Naturlige produkter til at blege tænder

Der findes visse hjemmemidler, der kan hjælpe med at blege tænder naturligt. Du skal dog også undgå visse usunde vaner, som at ryge tobak eller drikke kaffe for at forhindre, at dine tænder bliver gule.
Naturlige produkter til at blege tænder

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nu til dags findes der mange forskellige produkter til at blege tænder, og mange af disse behandlinger er blevet meget populære. De udføres imidlertid ved at bruge kemiske eller andre ikke-naturlige produkter og kan beskadige emaljen på dine tænder, og denne skade er uoprettelig.

Du behøver ikke at gå til disse ekstremer eller bruge en formue på at gøre dine tænder hvidere. Hvis du vil have hvidere tænder, men tøver med at prøve nogle af de behandlinger, du har set eller hørt om, kan du prøve at bruge nogle naturlige midler.

Hvordan bliver tænderne farvede eller gule?

Kvinde med hvide tænder

Emalje dækker tænderne. Det er lidt porøst og bliver “fyldt” med den mad, vi spiser. Det er derfor, at vores tænder bliver lidt violette i farven, hvis vi drikker rødvin eller spiser blåbær. Dette er ikke et problem, for hvis vi børster tænderne, forsvinder misfarvningen igen.

Der er dog visse fødevarer og drikkevarer, der misfarver vores tænder mere permanent. Med tiden bliver vores tænder gradvist gullige eller brunlige i farven.

Farvede drikkevarer som kaffe, te og sodavand kan alle misfarve dine tænder permanent. Tobak og dårlig mundhygiejne øger også ​​emaljens porøsitet og fører til gule tænder.

Syren i visse fødevarer skader også tænderne. At spise kød, mejeriprodukter, æg, citrusfrugter, raffineret sukker, øl, kunstige sødestoffer, sodavand, slik og vegetabilske olier påvirker ofte også farven på tænder og emaljen.

En typisk fejltagelse, mange mennesker begår, er at børste tænderne, så snart de er færdige med at spise. Selvom dette hjælper med at forhindre dannelse af huller, giver det kun emaljen lidt tid til at hærde igen.

Gunstige produkter til at blege tænder

Visse fødevarer, såsom frugt og grønsager, kan bruges som produkter til at blege tænder.

Kvinde børster tænder med produkter til at blege tænder

For eksempel kan mange frugter og grøntsager faktisk hjælpe med at gøre tænderne hvidere

Læs også: 10 fødevarer, der kan blege dine tænder naturligt

Nogle af disse fødevarer hjælper med at blege tænderne på grund af deres fiberindhold, mens andre indeholder næringsstoffer, der skaber en beskyttende film i tandenes emalje, der hjælper med at forhindre dem i at blive misfarvet.

Ost hjælper også med at gøre tænderne hvidere, fordi det indeholder proteiner og fedt, der neutraliserer syrer i andre fødevarer. Det stimulerer også produktionen af ​​spyt, der indeholder fosfor og calcium, hvilket hjælper med at genmineralisere emaljen.

Hjemmelavede produkter til at blege tænder

Her er nogle enkle måder, hvorpå du naturligt kan blege dine tænder:

Appelsinskræl

Appelsinskræl – især den hvide del, der er på indersiden af ​​appelsinen mellem det ydre lag af skrællen og kødet fra appelsinen – er et fantastisk naturligt middel til at gøre tænderne hvidere. Denne del af appelsinen kaldes mesokarp og indeholder et stof, der bleger tænder.

 • Tag denne del af appelsinskrællen og gnid den på dine tænder i 45 sekunder.
 • Efter en halv times tid børstes dine tænder.

Jordbær og natron

Du kan også lave en pasta ved hjælp af jordbær og natron. Jordbær fungerer som et naturligt blegemiddel.

 • Mas blot jordbærene og bland dem med natronen.
 • Påfør blandingen på dine tænder og lad sidde i 20 minutter. Vent derefter 30 minutter og børst dine tænder.
 • Brug ikke dette middel for ofte (højst en gang om ugen eller hver 2. uge).

Aktivt kulpulver

 • Placer det aktiverede kulpulver på din tandbørste og børst hver tand.
 • Selvom dette måske kan se og føles underligt i starten, er det muligvis den bedste måde at blege tænderne på.

Andre produkter til at blege tænder

 • Spis en skive papaya eller et æble hver dag. Disse frugter styrker tandkødet og hjælper med at blege tænder.
 • Læg to spiseskefulde salvieblade i en kop kogende vand. Lad det køle af og gurgl vandet rundt i munden. Du kan også tygge et blad.
 • Bland to spiseskefulde brintoverilte med en spiseskefuld vand. Gnid forsigtigt over misfarvede tænder. Skyl med rigeligt vand. Sørg for ikke at sluge brintoverilteblandingen.
 • Lav en pasta med en spiseskefuld ølgær, to spiseskefulde salt og vand. Børst med dette, som om det var tandpasta.
 • Synk ikke blandingen.
 • Bland en halv kop ølgær og to teskefulde salt for at lave en pasta. Børst dine tænder med denne blanding, men sørg for ikke at sluge den.

Læs også: Sådan undgår du huller i tænderne

Natron som et tandblegningsmiddel

Du kan også bruge natron til at blege tænderne.

Produkter til at blege tænder ses her på tandbørste

Alle hjemmemidlerne nævnt ovenfor er meget effektive til at hjælpe dine tænder med at blive kridhvide. Når det kommer til hjemmelavede produkter til at blege tænder, er natron den mest effektive behandling.

Det er et alternativ til andre almindelige tandblegningsprocedurer og -produkter, er billigere og er sundere for dine tænder.

 • Bare hæld 1/4 teskefuld natronpulver i en kop og fugt din tandbørste med vand.
 • Dyp den ned i natronpulveret, så det klæber fast på tandbørsten som tandpasta.
 • Det kan have en salt eller syrlig smag, men bare rolig. Denne smag forsvinder, så snart du skyller med vand. Imidlertid bør denne behandling udføres sjældent (en gang om måneden), da den kan forårsage beskadigelse af emaljen.

Sidste tips til at få hvidere tænder

Det kan interessere dig ...
De mulige årsager til huller i tænderne
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De mulige årsager til huller i tænderne

Huller i tænderne kan være forårsaget at bakterier såsom streptokokker. Kost og hygiejne er dog også mulige årsager til huller i tænderne.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.