7 Konsekvenser af at springe morgenmaden over

Næringsstofferne, som du får fra morgenmaden, er nøglen til at genoplade din krops energi. Læs videre for at finde ud af, hvad konsekvenserne af at springe morgenmaden over er!
7 Konsekvenser af at springe morgenmaden over

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mange mennesker er uvidende om konsekvenserne af at springe morgenmaden over, og bliver derfor ved med at springe dette vigtige måltid over hver dag. Selv om morgenmaden de senere år er blevet fremhævet som et vigtigt måltid, hvis man vi have sunde kostvaner, undervurderer nogle mennesker stadig de fantastiske effekter ved at spise morgenmad.

Faktisk tror nogle stadig, at det, ikke at spise morgenmad er en måde at indtage færre kalorier på, og dermed tabe sig lettere. Men det er langt fra sandt. At skippe morgenmaden kan rent faktisk få dig til at tage på i vægt, og kan også forårsage andre problemer, der reducerer din livskvalitet.

Derfor er det vigtigt at indføre dette vigtige måltid i din kostplan, og frem for alt sørge for at spise sundt.

Ved du hvad der sker med din krop, når du skipper morgenmaden? Læs mere om de vigtigste konsekvenser i denne artikel.

7 Konsekvenser af at springe morgenmaden over

1. Du føler dig ikke energisk

kvinde der mangler energi fordi hun springer morgenmaden over

For at have en optimal fysisk og mental præstation i løbet af dagen er det vigtigt at “genoplade” kroppen med en god morgenmad. Derfor kan en af ​​konsekvenserne ved at springe morgenmaden over, være træthed og søvnighed, som måske ikke går væk.

Vær dog forsigtig! At udskifte morgenmaden med lidt kaffe og kiks vil ikke hjælpe dig.

Hvis målet er at give din krop “brændstof”, skal din morgenmad bestå af en passende kombination af fødevarer, som er rig på vigtige næringsstoffer.

2. Dit blodsukker øges

De næringsstoffer, som du får fra morgenmaden, er afgørende for at kontrollere blodsukkerniveauet.

Således, når morgenmad ikke indtages på det rigtige tidspunkt, eller erstattes af usunde alternativer, falder din insulinkoncentration, og din krop akkumulerer mere sukker.

Dette problem er ret alarmerende, især for personer med risiko for diabetes. Hvis dette problem ikke er løst hurtigst muligt, kan øget glukose også forårsage andre symptomer og tilstande.

3. Du føler dig mere sulten som følge af at springe morgenmaden over

kvinde der spiser for meget som følge af at springe morgenmaden over

En af konsekvenserne ved ikke at spise dette måltid er en følelse af angst, som kan forårsage vægtforøgelse.

Selv om det i første omgang kan virke logisk for dig at springe morgenmaden over, og dermed spiser færre kalorier, vil det faktisk ende med, at du spiser mere, end du skal til frokost, da det forårsager en umættelig sult.

4. Det får dig til at lide af følelsesmæssige ubalance

Manglen på næringsstoffer, forårsaget af at at skippe morgenmaden, kan også forårsage en følelsesmæssig ubalance.

Da gode kvalitetsfødevarer indeholder stoffer, som sikrer din følelsesmæssige trivsel, udløser usund morgenmad stress og irritabilitet.

Hvis disse følelser har påvirket dit arbejde eller familieliv på det seneste, bør du se nærmere på din diæt. Desuden er det en god idé at inkludere fødevarer, der stimulerer serotonin, såsom mørk chokolade, bananer og avocadoer i din kost.

5. Dit immunforsvar bliver svækket

kvinde der har en forkølelse

De næringsstoffer du får fra morgenmaden hjælper med at styrke dit immunsystem.

Af denne grund kan det, at springe morgenmaden over svække dit immunsystem, hvilket gør din krop mere modtagelig overfor infektioner.

6. Du udvikler fordøjelsesproblemer

Langsom fordøjelse og forstoppelse er en anden konsekvens af at springe morgenmaden over. Selvom der er mange faktorer, der kan påvirke fordøjelsesproblemer, kan manglen på næringsstoffer, fordi du ikke spiser morgenmad, være udløseren.

Det er vigtigt at inkludere kostfiber, fedtsyrer og vand i dine morgenmad. Denne kombination hjælper med at regulere tarmfunktionen og hjælper dig med at fjerne giftstoffer fra kroppen. Derudover regulerer det pH-balancen af din bakterielle flora, og reducerer risikoen for luft i maven og fordøjelsesbesvær.

7. Du har en højere risiko for at lide af hjertesygdomme

kvinde med hjerteproblemer

Ifølge en undersøgelse foretaget af Harvard T.H. Chan School of Public Health, var mænd, der ikke spiser morgenmad, 27% mere tilbøjelige til at lide et hjerteanfald eller alvorlig hjertesygdom.

Tilsyneladende kan det, at undlade at spise morgenmad føre til udvikling af diabetes, fedme, højt kolesteroltal og hypertension. Alle disse faktorer har en direkte indvirkning på risikoen for hjertesygdomme, og påvirker desuden også din hjernes helbred.

Forskerne sagde til gengæld, at det, at spise morgenmad hver dag er en forebyggende vane.

Stop med at springe morgenmaden over

Spiser du morgenmad hver dag? Er den komplet og afbalanceret?

Nu hvor du ved hvad konsekvenserne ved at springe morgenmaden over er, skal du prøve at spise mad med høj næringsværdi. Husk også, at morgenmadens kalorieindhold skal svare til 25% af din krops daglige behov.

Det kan interessere dig ...
Fødevarer der hjælper med at forbrænde lokalt fedt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fødevarer der hjælper med at forbrænde lokalt fedt

Nogle fødevarer hjælper dig med at reducere mængden af lokalt fedt, der opbygges i visse områder af kroppen. Læs mere her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cahill, L. E., Chiuve, S. E., Mekary, R. A., Jensen, M. K., Flint, A. J., Hu, F. B., & Rimm, E. B. (2013). Prospective study of breakfast eating and incident coronary heart disease in a cohort of male US health professionals. Circulation128(4), 337-343.
  • Durá Travé, T. (2013). Análisis nutricional del desayuno y almuerzo en una población universitaria. Nutrición Hospitalaria28(4), 1291-1299.
  • Herrero Lozano, R., & Fillat Ballesteros, J. C. (2006). Estudio sobre el desayuno y el rendimiento escolar en un grupo de adolescentes. Nutrición Hospitalaria21(3), 346-352.
  • Rodríguez, M. P. G., & de la Rosa Morales, V. (2007). Los adolescentes que consumen comida rápida y no desayunan tienen más riesgo de ser obesos en la vida adulta. Evidencias en pediatría3(2), 46.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.