9 tips til naturlig pleje af negle, indvordes og udvordes

Selv om du kun er opmærksom på, hvordan de ser ud på ydersiden, skal du rent faktisk sørge for at pleje dine negle af hensyn til dit helbred og beskytte dem mod eventuelle ydre skader. Lær hvordan i denne artikel!
9 tips til naturlig pleje af negle, indvordes og udvordes

Sidste ændring: 23 februar, 2019

Hvis du gerne vil vide alt om naturlig pleje af negle, skal du være opmærksom på de produkter du bruger på dine hænder og beskytte dem mod aggressive stoffer.

Du skal også være forsigtig med hvad du spiser. Dine negle afspejler dit overordnede helbred, og deres udseende kan være en indikation på mangel på visse næringsstoffer.

I dagens artikel finder du ud af alt om naturlig pleje af negle både indvordes og udvortes, så de er altid smukke, stærke og sunde.

1. Vælg en ikke-giftig neglelak for naturlig pleje af negle

Konventionel neglelak indeholder ingredienser, der kan være giftige for dit helbred, herunder følgende:

 • Toluen
 • Formaldehyd
 • Dibutylphthalat
 • Kamfer
 • Tosylamide

Etiketter med ingrediensernes navn at normalt meget små, hvilket gør det svært at vide, hvad der er i din neglelak. Imidlertid vil mange neglelakflasker angive, om de er organiske eller fri for giftige stoffer.

At undgå syntetiske stoffer vil ikke kun gavne dine negle, men også afholde giftstoffer fra at nå frem til blodbanen og potentielt påvirke visse organers funktion.

Sørg for at bruge neglelak uden unødvendig kemi

2. Acetonefri neglelakfjerner

Neglelakfjerner kan ofte være meget aggressivt for dine negle, fordi acetonen gør dem tørre og gradvist svagere. Derfor anbefaler vi brug af acetonefri neglelakfjerner, som normalt indeholder andre ingredienser, såsom citronsaft. Du skal bruge lidt mere til at fjerne lakken, men resultaterne er det værd.

Læs også:

3. Brug handsker for at beskytte dine negle

De fleste mennesker har den dårlige vane med at lave mange gøremål i hjemmet uden at beskytte deres hænder og negle. Uanset om det er på grund af dovenskab eller travlhed, bliver opvasken normalt taget i hånden uden at have handsker på. Desuden betyder det, at dine negle bliver udsat for aggressive rengøringsprodukter som blegemiddel eller vaskemiddel.

Vi anbefaler, at du altid bruger handsker og tilfører fugt til dine hænder og negle ofte, især når du arbejder udendørs eller med stærke produkter.

4. Fugt dine hænder godt

Det er ikke nok at bare bruge lotion til at fugte dine hænder. For at passe på dine negle skal du bruge et naturligt produkt med højt olieindhold, som du kan anvende hver nat før sengetid. Hvis du vil, kan du bære bomuldshandsker for at undgå at plette dine lagener og hjælpe dig med at absorbere produktet bedre.

Vi anbefaler at bruge nogle af følgende næringsrige og naturlige fugtighedsgivende ingredienser:

 • Ricinusolie
 • Avocadoolie
 • Mandelolie
 • Hvedekimolie
 • Hybenolie
 • Sheasmør

Du kan også kombinere dem og prøve dem for at se, hvad der nærer neglene mest.

Sørg for at tilføre fugt til dine hænder og negle

5. Prøv håndmassage

Hvis du også udfører en håndmassage, når du anvender din håndcreme, øger du din absorbering af produktet. Dette vil også give dig en behagelig følelse af afslapning og velvære.

Det er bedst, hvis massagen udføres af en anden person, der kan fokusere på dine håndled, håndfladerne, dine fingre og dine negle. For eksempel kan dette gøres ved hjælp af en sund mængde af din olie efter eget valg.

6. Forbedr dit blodomløb

Folk, der har kolde hænder eller lider af dårligt blodomløb, kan også prøve håndbad med skiftende varmt og koldt vand, foruden at få massage regelmæssigt. Du kan bruge to beholdere til at lægge dine hænder i blød og aktivere blodomløbet.

Læs også:

7. Beskyt hænderne mod sol og kulde

For at passe på dine negle, skal du vænne sig til at bære solcreme ved udsættelse for solens stråler og i de mest intense timer med sollys.

Du skal også beskytte dig mod kulde og vind ved at bære handsker.

Beskyt dine hænder og negle fra vejr og vind med handsker

8. Spis en afbalanceret kost

Fødevarer påvirker, hvordan du ser ud. Frem for alt skal du indtage en kost, der er rig på frugt og grøntsager for at være sikker på, at du får masser af vitaminer og mineraler. Juice og hjemmelavede smoothies er en god vej til at indtage dem hver dag.

9. Nogle gunstige kosttilskud

Til pleje af skrøbelige eller svage negle, kan du prøve nogle naturlige kosttilskud, der vil gavne dine negle såvel som din hud og dit hår. Her er for eksempel nogle af de mest nyttige:

 • Gærsvamp eller næringsgær
 • Flydende organisk silicium
 • Spirulina
 • Hørfrøolie
 • Kæmpenatlysolie
 • Biotin

Før du tager noget, anbefaler vi dog at tale med en læge eller en specialist. Vi håber du kunne lide de her råd til naturlig pleje af negle.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Dimitris, R., & Ralph, D. (2012). Management of simple brittle nails. Dermatologic Therapy. https://doi.org/10.1111/j.1529-8019.2012.01518.x
 • Scheinfeld, N., Dahdah, M. J., & Scher, R. (2007). Vitamins and minerals: Their role in nail health and disease. Journal of Drugs in Dermatology.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.