Naturlige midler til at lindre muskelsmerter

Det er vigtigt at strække ud og varme op, før man udfører fysisk aktivitet, for at forebygge muskelsmerter og kramper. Men man kan bruge disse midler til at lindre muskelsmerter, hvis uheldet er ude.
Naturlige midler til at lindre muskelsmerter

Sidste ændring: 26 august, 2022

Du kan hurtigt lindre muskelsmerter ved at kombinere topiske og orale midler. Du bør altid huske at strække dine muskler ud før og efter enhver fysisk aktivitet.

Muskelsmerter er gængse og kan involvere mere end én muskel. De kan også involvere ledbånd, sener og bindevæv, som er de bløde væv, der forbinder muskler, knogler og organer.

Muskelsmerter er ofte tæt relateret til spænding, overbelastning og muskelskader fra motion og fysisk aktivitet. Muskelsmerter involverer specifikke muskler og finder sted under eller lige efter motion.

De kan også være et tegn på sygdom, der rammer hele kroppen. Det kan for eksempel være nogle infektioner (inklusiv influenza) og lidelser, som påvirker bindevæv i hele kroppen, såsom lupus, der kan forårsage meget smerte.

En gængs årsag til muskelsmerter og smerte generelt er fibromyalgi, der er en medicinsk lidelse, som forårsager overfølsomhed i musklerne og de omgivende bløde væv, problemer med at sove, udmattethed og hovedpine. Takket være en række medicinske planter kan man behandle disse symptomer derhjemme på en meget effektiv og naturlig måde.

Rosmarin og alkohol til at lindre muskelsmerter

Rosmarin er meget effektivt til at få muskler til at slappe afhvilket lindrer kramper og smerter forbundet med fysisk anstrengelse.

Ingredienser

 • 700 ml ispropanol alkohol.
 • 3 spiseskefulde tørret rosmarin (45 gram).

Tilberedelse

 • Fyld en flaske med isopropanol alkohol og tilføj rosmarin.
 • Lad det stå i 24 timer, sigt det og brug det derefter.
 • Påfør rosmarinblandingen på dine muskler med en blid massage. Lad det fordampe af sig selv.

Smoothie med kiwi og banan til at øge niveauet af kalium og lindre muskelsmerter

Muskelsmerter bliver ofte forværret på grund af mangel på kalium. I sådanne tilfælde er banan et glimrende hjemmemiddel til at lindre disse typer smerte, fordi denne frugt indeholder meget kalium.

Kalium er det tredje mest forekommende mineral i menneskekroppen, og det spiller en vigtig rolle i nerver og musklers funktion. Det regulerer også mængden og fordelingen af vand i kroppen.

Kiwi er rigt på C-vitamin og kalium, hvilket er to meget vigtige næringsstoffer:

C-vitamin anses som værende et naturligt antioxidant. Det beskytter celler og DNA fra skade fra iltning forårsaget af frie radikaler, der dannes, når der produceres energi. På den anden side faciliterer kalium optagelsen af jern. Dets antioxidante egenskaber forhindrer muskelskader.

Ingredienser til smoothie til at lindre muskelsmerter

 • 3 modne bananer.
 • 500 ml vand.
 • 2 kiwier.

Tilberedelse

 • Skræl og skær banan og kiwi, så de nemmere kan blendes.
 • Blend begge ingredienser i fire minutter.
 • Drik denne smoothie uden at sigte den, før du motioner eller udfører en anden aktivitet, som kræver fysisk anstrengelse.

Måske du også vil være interesseret i denne artikel: 5 kiwi smoothies, som du virkelig er nødt til at prøve

Juice med melon, citron og vindruer, der stopper kramper

Melonjuice er naturligt middel til at lindre muskelsmerter

Denne juice er glimrende til at lindre muskelsmerter naturligt. Hvis man kombinerer disse tre frugter, får man masser af kalium ind i kroppen, hvilket hjælper med at lindre muskelsmerter og kramper, som man kan lide af under eller efter fysisk aktivitet.

Ingredienser

 • 1 skive melon.
 • 2 pressede citroner.
 • 6 vindruer.
 • 250 ml vand.

Tilberedelse

 • Blend melonen, de to pressede citroner og vindruerne i fire minutter, indtil du får en jævn væske uden klumper.
 • Hæld indholdet i et glas og drik det. Det er vigtigt at drikke denne juice, før du dyrker sport eller laver enhver anden aktivitet, som kræver fysisk anstrengelse.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Fødevarer, der styrker sener og muskler

Æblecidereddike til at lindre muskelsmerter

Æblecidereddike og æbler

Muskelsmerter påvirker folk i alle aldersgrupper og kan opstå af mange forskellige årsager. Nogle af de mest gængse er dårlig kropsholdning, bestemte skader, overvægt, graviditet eller tunge løft.

Æblecidereddike er rigt på kalium, så det er også meget passende til at behandle muskelkramper. Som nævnt ovenstående er mangel på kalium den primære årsag til disse smerter.

Ingredienser

Tilberedelse

 • Bland begge ingredienser og drik det.
 • Afhængig af, hvad du foretrækker, kan du drikke det før eller efter motion.

Du skal strække ud og varme op, før du udfører nogen form for fysisk aktivitet, for at forebygge alvorlige muskelsmerter og kramper.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.