

Naturlige metoder til at reducere poser under øjnene

I øjeblikket er der mange masker og cremer, der arbejder for at fodre huden og reducere udseendet af dine poser.

Generelt er det imidlertid vigtigt at huske på andre metoder, som kan bidrage til at komplementere deres virkninger.

1. Begræns saltforbrug for at reducere poser under øjnene

Salt

Et for stort saltforbrug kan forårsage væskeretention, hvilket medfører, at der dannes poser unde dine øjnelåg.

Det er derfor vigtigt at undgå at tilføje for meget salt til vores hjemmelavede måltider og generelt at begrænse vores forbrug af fødevarer, der har meget af det, så som:

 • Pølser
 • Kuraterede oste
 • Dåse fødevarer
 • Bageri produkter
 • Stegt og pakket mad

2. Sove godt

God søvn kan reducere det trætte udseende, som øjnene får, når vi har poser under dem.

 • Forsøg at få sovet mellem 7 og 8 uafbrudte timer om dagen. Dette garanterer en god iltning af huden, hvilket så tilgengæld efterlader den frisk og ung.
 • Det er en god idé at sove med hovedet højere end resten af din krop, hvilket giver mulighed for en bedre omsætning af væsker så de ikke akkumuleres i dette område.

3. Forøg dit vandforbrug

Kvinde der drikker et glas vand

Ved ikke at drikke nok vand reduceres vores krops evne til at fjerne overskydende væsker og dette påvirker vores stofskifte og derved i sidste ende vores huds sundhed.

 • Det er vigtigt at drikke mellem 6 og 8 glas vand eller sunde drikkevarer om dagen.

4. Vask dig selv med koldt vand

At vaske sit ansigt med koldt vand er en god terapi der faktisk kan foresage en reaktivering af blodcirkulationen i området omkring dine øjne.

Denne enkle metode mindsker udseendet af dine poser og mørke cirkler og efterlader huden hydreret og giver den et frisk udseende over længere tid.

Det skal også bemærkes, at varmt vand reducerer hudens naturlige olier, hvilket bidrager til at forringe og svække dets udseende.

5. Fjern ikke kartoffelskrællerne

Person der skraeller kartofler

Kartofler indeholder anti-inflammatoriske komponenter, der hjælper med at reducere størrelsen af poserne under dine øjne. Deres direkte anvendelse genopfrisker vores hud og giver også en beroligende effekt. Dette reducerer træthed.

 • Afkøl nogle rå kartoffelskræller i fryseren, og læg dem derefter over dine lukkede øjne i 5 til 10 minutter, når de er frosne.

6. Gnid med en ske for at reducere poser under øjnene

En simpel ske kan blive et godt redskab til at give dine øjne et forynget og mere friskt udseende.

Dette element masserer området, aktiverer kredsløbet og går huden mere stram, hvilket direkte modarbejder dannelsen af poser.

 • Sæt et par skeer i fryseren, og læg dem derefter over dine lukkede øjne, når de er frosne.
 • Massage området med poserne, indtil skeen ikke længere er frosset.
 • Prøv denne behandling i 5 til 10 minutter for at opnå de bedste resultater.

Har du et træt udseende på grund af poser under øjnene? Ha’ disse tips i tankerne og reducer betændelsen, så din hud bliver forynget og frisk igen.

Det kan interessere dig ...
Prøv denne ansigtsmaske for et naturligt løft
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Prøv denne ansigtsmaske for et naturligt løft

Vidste du, at der er naturlige ingredienser, der, takket være deres egenskaber, kan hjælpe dig med at opnå et naturligt løft.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.