Muligheder for at lave en boksepude derhjemme

Der er mange fordele ved fysisk træning, som du kan nyde derhjemme, hvis du laver en boksepude selv.
Muligheder for at lave en boksepude derhjemme

Sidste ændring: 12 juli, 2023

I denne artikel lærer vi dig, hvordan du kan lave en boksepude, da denne sportsgren har de klassiske fordele ved fysisk træning. For eksempel hjælper det med at reducere risikoen for hypertension, type 2-diabetes og fedme. Samtidig hjælper det med at opnå god hvile og forbedrer humøret.

Det er også vigtigt at bemærke, at en anden af fordelene ved motion er, at det styrker immunsystemet, hvilket er vigtigt for at håndtere infektionssygdomme, ifølge forskning.

En meget praktisk måde at træne på derhjemme er gennem discipliner som boksning eller kampsport. Af denne grund forklarer vi nedenstående, hvordan du kan lave en boksepude. Det er en god mulighed, hvis du har nok plads og mulighed for at genbruge genstande, du ikke længere bruger.

Hvad er en boksepude?

En boksepude er en pose i form af en cylinder, der er fyldt med forskellige slags materialer, som du kan bruge til at øve slag eller spark.

De bruges i boksning og kampsport af forskellige slags, såsom kung fu, judo, karate og taekwondo. Udover at øve specifikke bevægelser hjælper træning med disse poser imidlertid med at lindre stress, forbrænde fedt og opbygge muskler.

To mænd bokser

Man kan lave en boksepude af dæk

Et glimrende alternativ til at lave en boksepude derhjemme er ved at bruge gamle bildæk. På denne måde gør vi vores økonomi en stor tjeneste. Derudover hjælper vi lidt mere med at passe på planeten.

Materialer

For at gennemføre dette projekt skal du bruge følgende:

 • 4 runde kroge
 • En tusch
 • Spændeskiver
 • S-formede kroge
 • En boremaskine
 • 3 dæk
 • En skruenøgle
 • En brandmandskrog
 • Skruer
 • Kæder
 • En skraldenøgle
 • En krog med drejeled
 • Møtrikker

Fremgangsmåde

 1. Dæk: Lav fire huller med boremaskinen i form af et plus i hvert dæk. Tag derefter to af de tre dæk, vend dem om, og lav de samme huller, så de matcher de fire huller på den anden side.
 2. Samling af delene: Sæt de tre dæk sammen ved hjælp af skruer, spændeskiver og møtrikker.
 3. Ophængning af posen: Fastgør kæderne i den ene ende til de skiver, der allerede er fastgjort til dækkene. I den anden ende fastgør du kæderne til en brandmandskrog. Derefter skal du tilslutte brandkrogen til krogen med drejeleddet. Til sidst skal du blot fastgøre det til en robust del af loftet.

En anden mulighed for at lave en boksepude er med stærkt stof

Selvfølgelig har ikke alle tre gamle dæk derhjemme eller kan få adgang til nogle for at lave en boksepude. Hvis det var så enkelt, ville forureningsniveauet på planeten være meget lavere.

Det er heller ikke et spørgsmål om at tage dækkene af vores bil. Løsningen? Robust stof.

Materialer til at lave en boksepude

For at bygge en holdbar boksepude har vi brug for følgende:

 • Saks
 • Tang
 • Kontaktlim
 • Særlige nåle (stærkere og tykkere end normale)
 • Holdbart stof (det kan være syntetisk læder eller lærred)
 • 1 lineal

Du er måske også interesseret i: Strækøvelser: Øvelser til at træne hele kroppen

Fremgangsmåde

 1. Klip: Klip stoffet i højde og bredde i henhold til de ønskede mål. Skær derefter de to cirkler, der udgør enderne; en til bunden og en til toppen.
 2. Form cylinderen: Saml enderne af det afskårne stof for at lave cylinderen ved hjælp af kontaktlim.
 3. Syning: For at give cylinderen tilstrækkelig styrke, skal den sys udover at blive limet sammen. Inden syning kan du bruge sylen til at lave huller på de steder, hvor nålene skal igennem.
 4. Montering: En af de afskårne stofcirkler skal limes til cylinderen som en bund ved hjælp af kontaktlim. Og så, for at forstærke modstanden, skal den syes.
 5. Placering af ringe: De ringe, der skal bruges til at hænge posen op, fastgøres til cylinderen i enden modsat bunden. Som i de tidligere processer skal ringene limes og syes.
 6. Fyld: Sækken fyldes derefter med det ønskede fyld. Forskellige fyldninger vil gøre det hårdere eller blødere at slå til, og dette vil i sidste ende afhænge af den træning, du vælger.
 7. Placering af låget: Når cylinderen er godt fyldt, placeres det cirkulære låg ved hjælp af den samme procedure, som du brugte til bunden.
 8. Ophængning af puden: Dette kan gøres ved hjælp af kæder fastgjort til en støtte i loftet eller en robust bjælke.

Hvordan kan jeg fylde i min boksepude derhjemme?

For at lave en boksepude og være i stand til at dyrke vores valgte disciplin hjemmefra, er ovenstående tips ikke nok.

Du skal beslutte, hvad du vil bruge til at fylde puden, før du overhovedet går i gang. De forskellige former for fyld vil give dig forskellige egenskaber. Selvom de kan variere, er her de vigtigste:

 • Klude eller gammelt tøj: Du skal sørge for, at tøjet presses til den ønskede konsistens. Vi anbefaler, at du klipper de stykker stof, du skal bruge, i lige store dele.
 • Savsmuld: For at øge konsistensen af din pude kan du kombinere forskellige typer savsmuld, såsom spåner og pulver.
 • Sand: Til denne type fyldning anbefaler vi, at sandet er meget fint. Ellers kan det indeholde sten.
En bunke savsmuld

Overvejelser, før man bruger en boksepude

Som vi nævnte i begyndelsen, er fordelene ved fysisk træning i forhold til sundhed, uanset om de er fysiske eller psykologiske, uvurderlige. Inden du begynder at slå til din hjemmelavede boksepude eller laver nogen form for fysisk træning, ville det imidlertid være klogt at overholde følgende retningslinjer:

 • Børn og unge mellem 5 og 17 år: Eksperter anbefaler, at de udfører en times fysisk motion om dagen, hvor intensiteten er mellem moderat og intens.
 • Voksne (18 år og ældre): Eksperter anbefaler, at de dyrker mindst en time og 15 minutter bestående af intens aerob træning eller 2,5 times moderat aerob aktivitet om ugen.

På denne måde er det muligt at bekæmpe stillesiddende livsstil, forhindre sygdomme som fedme og hypertension, håndtere psykologiske problemer som angst eller stress, producere dybere hvile og opnå forbedringer i humøret.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Sánchez Ruiz, Rocío. “Efectos del ejercicio físico sobre el sistema inmune.” (2020).
 • Rangel Colmenero, Blanca Rocío, Germán Hernández Cruz, and Adrián Geovanni Rosas Taraco. “El ejercicio físico y su relación con el sistema inmune.” Revista de Ciencias del Ejercicio FOD 5.2 (2009): 37-60.
 • Universidad Nacional Autónoma de México. Martínez Q., Carina. Vencer al sedentarismo. México 2018.
 • Rodríguez, Silvia M. Andia, et al. Manual para entender y tratar el sedentarismo: consejos para mejorar la calidad de vida. Ned ediciones, 2014.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.