Prøv de her naturmidler mod mavekatar

Hvis du bliver behandlet for mavekatar, skal du kontakte en læge, inden du afbryder din behandling, eller supplerer den med disse naturmidler mod mavekatar.
Prøv de her naturmidler mod mavekatar
Lourdes Martínez

Bedømt og godkendt af Farmaceut og ernæringsspecialist Lourdes Martínez.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Mavekatar (gastritis) er et fordøjelsesproblem, der finder sted, når mavesækken bliver irriteret, på grund af en overdreven produktion af mavesyre. Det er et almindeligt problem, der næsten altid er forårsaget af dårlige spisevaner. Det kan dog også være forårsaget af en bakteriel infektion. Heldigvis er der nogle gode naturmidler mod mavekatar og dets bivirkninger.

Det vigtigste symptom du oplever ved mavekatar er en ubehagelig brændende fornemmelse i maven. Det er næsten altid ledsaget af smerte, betændelse og fordøjelsesbesvær.

Selvom det kan opstå sporadisk, er det ofte en tilbagevendende tilstand, som kan føre til komplikationer, hvis de ikke behandles.

I denne artikel vil vi gerne dele 7 gode naturmidler mod mavekatar. Prøv dem alle, når du oplever de første tegn på mavekatar.

Naturmidler mod mavekatar

1. Kartoffelsaft, det første af vores naturmidler mod mavekatar

Kartoffelsaft er en af ​de fantastiske naturmidler mod mavekatar.

Kartoffelsaft er en naturlig syrlig drik, der kan hjælpe med at regulere pH-balancen i din mave. Hvis du gør dette, kan du muligvis kontrollere den brændende fornemmelse og smerten forårsaget af mavekatar.

Derudover reducerer kartoffelsaft den overdrevne produktion af luft, samtidig med at det også nedsætter den inflammation, der er forbundet med tilstanden.

Hvad skal jeg gøre?

 • Ekstraher saften fra en kartoffel og drik 3 eller 4 spiseskefulde.
 • Indtag saften 2 gange om dagen, hvis symptomerne varer ved.

Vi anbefaler også at du læser: 8 praktiske tips til at forebygge sure opstød

2. Kokosvand til behandling af gastritis

Kokosvand er kendt for sin høje næringsværdi, og er en sund mulighed for at bekæmpe dette fordøjelsesproblem.

Kokosvand er en alkalisk drik, der reducerer overdreven surhed i maven. Derudover er det perfekt til at hydrere din krop, hvilket betyder, at det kan hjælpe dig med at afgifte din mave fra toksiner.

Hvad skal jeg gøre?

 • Drik en halv kop kokosvand (100 ml) ved første tegn på mavekatar.
 • Hvis problemet fortsætter, drik det op til 3 gange om dagen.

3. Naturlig yoghurt

Yoghurt er en af ​​de gode naturmidler til mavekatar.

De levende probiotika kulturer i naturlig yoghurt er fremragende til at bekæmpe de bakterier der hedder H. Pylori, som er ansvarlig for kronisk gastritis.

Disse probiotika kulturer regulerer pH-balancen i din tarm. Samtidig styrker de den barriere, der beskytter din mave mod for meget syre.

Hvad skal jeg gøre?

 • Indtag 2 kopper naturlig yoghurt om dagen (250 g), indtil problemet er forsvundet.

4. Jordbær

Jordbær indeholder phenolforbindelser, der kan hjælpe med at reducere betændelsestilstanden i mavesækken. Således forbedrer de symptomerne på mavekatar.

Jordbær har mange antioxidanterne, der bekæmper den negative virkning af frie radikaler. Derudover hjælper de slimhinderne i maven med at regenerere sig.

Hvad skal jeg gøre?

 • Lav en te af tørrede jordbærblade, og drik den 2 gange om dagen.
 • Spis 3 til 5 modne jordbær hver dag.

5. Rismælk, det sidste af vores naturmidler mod mavekatar

Rismælk er en af ​​de fantastiske naturmidler mod mavekatar.

Rismælk er en vegetabilsk drik, der er blevet populær over hele verden. Mange mennesker kender det som et glimrende naturmiddel mod mavekatar, men også som middel mod diarré og hudproblemer.

Ud over antioxidanter og fibre indeholder rismælk mineraler, som hjælper med at regulere pH-balancen i dit fordøjelsessystem. Dette kan medvirke til at forhindre overdreven syreproduktion og mavekatar.

At drikke rismælk reducerer den brændende fornemmelse i maven og bekæmper effektivt betændelse i maven.

Hvad skal jeg gøre?

 • Tilsæt først et par spiseskefulde ris (20 g) til en kop vand, og kog det i et par minutter.
 • Når væsken er blevet hvid, skal du si det, og drikke væsken.
 • Gentag denne procedure op til to gange om dagen.

6. Økologisk honning

Honning er et naturligt surhedsregulerende middel, som kan hjælpe med at styrke din mavesæk, forhindre mavesår, og være et godt naturmiddel mod mavekatar.

Da det er en naturlig sukkerart er det også en kilde til brændstof til din krop. Derudover omsættes det let i kroppen, og forårsager dermed ingen sundhedsmæssige problemer.

Det giver også din krop mineraler, antioxidanter og antiinflammatoriske forbindelser. Disse kan være afgørende for at reducere smerte og maveirritation.

Hvad skal jeg gøre?

 • Spis 2 spiseskefulde økologisk honning (50 g) ved første tegn på mavekatar.
 • Hvis du vil, fortynd det i varmt vand.

7. Aloe vera

aloe vera I et glas

Aloe vera gel har fantastiske antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber. Dette gør det også til en af ​​de bedste naturmidler mod mavekatar.

Først og fremmest hæmmer det ​​bakterierne H. Pylori, der gror i din mavesæk ved kronisk mavekatar. Det understøtter også genoprettelsen af ​​din maves slimhinder.

Hvad skal jeg gøre?

 • Ekstraher først og fremmest et par spiseskefulde aloe vera gel fra planten(30).
 • Derefter skal du blende denne gel med lidt vand i en blender. Derefter kan du drikke blandingen.
 • Du kan også indtage dette naturmiddel mod mavekatar, som det første, du gør om morgenen, hvis det er muligt.

Bemærk: På grund af dets milde laksative virkning må du ikke overforbruge dette naturmiddel.

Som du kan se, er der flere naturmidler mod mavekatar, der kan forhindre dig i at tage for store mængder surhedsregulerende medicin.

Vælg en af de anbefalede løsninger og se, hvordan det kan hjælpe dig med din mavekatar!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Kowalczewski, P., Celka, K., Białas, W., & Lewandowicz, G. (2012). Antioxidant activity of potato juice. Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria11(2), 175–181.
 • Yong, J. W. H., Ge, L., Ng, Y. F., & Tan, S. N. (2009). The chemical composition and biological properties of coconut (Cocos Nucifera L.) water. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules14125144
 • Lesbros-Pantoflickova, D., Corthésy-Theulaz, I., & Blum, A. L. (2007). Helicobacter pylori and probiotics. J Nutr. https://doi.org/137/3/812S [pii]
 • Gil-Izquierdo, A., Zafrilla, P., & Tomás-Barberán, F. A. (2002). An in vitro method to simulate phenolic compound release from the food matrix in the gastrointestinal tract. European Food Research and Technology. https://doi.org/10.1007/s00217-001-0428-3

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.