3 naturlige midler mod betændelse i galdeblæren

I denne artikel, vil vi dele de bedste naturlige midler mod betændelse i galdeblæren: Citronsaft med olivenolie, gurkemeje og marietidsel.
3 naturlige midler mod betændelse i galdeblæren

Sidste ændring: 24 november, 2020

Galdeblærebetændelse er betændelse i galdeblæren, som er gængst kendt som galdesten. Andre mere seriøse årsager kan være tumorer eller en infektion. Medicinsk behandling er absolut nødvendig, hvis du ved eller tror, at du lider af en af disse lidelser.

Der er dog også nogle glimrende naturlige midler mod betændelse i galdeblæren, som komplimenterer den medicinske behandling.

3 naturlige midler mod betændelse i galdeblæren

I denne artikel, kan du lære om nogle interessante alternative midler mod betændelse i galdeblæren: Citronsaft med olivenolie, gurkemeje og marietidsel. Indtag af disse midler kan fremme bedringen i milde tilfælde af betændelse. Det er dog vigtigt først og fremmest at tale med en læge, før man begynder på nogen former for behandling.

Hvad er galdeblærebetændelse?

Galdeblærebetændelse er betændelse i galdeblæren. Det er et organ, som sidder under leveren og under ribbenene i den højre side af kroppen. Den indeholder galde, hvilket er et stof, som leveren producerer og som tager del i fordøjelsesprocessen, mere specifikt i fordøjelsen af fedt.

I nogle tilfælde, kan galdesten dog opstå og forårsage betændelse, når galde hober sig op. Dette forårsager alvorlig smerte i maven. Derudover blokerer disse sten også kanalerne, hvilket kan være farligt, hvis det ikke behandles i tide.

Vi anbefaler, at du læser: Hvordan kan jeg vide om jeg har galdesten?

Risikofaktorer

Selvom alle kan lide af galdeblærebetændelse, er der nogle faktorer, som øger risikoen for at lide af denne galdeblærelidelse. For eksempel, er ældre kvinder i højere risiko. Andre faktorer kan dog også påvirke udviklingen af betændelse i galdeblæren:

 • Graviditet.
 • Hormonbehandling.
 • Fedme og pludselige ændringer i vægten.
 • Sukkersyge.

Naturlige midler mod betændelse i galdeblæren

1. Citronsaft og olivenolie

Citronsaft med olivenolie

En hjemmelavet blanding af olivenolie og citron kan være nyttig til at forbedre funktionen af galdeblæren og leveren.

Som det første, er en af de mest simple og billige naturlige midler mod betændelse i galdeblæren citronsaft. Oldgamle behandlinger inkluderer denne citrusfrugt til at opløse galdesten, i nogle tilfælde kombineret med andre medicinske ingredienser, såsom olivenolie.

Information om, hvordan du kan rense leveren og galdeblæren med citrusfrugter, olivenolie og magnesiumsalt, kan findes på forskellige hjemmesider. Denne behandling indebærer dog visse helbredsmæssige risici, så du bør ikke begynde på den uden medicinsk vejledning.

For at drage nytte af dette på en sund måde, skal du indtage en spiseskefuld olivenolie blandet med en spiseskefuld citronsaft på tom mave hver dag. Ved at gøre det, vil du facilitere funktionen af leveren og galdeblæren på en blid og naturlig måde.

2. Kosttilskud med gurkemeje

Studier viser, at det kan være nyttigt i behandlingen af betændelse i galdeblæren at tage kosttilskud med curcumin. Den primære ingrediens i dette kosttilskud er gurkemeje, som er naturligt anti-inflammatorisk.

Selvom mere forskning er nødvendig til disse typer af behandlinger, lader det dog til, at curcumin kan stimulere galdeblærens funktion. Dette ville hjælpe med at reducere dannelsen af galdesten og også facilitere udskillelsen af eksisterende sten.

Dette kosttilskud har derudover fordelen med ikke at have nogen bivirkninger, heller ikke ved langvarig anvendelse. Medicinsk overvågelse er dog anbefalet for at beslutte en diagnose, opfølgning og afgøre den passende dosering.

3. Marietidsel

Marietidsel til at behandle betændelse i galdeblæren

Marietidsel er et naturligt middel, som er blevet anvendt siden oldtiden takket være dets fordele for leverens og galdeblærens tilstand. Du kan enten drikke det som en te eller tage kosttilskud.

Marietidsel er en medicinsk plante, som skiller sig ud for sine helende egenskaber, der hjælper med at forbedre leverens funktion. Derudover, kan den måske endda hjælpe med at gendanne vævene i dette organ, hvis det er beskadiget.

Foruden dette, kan marietidsel også hjælpe med at rense galdeblæren og hjælpe galdesten med at blive frigivet. Det er derfor meget nyttigt, hvis du har galdeblærebetændelse, eftersom det er et naturligt og nemt middel mod betændelse i galdeblæren.

 • Du kan enten blande marietidsel i en drik af eget valg eller tage kosttilskud i form af en kapsel eller pille. Du kan endda finde dets koncentrerede aktive stof, der er kendt som silymarin.

Lider jeg af betændelse i galdeblæren?

Som det sidste, er det værd at nævne, at hvis du lider af galdekolik, er det meget vigtigt, at du overvejer de følgende tips:

 • Undgå at spise, indtil kolikken er ovre.
 • Drik meget vand. Du kan også drikke usødet æblejuice.
 • Når du begynder at spise igen, skal du undgå fede fødevarer og fødevarer, som forårsager mavesyre.

Derudover, bør du øjeblikkeligt gå til en læge, hvis smerten er meget intens, hvis du begynder at kaste op eller hvis du har problemer med at trække vejret. Vær også opmærksom på din urin: Hvis den er mørkebrun, skal du gå til en læge øjeblikkeligt. Hvis dine øjne eller hud synes gullig, skal du derudover også søge øjeblikkelig medicinsk pleje.

Det kan interessere dig ...
6 tegn på galdeblære problemer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 tegn på galdeblære problemer

Din galdeblære er et organ under leveren. Dets hovedopgave er at udskille galde, der hjælper med at nedbryde fedt. Her er 6 tegn på galdeblære prob...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rasyid, A., & Lelo, A. (1999). The effect of curcumin and placebo on human gall-bladder function: An ultrasound study. Alimentary Pharmacology and Therapeutics. https://doi.org/10.1046/j.1365-2036.1999.00464.x
 • Abenavoli, L., Capasso, R., Milic, N., & Capasso, F. (2010). Milk thistle in liver diseases: Past, present, future. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.3207
 • Sun, J. (2007). D-limonene: Safety and clinical applications. Alternative Medicine Review.
 • Gupta SC, Patchva S, Aggarwal BB. Therapeutic roles of curcumin: lessons learned from clinical trials. AAPS J. ;15(1):195–218. doi:10.1208/s12248-012-9432-8
 • Gaby, A. R. (2009). Nutritional approaches to prevention and treatment of gallstones. Alternative Medicine Review.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.