7 naturlige midler til at reducere forhøjet blodtryk

Forhøjet blodtryk kan være meget farlig, hvis det ikke holdes under kontrol, da det kan føre til hjertekar-problemer, som endda kan sætte dit liv i fare.
7 naturlige midler til at reducere forhøjet blodtryk
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vi bruger blodtryk til at måle den kraft, hvormed blodet rammer arterievæggene med hvert hjerteslag. Mange af os har brug for at reducere forhøjet blodtryk.

Målinger på 120 for systolisk blodtryk og 80 for diastolisk blodtryk anses for at være normale. Men når disse værdier er højere og ofte når 140/90 eller mere, så har vi et tilfælde af højt blodtryk (eller forhøjet blodtryk). Således er det nødvendigt at træffe foranstaltninger for at reducere det.

Det mest almindelige middel er at ty til medicin og foretage nogle ændringer i din kost og livsstil.

Men en af de bedste naturlige midler til reduktion af forhøjet blodtryk er at opretholde en afbalanceret kost. Dette indebærer også fødevarer, der gør det muligt for blodet at pumpe korrekt og dermed eliminere toksiner.

Disse er nogle af de bedste fødevarer mod højt blodtryk:

1. Bananer

Bananer er godt for blodtrykket

Bananer har:

 • En masse næringsstoffer.
 • En energi-givende effekt, der regulerer kroppen efter at have lavet enhver form for motion.
 • Højt kaliumindhold, der hjælper med at regulere blodtrykket.

Som et resultat af disse egenskaber anbefaler vi, at du inkluderer bananer i din kost hver dag. Derudover er det også en god ide at reducere mængden af ​​natrium du forbruger.

Husk at det betyder ikke kun at tilføje mindre salt til din kost, men også spise færre forarbejdede fødevarer.

2. Vandmelon

Vandmelon hjælper med at reducere forhøjet blodtryk naturligt på grund af dets evne til at udvide blodkarrene. Denne kvalitet reducerer også risikoen for at lide af slagtilfælde.

Derudover giver vandmelon også L-citrullin og L-arginin. Disse er to aminosyrer, der styrker vaskulær toning og regulerer blodtrykket.

Har din læge fortalt dig, at du har højt blodtryk, men at du ikke har udviklet et alvorligt forhøjet blodtryks problem endnu?

Hvis ja, så er du heldigvis i god tid for at undgå komplikationer. Inkludering af vandmelon i din kost kan hjælpe meget.

3. Bitter melon til at reducere forhøjet blodtryk

Tallerken med skiver af bitter melon

Bitter melon (Momordica charantia) er en tropisk frugt, der er fuld af mineraler og vitaminer (A, B5, B6, C og E).

Udover at hjælpe med at kontrollere diabetes og forbedre fordøjelsen, er den nyttig til at passe på dit kardiovaskulære helbred. Dette skyldes, at det hjælper med at reducere blodtrykket på en simpel, naturlig måde.

Du skal dog spise denne frugt i moderation, fordi den kan forårsage bivirkninger som:

 • Arytmi
 • Abort
 • Forhøjede glukoseniveauer

Når det er sagt, så konsulter en specialist om at overveje denne frugt til at reducere forhøjet blodtryk.

4. Indisk stikkelsbær

Indisk stikkelsbær (Phyllanthus emblica) eller emblic, er rig på vitamin C og indeholder 20 gange mere af dette vitamin end appelsiner.

C-vitamin er en stærk antioxidant, der bekæmper effekten af ​​frie radikaler i kroppen. Derudover reducerer det den samlede mængde fedtstof, fordi det sænker niveauerne af kolesterol og triglycerider.

I ayurvedisk medicin betragtes det som en mirakelfrugt takket være dens store mængder af positive egenskaber for kroppen.

Af denne grund har de brugt det i tusindvis af år for at fremme sund funktion af fordøjelseskanalen og arterierne, for at genoplive leverfunktionen og at rense blodet.

5. Spinat

Spinat i en skaal

Spinat indeholder organiske nitrater. Når disse nitrater kommer i kontakt med mundens bakterier, danner de nitrogenoxid, som har rensende egenskaber.

Dette favoriserer arteriernes funktion og gør det muligt for blodet at flyde bedre, hvilket forhindrer blokeringer på grund af blodpropper.

Ved at spise en god portion spinat hver dag, kan du reducere sandsynligheden for forhøjet blodtryk eller at have et slagtilfælde.

En god mulighed er at indtage en smoothie med en kop spinat. Du vil føle dig fuld af energi og fri for problemer med forhøjet blodtryk.

6. Hørfrø

Mange har tendens til at bruge hørfrø til at lave brød eller drys over salater. Derudover er det blevet en meget populær kornsort i løbet af de sidste par år, fordi det er rig på omega 3 og i opløselig og uopløselig fiber.

Alt dette gør det til en stor allieret for:

 • Reduktion af forhøjet blodtryk.
 • Reduktion af kolesterolniveauerne.
 • Forbedrende hjerte sundheden.

7. Havre og hvedeklid

Havre og hvedeklid

Endelig er havre og hvedeklid to kornsorter med højt opløseligt fiberindhold.

Havre er især rig på kalium og calcium. Disse to næringsstoffer spiller en central rolle i at reducere forhøjet blodtryk.

Den opløselige fiber, vi får fra at spise disse kornsorter, hjælper med at:

 • Reducere niveauet af dårlig kolesterol (LDL) i blodet
 • Forbedre følsomheden overfor insulin
 • Reducere forhøjet blodtryk
 • Opretholde en sund vægt

Forhøjet blodtryk kan blive alvorlig, hvis vi ikke træffer foranstaltninger for at kontrollere det i tide. Heldigvis kan små ændringer i retning af en sundere livsstil være alt, hvad du behøver.

Medtag de fødevarer, vi har nævnt, og daglig motion i din livsstil, og du vil se, at dit forhøjede blodtryk forsvinder hurtigt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • De Luis Román, Daniel, R. Aller, and J. Bustamante. “Aspectos terapéuticos de la dieta en la hipertensión arterial.” Nefrología 1.1 (2008): 0.
 • Gamboa, Raúl. “Fisiología de la Hipertensión Arterial esencial.” Acta médica peruana 23.2 (2006): 76-82.
 • Sosa-Rosado, José Manuel. “Tratamiento no farmacológico de la hipertensión arterial.” Anales de la Facultad de Medicina. Vol. 71. No. 4. UNMSM. Facultad de Medicina, 2010.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.