Naturlige midler til at lindre smertefuldt blæresyndrom

Det er ikke nemt at komme sig over smertefuldt blæresyndrom, og det kan forårsage meget ubehag og frustration for dem, der lider af det. Opdag nogle naturlige midler til at lindre smertefuldt blæresyndrom og supplér din medicinske behandling, i denne artikel.
Naturlige midler til at lindre smertefuldt blæresyndrom

Sidste ændring: 24 november, 2020

Uheldigvis, er de mulige årsager til smertefuldt blæresyndrom stadig ukendte, og der er ingen behandling med garanteret effekt. Behandlingen af denne tilstand involverer typisk livsstilsændringer, samt af få sit stressniveau under kontrol. Stress og angst kan ofte udløse smertefuldt blæresyndrom.

Af den grund, kan du læse med her for at lære om nogle naturlige midler, som kan hjælpe med at lindre dine symptomer.

Hvad er smertefuldt blæresyndrom?

Smertefuldt blæresyndrom er en kronisk sygdom, som forårsager ubehag og smerte i blæren og får personen til at skulle urinere ofte. Symptomerne kan variere en smule alt afhængig af personen, men, generelt, påvirker det mest kvinder.

Denne tilstand påvirker livskvaliteten meget hos de kvinder, som lider af det. Det kan også forårsage dem smerte under seksuelt samleje samt søvnforstyrrelser. Alt det er foruden de primære symptomer, som forstyrrer blæren. Som det sidste, påvirker det som regel ens humør og kan opstå sammen med angst, stress og depression.

Vi anbefaler også, at du læser: Årsager til urinvejsinfektioner

Naturlige midler til at lindre smertefuldt blæresyndrom

De naturlige behandlinger til at lindre smertefuldt blæresyndrom er primært baseret på at lave nogle ændringer i ens kost og håndtere stress. Derudover, kan fysioterapi også være effektivt, men altid under medicinsk overvågelse.

På den anden side, bør patienter også søge psykologisk hjælp, hvis de også lider af tilfælde af angst og/eller depression. En mulighed er kognitiv adfærdsterapi, samt terapier, som hjælper med at fremme afslapning.

1. Tranebær

Tranebærjuice til at lindre smertefuldt blæresyndrom

Tranebær har bestemte egenskaber, som hjælper med at bekæmpe blærebetændelse. Derudover, hjælper de også med at styrke immunsystemet.

For det første, for at hjælpe med at lindre smertefuldt blæresyndrom, kan du drikke tranebærjuice eller tage piller med tranebær. Dette er især nyttigt for dem, som ofte lider af denne tilstand.

Fordelene ved denne røde frugt i bekæmpelsen af smertefuldt blæresyndrom er takket være det bemærkelsesværdige indhold af anthocyanidin. Dette stof hjælper med at afholde bakterier fra at sætte sig fast på væggene i blæren.

2. Grapefrugtkerne ekstrakt

Grapefrugtkerne ekstrakt bliver mere og mere populært. Det er et naturligt middel, som hjælper med at bekæmpe infektioner. I særdeleshed, kan det hjælpe dig med at lindre smertefuldt blæresyndrom uden bivirkningerne, der følger med konventionelle antibiotika.

Kernerne fra denne frugt, foruden at være antioxidante, har antimikrobielle egenskaber, som mindsker udviklingen af bakterier og svamp. Det kan, derfor, være et vigtigt tilskud for at styrke immunsystemet.

3. Bjørnedrue eller ursi

Det tredje naturlige middel til at lindre smertefuldt blæresyndrom er bjørnedrue eller ursi. Denne usædvanlige frugt er et effektivt naturligt middel til at forebygge og lindre smertefuldt blæresyndrom samt urinvejsinfektioner generelt. Det anbefales dog at tage det i de tidlige faser af infektionen og altid under medicinsk overvågelse.

Ideelt, bør du blande bladene fra bjørnedrue med andre naturlige midler. Du kan også indtage det som en te eller som kapsler eller piller, hvor du altid bør tage den dosering, der anbefales fra producenten.

Bør man drikke eller ej?

Kvinde med glas med vand

I modsætning til, hvad mange mennesker tror, så er indtag af vand gavnligt til at behandle blærebetændelse.

Som det sidste, lider personer med smertefuldt blæresyndrom af at skulle urinere ofte. Nogle vælger derfor at mindske deres indtag af væske, hvilket kan hjælpe med at reducere noget af ubehaget.

At drikke nok vand i løbet af dagen hjælper dog også med at fortynde toksinerne i urinen, hvilket vil være mere irriterende ved en højere koncentration. At holde sig hydreret, fremmer også god bevægelse i tarmene, da forstoppelse, desværre, også kan gøre symptomerne værre.

Nogle sidste tips til at lindre smertefuldt blæresyndrom

Som det sidste, må du ikke glemme disse sidste to tips, som er meget gængse anbefalinger til personer, som ønsker at lindre smertefuldt blæresyndrom. For det første, skal du bære undertøj lavet af naturlige materialer, såsom bomuld.

For det andet, skal du altid have god hygiejne i dit intimområde, når du går på toilettet. Det betyder, altid at tørre forfra og bagud (mod anus).

I denne artikel, har du lært om nogle nyttige naturlige midler og råd, som vil hjælpe dig med at lindre smertefuldt blæresyndrom – eller, i det mindste, forbedre din livskvalitet. Disse naturlige midler er værd at prøve, eftersom de ikke udsætter dit helbred for nogen risici. Hvis du har nogen spørgsmål, skal du sikre dig, at du taler med en troværdig læge.

Det kan interessere dig ...
Blærebetændelse efter samleje: Hvad er årsagerne til det?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Blærebetændelse efter samleje: Hvad er årsagerne til det?

60% af kvinder vil lide af blærebetændelse mindst én gang i deres liv. Vi ser nærmere på årsagerne til blærebetændelse efter samleje i denne artike...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.