Morgenmad til at slippe af med morgen hovedpine

En tidlig morgen-hovedpine kan ofte være et tegn på at du er dehydreret. Du er nødt til at drikke en masse væske til morgenmaden for at reducere eller forebygge hovedpine.
Morgenmad til at slippe af med morgen hovedpine
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Hovedpine om morgenen Der er ikke noget værre end at vågne op med en hovedpine. Det er noget der især er almindeligt om morgenen – du kan føle kvalme, mundtørhed… Hvorfor sker det? Hvad kan du gøre ved det? Det vil vi fortælle dig. I denne artikel vil vi snakke om morgenmad til at slippe af med morgen hovedpine!

Kvinde der ligger i sengen
 • Du har sprunget middagen over. Har du nogensinde gjort det? Det er ikke en god idé, da du vil mangle de næringsstoffer, du har brug for til energi og føler dig svag som følge heraf.
 • Morgenhovedpine kan komme på grund af apnø. Mange mennesker har dette problem, og indser ikke at forstyrrende snorken kan være et tegn på søvnapnø. Dette kan medføre den irriterende morgen-hovedpine.
 • Du overanstrengte dig aftenen før. Uanset om du spiste for meget til en fest, drak for meget alkohol eller ikke fik nok søvn, kan disse ting forårsage hovedpine næste dag.
 • Du skærer tænder. Du ved allerede hvad det vil sige at skære tænder og du ved også at det er et almindeligt problem under søvn. Du kan udvikle dette problem på alle alderstrin, og det kan resultere i uudholdelig hovedpine, især på hver side af ansigtet. Det kan også føre til spændinger i nakken som kan føre til hovedpine.

Anbefalet læsning efter “Morgenmad til at slippe af med morgen hovedpine”:

Fordele ved frugt til morgenmad

 • Du sov forkert. Du er nødt til at tænke på, hvordan og i hvilken stilling du sover. Dårlig søvnstilling kan undertiden føre til dårlig blodcirkulation.
 • Du tog en bestemt medicin. Visse medikamenter, såsom anti-angst medicin, kan forårsage hovedpine, hvis den tages på en regelmæssig basis.
 • Du har uro i benene. Denne betingelse er en forholdsvis almindelig årsag til hovedpine, da det kan forhindre dig i at få en god nats søvn.
 • Du lider af søvnløshed. Mange af de medikamenter, der hjælper dig med at sove om natten fører til hovedpine om morgenen. Det er en bedre idé at vælge naturlige midler, når du kan.
 • Du lider af angst eller depression. Hvis du lider af en af disse, de kunne være årsagen til din morgenhovedpine.
 • Du har højt blodtryk. Du skal sørge for, at dit blodtryk er kontrolleret, da det er en almindelig årsag til hovedpine.

3 slags morgenmad til at hjælpe med at behandle morgenhovedpine

Morgenmad 1

Morgenmadssmoothie
 • Et varmt glas vand med citron
 • 30 minutter senere drik en kop kaffe eller ingefær te med mynte
 • Havregrynskage med olivenolie
 • En lille skål med ananas og agurk (eller du kan altid selv lave en saft ud af disse ingredienser, hvis du foretrækker det)

Som du allerede har gættet, kan du starte med det varme glas vand med citron. Dette gør at du slipper af med disse giftstoffer og renser ud i kroppen. Så kan du tage tid til at gøre dig klar, tage et brusebad, og andre ting, du skal gøre, indtil der er gået en halv time. Kaffe er værd at nævne, da det nogle gange kan hjælpe dig med at slippe af med hovedpine.

Denne morgenmad virker ikke for alle, og nogle gange kan det have den stik modsatte virkning. Du bliver nødt til at beslutte for dig selv, hvilken effekt kaffe har på din krop, selv om mange sætter pris på denne morgen-booster, der også har en god effekt på din lever. Hvis du ikke ønske at drikke te, så stol på ingefær til at falde tilbage på, da det er et vidunderligt og naturligt anti-inflammatorisk middel, der fjerner smerter.

Du bør følge op på dette med en havregrynskage med olivenolie for at få de vigtige fedtstoffer. Endelig kombinerer ananas og agurk til at give væske til din krop og få alle de vitaminer og mineraler, de har at tilbyde. Du bør også inddrage en masse væske i din morgenmad, da hydrering er en nøgle til at mindske hovedpine.

Morgenmad 2

Salat
 • En jordbær-frugtjuice
 • 40 minutter senere kan du drikke kaffe eller en kamillete
 • Spinatsalat med ananas
 • Agurkesaft med et halvt æble

Dette er et eksempel på en sund morgenmad, som vil give dig den nødvendige energi til at lette din morgenhovedpine. Du bør starte igen med en udrensningsdrik. Blend 5 jordbær med et glas vand. Tilsæt ikke sukker. Vent i 40 minutter til en time, og drik en kop kaffe. Som altid, hvis dette ikke er dig, så erstatte det med en kop kamillete.

Du kan derefter skære nogle skiver ananas og en håndfuld frisk spinat for at få en energibombe. Derefter bør du drikke en juice lavet af en lille agurk og et halvt æble for at blive hydreret. Drik denne smoothie og du vil se, hvor godt det føles.

Læs også denne artikel efter “Morgenmad til at slippe af med morgen hovedpine”:

Hvad skal jeg spise til morgenmad for at tabe mig?

Morgenmad 3

Morgenmad - Morgen hovedpine
 • Et glas mandelvand
 • En sandwich bestående af havregrynsbrød med et spejlæg og et par dråber olivenolie. Hvis du vil, kan du altid bruge en tortilla med små bidder af skinke og selleri.
 • En skål vandmelon, nødder og druer.

Dette er en anden sund morgenmad, der starter med et glas mandelvand. Mandler er et fremragende smertestillende middel der hjælper imod hovedpine. De er også rige på magnesium. Æg er også fantastiske, da de har Co-enzym Q10, som også hjælper meget. Druer og vandmelon er også lækre, sunde og perfekte til hydrering. Du vil elske denne morgenmad!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.