Naturligt middel med gurkemeje til at bekæmpe neglesvamp

Takket være de medicinske egenskaber i gurkemeje er vi i stand til at bekæmpe neglesvamp effektivt og også gøre neglene stærkere.
Naturligt middel med gurkemeje til at bekæmpe neglesvamp

Sidste ændring: 26 august, 2022

Neglesvamp kan dukke op enten på tåneglene eller på neglene på dine hænder. Det medicinske begreb for denne lidelse er onychomycosis. Den gode nyhed er, at du kan anvende gurkemeje til at bekæmpe neglesvamp.

Det er en infektion forårsaget af dermatofytter eller en form for gær, som kan sprede sig nemt hen over neglen, når det er i det passende miljø.

Det er et meget gængst problem blandt folk, og selvom der er mange måder at forebygge det på, opstår det mindst én gang i livet for de fleste.

Det udgør normalt ikke noget seriøst problem for ens helbred. Dets tilstedeværelse kan dog forårsage svækkelse, skørhed og totalt tab af neglen.

Derudover føler nogle personer endda smerte, når de anvender bestemte typer fodtøj. Og som dagene går, bemærker de måske også et gulligt og ikke særlig pænt udseende.

Heldigvis er det en tilstand, som kan blive kureret naturligt, takket være de svampedræbende egenskaber i nogle ingredienser, såsom gurkemeje.

I dette tilfælde vil vi gerne forklare, hvorfor denne ingrediens er så effektiv, og hvordan vi skal bruge den til at bekæmpe neglesvamp.

Vær klar til at tage noter!

Bekæmp neglesvamp med naturligt middel med gurkemeje

Person med neglesvamp

Gurkemeje (Curcuma longa) er en rod, som hører til ingefær-familienZingiberaceae.

Siden oldtiden er gurkemeje blevet meget værdsat for dets store indhold af næringsstoffer og sunde egenskaber. I det lange løb hjælper det med at bevare kroppens velvære både indvendigt og udvendigt.

Anvendt som et farvestof og krydderi i mange retter, er det en ingrediens, som ikke kan udelades i millioner af menneskers køkkener.

Selvom det meste af dets anvendelse har med madlavning at gøre, bliver det også brugt som basen for mange hjemmelavede midler.

Dette er på grund af dets kraftigt smertestillende, anti-inflammatorisk og antibiotiske effekter. Dets optagelse fremmer bedringen af mange tilstande, som påvirker en persons helbred.

Hvorfor anvende gurkemeje til at bekæmpe neglesvamp?

Gurkemeje

I forhold til behandlingen af svamp på neglene har gurkemeje vist meget interessante effekter.

Det bekæmper ikke blot de mikroorganismer, som forårsager det. Men det hjælper også med at lindre skørhed og forandringen af neglens farve.

 • Curcumin, som er dets hovedsaglige aktive stof, udøver en svampedræbende og anti-bakteriel effekt, der hjælper med at stoppe væksten af gær og dermatofytter.
 • Derudover giver det også ekstra næring til neglebåndene og neglens overflade. På den måde styrker det dine negler og hjælper med at undgå, at de knækker.
 • På grund af dets indhold af vitaminer, antioksidanter og mineraler er det et godt middel til at modvirke skaden forårsaget af vedvarende kontakt med kemikalier og flader i miljøet.

Sådan laver man et middel med gurkemeje til at bekæmpe neglesvamp

Gurkemeje

For at øge kraften af dette middel med gurkemeje til at bekæmpe neglesvamp, anbefaler vi at anvende det sammen med kokosolie.

Denne ingrediens har anti-bakterielle og svampedræbende stoffer. Når det er optaget, hjælper det med at sætte en stopper for væksten af svamp.

Takket være dets essentielle fedtsyrer og antioksidanter, giver det også fugt og næring til neglebånd. Dermed kontrollerer det overdrevet tørhed og skørhed.

Ingredienser

 • 3 spiseskefulde økologisk kokosolie (45 gram)
 • 3 spiseskefulde gurkemejepulver (30 gram)

Redskaber

 • Glasbeholder med et låg

Fremgangsmåde

 • Smelt kokosolien, som bør være 100% økologisk.
 • Derefter blandes gurkemejepulver i.
 • Blend blandingen, indtil det får en cremet konsistens.
 • Dernæst tages det af blusset.
 • Lad det stå og trække i nogle få minutter. Når det er lunkent, opbevares det i en glasbeholder.
 • Når det er størknet, kan du begynde at anvende det på dine negle.

Anvendelsesmetode

 • Tag den mængde af midlet med gurkemeje, du tror, er nødvendig, og fordel det på de negle, der er berørt af svamp.
 • Lad det trænge ind i 30 til 40 minutter, skyl derefter.
 • Hvis du vil, kan du komme det på dine hæle eller andre områder, som er modtagelige for svampeinfektion.
 • Gentag anvendelsen af dette middel hver dag, indtil du bemærker en synlig forandring i udseendet af dine negle.

Og til sidst!

For at kunne opnå optimale resultater, bør man supplere denne behandling med gurkemeje med god hygiejne og fodtøj med god udluftning.

Undgå kontakt med fugtige miljøer. Uheldigvis fremmer dette væksten af svamp.

Rens dine sko og sokker grundigt, især hvis svampen har været i kontakt med dem.

Undgå at dele personlige genstande, såsom:

 • Sæbe
 • Neglesaks
 • Håndklæder
 • Neglelak
 • Neglefil

Sidst men ikke mindst, bør du forbedre din kost, så dit immunforsvar kan blive stærkere mod tilstedeværelsen af svamp og bakterier.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.