9 midler til hurtigt at helbrede fordøjelsesbesvær

Det sker ofte, at vi under eller efter måltiderne har en følelse af tyngde og ubehag i maven. Hvis det er et tilfælde af fordøjelsesbesvær, kan nogle af disse alternativer være den løsning, vi leder efter.
9 midler til hurtigt at helbrede fordøjelsesbesvær

Sidste ændring: 26 august, 2022

Fordøjelsesbesvær, også kendt som dyspepsi, er en ubehagelig fornemmelse i maven under eller efter at have spist. Dette ubehag kan forårsage en brændende fornemmelse, smerte og varme mellem den nederste del af brystbenet og navlen. Find ud af nogle gode midler til hurtigt at helbrede fordøjelsesbesvær i denne meget informative artikel.

Som vi alle ved, opstår dette problem normalt meget hurtigt efter måltidet begynder eller kort efter vi er færdige med det. Der er en følelse af fylde, som kan være meget ubehagelig. Lad os se på nogle af de udløsende faktorer for fordøjelsesbesvær, før vi fortæller dig om vores 9 naturlige midler.

Udløsere for fordøjelsesbesvær

Dette ubehag kan skyldes flere faktorer:

Som følge heraf gør den tiltagende brændende fornemmelse det næsten umuligt for fordøjelsessystemet at fungere normalt. Det kan dog være meget nemt at helbrede fordøjelsesbesvær hurtigt. Vi bringer dig de mest effektive måder at gøre det på.

Sådan kan du du hurtigt helbrede fordøjelsesbesvær

Nogle af følgende midler virker måske ikke for dig. Vi anbefaler, at du konsulterer din læge, hvis fordøjelsesbesværet bliver hyppigt.

Kamillete til at helbrede fordøjelsesbesvær

Denne plante har kraftige egenskaber, der hjælper med at forbedre fordøjelsen, lindre kvalme, mavesmerter, opkastninger og de forskellige typer ubehag, der opstår på dette område.

Kamille har en ret øjeblikkelig virkning. Du skal blot komme et brev kamillete i en kop varmt vand, vente 5 minutter og drikke det langsomt.

Kanelinfusion

Dette er en ideel løsning til at lindre tyngdefornemmelsen og den irriterende følelse af fylde. Drik blot en kop, når du begynder at mærke symptomerne på fordøjelsesbesvær. Når du gør det, vil du se, at de hurtigt forsvinder.

Koriander

Frisk koriander kan bruges til at helbrede fordøjelsesbesvær

Takket være korianders egenskaber kan det være en god allieret til at lindre fordøjelsesbesvær. For at indtage det skal du koge vand med et par kviste koriander i 10 minutter, lade infusionen stå og derefter drikke den.

Urtete

Efter et tungt måltid kan du drikke urtete, som i høj grad bekæmper fordøjelsesbesvær. Tag et tebrev og lad det trække i en kop varmt vand. Lad drikken trække i 5 minutter og drik den derefter, mens den stadig er varm.

Appelsin

Denne frugt kan hjælpe til at give hurtig lindring, da den indeholder citronsyre og ascorbinsyre. Drik helst friskpresset appelsinsaft før et måltid, da det vil hjælpe med at kontrollere mavesyren og forbedre fordøjelsen.

Natron

Natron på træske

Problemet med fordøjelsesbesvær kan let bekæmpes med natron. Det er meget nemt at forberede et hjemmelavet syrehæmmende middel. Først skal du tilsætte en halv teskefuld natron til et halvt glas vand. Denne opløsning vil neutralisere den syre, der dannes i maven, og vil give dig mærkbar lindring.

Grapefrugt

Da grapefrugt er syreholdig, kan den anbefales til at helbrede fordøjelsesbesvær. Ved hjælp af et rivejern skal du rive et stykke af skrællen, lade det tørre i solen i et par timer og derefter tage en teskefuld af den tørrede skræl, hver gang du føler mavesmerter.

Spis ananas for at helbrede fordøjelsesbesvær

Ananas kan bruges til at helbrede fordøjelsesbesvær

Før et måltid er det tilrådeligt at spise et par stykker ananas. Denne frugt indeholder proteolytiske enzymer, som hjælper med at fordøje maden hurtigt.

Læs mere om ananas her: Ananas mod forstoppelse: Sådan gør du

Vand er et glimrende middel til at helbrede fordøjelsesbesvær

At drikke varmt vand kan være en anden af de bedste muligheder for at lindre fordøjelsesbesvær takket være dets beroligende virkning. Vi anbefaler, at du ikke lægger dig ned efter at have drukket det, da det kan forværre tilstanden og forårsage refluks.

Som det sidste skal du huske, at selv om der findes mange midler til at helbrede fordøjelsesbesvær, er det bedste og mest tilrådelige forebyggelse og frem for alt at lytte til de advarsler, som din krop sender dig.

Det mest effektive råd er ikke at spise mere, hvis du allerede er mæt, og at undgå mad, som tidligere har været dårligt for dig. Hvis symptomerne forværres, anbefaler vi naturligvis, at du opsøger din læge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • European Medicines Agency. Menthae piperitae aetheroleum. Septiembre 2020.
  • Hu M-L, Rayner Ch, et al. Effect of ginger on gastric motility and symptoms of functional dyspepsia. World Journal of Gastroenterology. Enero 2011. 17 (1): 105-110.
  • Medline Plus. Indigestión. Biblioteca Nacional de Medicina de Estados Unidos. Enero 2021.
  • Olagorta M, Regil B, et al. Afecciones digestivas: tratamiento fitoterápico. Farmacia Profesional. Mayo 2017. 31 (3): 30-36.
  • Rioja Salud. Artículos: Dispepsia.
  • Sun J. D-limonene: safety and clinical applications. Journal of Alternative Medicine. Septiembre 2017. 12 (3): 259.64.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.