Ananas mod forstoppelse: Sådan gør du

Takket være dens høje fiberindhold hjælper ananas med at lindre forstoppelse og opnå større regelmæssighed. Derudover kan du kombinere det med andre fordøjelsesfrugter for ekstra hjælp!
Ananas mod forstoppelse: Sådan gør du
Eliana Delgado Villanueva

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Kan du bruge ananas mod forstoppelse? Vores nuværende diæt opfylder næppe alle vores kroppers behov. Overdreven melforbrug og en stillesiddende livsstil gør det svært for tarmene at afværge affald,  som de burde. Hvis du har dette problem, anbefaler vi at du læser følgende artikel. I det deler vi dig, hvordan du forbereder ananas til at lindre forstoppelse.

Ananas mod forstoppelse

Ananas i tern

Ananas er ikke bare en lækker og forfriskende frugt, perfekt til de varme sommerdage. Den har også mange egenskaber, der er værd at fremhæve, som de fleste nok ikke kender til:

 • For det første er den ideel til fedtforbrænding. Af denne grund anbefales det til folk, der lider af fedme, overvægt og cellulitis.
 • Som en kraftig antiinflammatorisk, det er meget godt for patienter med gigt eller gigt.
 • Ananas er også et vanddrivende middel på grund af dets kaliumindhold. Det hjælper med at fjerne opblødning  og renser og afgifter kroppen.
 • Den styrker immunforsvaret.
 • Ananas fremmer absorptionen af ​​jern (det anbefales stærkt til personer med anæmi).
 • Den har en antikoagulerende virkning (det forhindrer dannelsen af ​​blodpropper og kredsløbsproblemer).
 • Ananas regulerer også blodtrykket (især hos personer med forhøjet blodtryk), bekæmper forkølelse og reducerer symptomerne på reumatisme.

Læs mere her:  7 naturligt vanddrivende midler, som du bør gøre til en del af din kost

Fordelene ved ananas mod forstoppelse

Millioner af mennesker lider af forstoppelse på grund af deres kost eller mangel på daglig motion. Ufrivillige tarmbevægelser eller vanskeligheder med at fjerne afføring, kan lindres ved at variere vores kost mere, ændre vores stillesiddende livsstil og drikke 2 liter vand om dagen.

Bortset fra alt dette kan vi også drage fordel af de fantastiske fordele ved ananas. Takket være sin stjernekomponent, bromelain , forbedrer det fordøjelsen generelt og hjælper tarmene med at fungere fejlfrit. Vi bør også fremhæve den kostfibre, den indeholder, som hjælper med at opretholde tarmbevægelsens regelmæssighed.

Hvis du lider af forstoppelse, skal du spise en kop ternet ananas hver dag. Hvis dette er noget, du lider regelmæssigt, ville det være godt at spise denne frugt flere gange om ugen. På den måde kan du sikre mere regelmæssige afføring .

Ananas har utrolige egenskaber

Derudover kan du drikke ananasjuice så længe det er naturligt (industrisaft tæller ikke, fordi de indeholder tilsatte konserveringsmidler og sukker).

Et glas af denne saft (250 ml) giver 0,5 gram fiber. Så hvis forstoppelsen er akut, er det tilrådeligt at drikke 8 glas (ca. en og en halv og en halv) på en dag.

Hvis forstoppelsen er mild (som kan ske for eksempel hvis vi går på ferie eller ændrer vores kost), kan vi drikke et glas ananasjuice hver dag på tom mave og følge det med et glas vand (200 ml) .

For børn anbefales det at blande et halvt glas juice med et halvt glas vand. Det er altid praktisk at have en juicer derhjemme, så du kan forberede den og drikke den straks.

Mens ananas er nærende og gavnlig, har den nogle modindikationer:

 • For eksempel kan  det forårsage dehydrering  (det er derfor, det bør altid forbruges med vand).
 • For mennesker, der lider af gastroøsofageal refluks , kan ananasjuice gøre symptomerne værre.

Læs også: Sorte hvidløg: Lær alt om dens fordele

Andre frugter end ananas mod forstoppelse

Så vi bryder os ikke altid om at spise ananas, eller hvis vi ikke kan lide den, eller ikke kan få fat i den i supermarkedet, så er der andre alternativer, der også er effektive. De kan medtages i den daglige kost som dessert, snack eller som en del af morgenmaden. Det er dog altid bedst at spise dem på tom mave, når vi har forstoppelse.

1. Bær

Bær er en stor kilde til fiber: En kop jordbær (150 g) giver 2,9 gram og en kop tranebær giver 3,6 gram. Brombær og hindbær er de rigeste i fibre, med 8 gram per kop.

For at opretholde en sund tarmfunktion anbefales det at forbruge mellem 20 og 30 gram fibre om dagen. Så starter dagen med en del af bær sætter dig på den rigtige vej til at nå dette beløb. De har også lavt kalorieindhold, hydrat og beskytter kroppen mod frie radikaler.

Læs også: De 8 fantastiske fordele ved gurkemeje

2. Blommer

For at håndtere forstoppelse fik vores mødre og bedstemødre os til at spise disse lækre frugter. Plommer forbedrer tarmbevægelser  og har meget  fiber. Du kan spise dem efter frokost eller middag som dessert eller drikke blommejuice.

blommer og forstoppelse

3. Æbler

Disse er en af ​​de sundeste frugter, der findes, fordi de giver en god dosis næringsstoffer. Æbler forbedrer fordøjelsessystemet generelt og lindrer forstoppelse takket være pektin (en type fiber) de indeholder. De bekæmper også betændelse.

4. Kiwi

Kiwi er en anden lækker frugt fuld af fiber. Det indeholder også et enzym kaldet actinidain, der kan  få tarmene til at komme i gang og forhindre dannelsen af gasser.

Du skal spise frisk kiwi om morgenen på en tom mave. Du kan også tilberede en smoothie med andre frugter, hvis du ikke kan lide den mildt syrlige smag.

5. Pærer

Du kan typisk finde pære opskrifter i anti-forstoppelse opskrifter.  Du kan høste pærer hele året rundt. Foruden at hjælpe med at lindre forstoppelse, kan de takket være deres pektinindhold styrke immunsystemet og regulere blodtrykket.

Kan du bruge ananas mod forstoppelse? Svaret er ja.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bautista-Casasnovas, A. L. (2011). Estreñimiento. Anales de Pediatria Continuada. https://doi.org/10.1016/S1696-2818(11)70030-0
 • Daza, W., Mora, D., & Dadán, S. (2013). Estreñimiento crónico. Gastroenterología Pediátrica. https://doi.org/10.1114/1.1408926
 • Montiglioni, V. S., & Soledad, V. (2014). Ananás cumusus: algo más que un fruto delicioso. Instname:Universidad FASTA.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.