Hvordan du naturligt øger din kollagen produktion

Du kan købe kollagen i butikker, men det er billigt og nemt at fremme ens naturlige produktion. Lær alt om dette i denne artikel!
Hvordan du naturligt øger din kollagen produktion

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Har du begyndt at lægge mærke til dine første rynker? Uanset om du bare opdager dem nu, eller du har haft dem i et stykke tid, kan du spekulerer på, hvordan du naturligt kan øge din kollagen produktionen. I denne artikel vil vi snakke om hvordan du naturligt øger din kollagen produktion!

Det er muligt, at du selv har set eller prøvet nogle af de produkter, der indeholder denne ingrediens. Ikke desto mindre er der måder, du kan få kollagen naturligt på, og i dag ønsker vi at fortælle alt om dem. 

Hvad er kollagen?

Kollagen er det mest rige protein i kroppen. Det er en vital komponent i dannelsen af:

 • Hud
 • Knogler
 • Muskler
 • Sener
 • Blodårer
 • Tænder
 • Tarme

Kollagen er det, der gør din hud elastisk og erstatter døde celler med nye.

Det er normalt for kollagen at falde naturligt over tid og forårsage rynker, tør sprukken hud og ledsmerter. På grund af dette er det en god idé at etablere en rutine, der fremmer den naturlige produktion af kollagen, når du er ung.

Vi anbefaler, at du er opmærksom på disse vaner, startende fra en alder af 25 eller 30. Hvis du er ældre end dette, er det dog er aldrig for sent.

Vi anbefaler at du læser:
De 8 bedste olier mod appelsinhud

Hvorfor er det bedre at fremme den naturlige produktion af kollagen?

Kvinde med paen hud

Når du er 25, er du sandsynligvis ikke så bekymret over rynker, din kost og hudpleje. Du ved måske også, at der er mindre naturlige muligheder mod rynker, såsom botox eller plastikkirurgi. Problemet er, at plastikkirurgi er dyrt, og botox er et giftstof, der kan have uønskede virkninger på huden.

På den anden side er der cremer. Men nogle af dem – især de billigere – virker normalt ikke. På den anden side er de dyre mærker måske ikke overkommelige for alle.

Ikke desto mindre er fremme af din naturlige produktion af kollagen altid billig og enkel. Det vil tage mere tid, især hvis dine rynker er dybe, og du har ikke plejet dem før, men det er stadig muligt.

Fødevarer, der fremmer den naturlige produktion af kollagen

Din bedste mulighed for at fremme kollagenproduktionen er naturligvis gennem det du spiser. Hvis du spiser en sund kost, kan du undgå mange skønheds- og sundhedsmæssige problemer, som du ellers måtte møde.

Nogle af de fødevarer, du skal føje til din kost for at fremme kollagen er:

Blåbær

Blaabaer

Blåbær indeholder phytonutrienter, der styrker kollagenfibrene. Dette vil holde din kollagenproduktion fra at falde over tid. Vi anbefaler at du forbruger mindst en kop blåbær om ugen. Du kan nyde dem på enhver måde, som du kan lide, men de er bedst i smoothies eller hele.

Hvidløg

Hvidloeg

Svovl indeholdt i hvidløg forbedrer din produktion af kollagen. Faktisk vil du opdage, at spise hvidløg kan bekæmpe smerter i dine led.

Hvidløg indeholder også taurin, der bekæmper skade på kollagenfibre. Det betyder, at kollagenet du har, bliver repareret og holder længere.

For at få disse fordele kan du:

 • Spis en hvidløgsfed om dagen. Hvis du virkelig ikke kan lide smagen, prøv 1/4 af et fed om dagen. Bare tag det som om du ville spise en pille, og du vil ikke engang notere smagen.
 • Lave te med hvidløg og drikke det hver dag. Tilsæt et hvidløgsfed til din kanel eller myntete. Kanel og mynte hjælper med at skjule smagen af hvidløg.

Æg

Æg er rige på naturlige aminosyrer, som er afgørende for dannelsen af nyt kollagen og bør altid udgøre en del af din kost.

Ideelt set bør du spise to æg tre gange om ugen. Prøv at undgå at bruge for meget salt eller olie, når du laver dem.

C-vitamin

Vitaminpiller

C-vitamin er den vigtigste komponent i produktionen af kollagen. Dette skyldes, at kollagenfibre kræver, at store mængder af C-vitamin formes korrekt.

Det er bedst at have en bred vifte af fødevarer, der indeholder C-vitamin i din kost, eller at tage et daglig supplement.

Hvis du vælger at tage et tillæg, så prøv at finde en, der er lavet med naturlige ingredienser. Du kan finde masser af muligheder i sundhedsfødevarebutikker, men undgå dem med kunstige tilsætningsstoffer.

Infrarød behandling

Ser man bort fra fødevarer er infrarød behandling den bedste mulighed for at fremme kollagenproduktion. Dette er noget du kan gøre i dit eget hjems komfort.

Infrarød behandling kombinerer infrarøde stråler (ikke UV-stråler) for at stimulere blodcirkulationen og øge kollagenproduktionen.

Du finder infrarøde terapi enheder i butikker, der specialiserer sig i skønhedspleje. Du skal ikke bekymre dig om prisen – de er meget overkommelige og holder i lang tid. Prøv at bruge det to gange om ugen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Collagen – What Is It and What Is It Good For?
 • healthline.com/nutrition/collagen


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.