Prøv dette laktose og glutenfrie brød lavet af havre, valnødder og bananer

25. april 2019
Forkæl dig selv med et helt naturligt produkt uden tilsætningsstoffer. Det anbefales, at du spiser dette hjemmelavede brød 4 til 5 dage efter at det er lavet, så det ikke bliver dårligt.

Over tidens løb har brød været et vigtigt næringsstof i mange forskellige lande. Laktose og glutenfrie brød er blevet mere populære på det seneste.

Imidlertid er det i det sidste årti blevet kritiseret for at indeholde for mange kalorier og bidrage væsentligt til fedme.

Heldigvis for dig er der i dag mange sundere former for laktose og glutenfrie brød, der kommer frem, såsom dette brød lavet af havre, bananer og nødder. Disse sundere sorter viser os, at brød også kan være et ernæringsmæssigt og sundt madvalg.

I denne artikel får du opskriften på dette lækre brød fremstillet af havre, der ikke indeholder laktose eller gluten, så det passer til alle forbrugere. Derudover vil du også lære om dens gode sundhedsegenskaber.

Debatten om laktose og glutenfrie brød

Lækkert glutenfri brød du skal prøve

Brød er ikke direkte dårligt for dit helbred. Det afhænger af de ingredienser, der er i brødet og mængden af ​​brød, du spiser.

Samlet set er det en fødevare, der er rig på kulhydrater. Disse er de grundlæggende byggesten i vores kroppe og er en fremragende energikilde.

Uanset denne kendsgerning, kan vi gå meget op i vægt, hvis vi indtager store mængder brød.

Som konklusion er brød, der er tilberedt med sunde og kvalitetsmæssige ingredienser, det ideelle supplement til en sund morgenmad eller som ledsager til ethvert måltid.

Vi skal også være forsigtige med noget brød, der er lavet på en fabrik med mel af meget dårlig kvalitet. Fabrikker producerer det med gær, der kan forårsage oppustethed i maven efter at have spist det. De laver det også med en stor mængde tilsætningsstoffer, der giver brødet en gummiagtig tekstur. Således bliver det uspiseligt på kort tid.

På grund af dette problem med industrielt brød har mange brødmagere besluttet at vende tilbage til de gamle brødopskrifter, som de laver om natten, med tålmodighed og med en bagers berøring. De har også besluttet at bruge højere kvalitets mel, såsom spelt, rug eller boghvede.

Indeholder havregryn ikke gluten?

Lækkert glutenfrit brød med havre

Basen for dette brød er havregryn eller havremel. Dette kulhydrat er meget nærende og har et højt protein- og fiberindhold.

Desuden er det meget gavnligt for fordøjelsen og hjælper med at styre vores ønske om at spise mere ved at hjælpe os med at føle os mætte.

Havre indeholder ikke naturligt forekommende gluten. Imidlertid behandles det mange gange sammen med hveden, der forurener den. I disse tilfælde kan det være ret farligt for dem, der har cøliaki.

Hvis du har dette problem, skal du kontrollere, at havren, du køber, angiver, at det faktisk er glutenfrit. Når du vælger din gær, skal du også kontrollere, at den også er glutenfri.

Læs også:

Hvorfor brød ikke er godt for dig

Kaktose og glutenfrie brød med havre, banan og valnødde

Mand ælter brød

Brødet afbildet ovenfor er ikke kun meget sundt, men det er også meget nemt at lave. Det kræver ikke nogen form for æltningsproces.

Ingredienser:

 • 2 æg
 • 1/2 kop ekstra jomfru olivenolie (100 gram)
 • 2 kopper vand (500 ml)
 • 1 spiseskefuld sukker (10 gram)
 • 2 kopper fint havregryn (260 gram)
 • 2 modne bananer
 • 1 kop hakkede valnødder (150 gram)
 • 1 pakke tør gær (12 gram)

Forberedelse:

Fordelen ved dette laktose og glutenfrie brød er, at du ikke behøver at ælte det, og du kan lave det hurtigt og enkelt ved hjælp af en æggeblanding.

 • Bland først de to æg med piskeren.
 • Derefter tilsættes olien og du fortsætter med at blande æggene.
 • Tilsæt vandet, bananerne, sukkeret og bland det godt igen.

Hvis den omgivende temperatur er varm, skal du bruge lunkent vand. Hvis du laver mad i et koldere miljø, skal du bruge varmt vand.

Læs også:

Kend symptomerne på glutenintolerance og hvordan man behandler det

Trin for trin:

 • Tilsæt gradvist havregrynene, når du blander ingredienserne, så de er konsistente, og du ikke kan se klumper af havregryn overalt.
 • Når du har blandet det tilstrækkeligt, og alt er konsistent, tilsætter du tørgæren og blander det igen.
 • Når gæren er helt blandet i, tilsættes de hakkede valnødder og vend så tilbage til dej-blandingen.
 • Tag derefter dejen ud og lad den stå i 30 minutter i køleskabet. Det er for at brødet kan have tid til at hæve. Den varme dej og den kolde temperatur forårsager hævningen.
 • Mens gæren reagerer, forvarmer du ovnen til 180 grader.
 • Efter de tredive minutter er gået, skal dejen være hævet betydeligt. Placer den i en bageform og kom det i ovnen i 50 minutter og lad det bage.
 • Efter at der er gået 40 minutter, skal du kontrollere brødet med en kniv for at se, om det er færdigt. På grund af forskellen i størrelsen af bageforme og andre variable kan det tage mindre eller længere tid.
 • Vent, indtil brødet er klar efter din smag. Tag det ud af ovnen og lad det køle lidt af.
 • Vi anbefaler, at du opbevarer det i et frisk og tørt miljø. Spis det inden for 4 til 5 dage efter at have lavet det. Det er hjemmelavet glutenfrit brød og fri for tilsætningsstoffeer, så det er bedst at spise det inden for kort tid.

Er du klar til at lave dette lækre laktose og glutenfrie brød?

 • Mansueto P, Seidita A, D’Alcamo A, Carroccio A., “Non-celiac gluten sensitivity: literature review”, J Am Coll Nutr. 2014;33(1):39-54.
 • Yang F, Basu TK, Ooraikul B., “Studies on germination conditions and antioxidant contents of wheat grain”, Int J Food Sci Nutr. 2001 Jul;52(4):319-30.
 • Harland JI1, Garton LE., “Whole-grain intake as a marker of healthy body weight and adiposity”, Public Health Nutr. 2008 Jun;11(6):554-63. Epub 2007 Nov 16.