En ny metode til at behandle leddegigt

Betændelse i knoglerne tilskrives normalt alderdommen. Alligevel kan gigt forekomme på ethvert tidspunkt.
En ny metode til at behandle leddegigt

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Symptomer såsom kronisk smerte eller et skævt skelet kan påvirke dig fra det øjeblik gigt opstår, selvom du kun er 20 år gammel. Her er en ny metode til at behandle leddegigt.

Derfor er det ikke kun et problem kun for de ældre. Gigt kan ramme for os alle uanset vores alder.

Når du lider af gigt, kan det være svært at føre et normalt liv, fordi kroniske smerter er vanskelige at holde ud.

Desværre har nogle patienter svært ved at håndtere de fysiske symptomer og ender med at udvikle angst og depression.

En af grundene til det er at mange ikke forstår sygdommen godt nok.

Ensomhed kan få gigtpatienter til at vende sig indad. Denne isolation bringer en dyb sorg med sig.

Deres mentale tilstand bliver værre, når de ved, at ingen helbredelse findes.

Selv om de ikke har fundet en endelig løsning, har forskerne opdaget en ny form for behandling af gigt. Denne metode sænker inflammationen og øger livskvaliteten for mennesker, der lever med sygdommen hver dag.

Denne undersøgelse blev offentliggjort i tidsskriftet Science Translational Medicine

University Queen Mary hylder en ny fremgangsmåde til behandling af leddegigt

Aeldre person hos laegen

Den sædvanlige protokol, når sygdomme opdages, er at ordinere medicin. Samtidig med det anbefaler læger at komplementere medicin med alternative terapier.

De mest populære terapier er homøopati, meditation, varme- eller kuldeterapi, akupunktur eller massage. Alle disse bidrager til at mindske smerten, men kun i sjældne tilfælde forsvinder smerten helt.

Holdet af forskere fra universitetet i London har gjort et skridt fremad med denne nye metode til at behandle leddegigt.

Indtil præsentationen af deres undersøgelse var det umuligt at komme ind til brusken, hvori det egentlige problem sidder. På trods af det har forskerne nu alligevel gjort fremskridt.

De kom dertil takket være “exosomer”, som bevæger sig gennem cellerne, indtil de ankommer til brusken. Exosomer er meget små subcellulære strukturer.

Tegning over gigt i fingrene

Disse udgør en del af de cellulære membraner og indeholder en væske. Den vidunderlige ting er, at de som regel er i leukocytterne, der ophobes i de betændte led hos mennesker, der er diagnosticeret med gigt.

I den forstand bringer de hvide blodlegemer de førnævnte strukturer og deres mere end 300 proteiner til brusken for at beskytte det.

Den nye metode til at behandle leddegigt kan stadig forbedres

Oversigtstegning over gigt i kroppen

Den nye terapi blev forsøgt på rotter med stor succes. Efter dette bekræftede forskerne, at resultaterne giver mange nye muligheder.

Det næste skridt bliver at inkludere andre komponenter i exosomerne såsom omega 3 til at gøre behandlingen endnu bedre.

Ifølge Stephen Simpson, direktør for Arthritis Research UK, og medforfatter af undersøgelsen, vil opdagelsen få os til at designe de mest effektive behandlinger, som vi aldrig før har set, og som vil gøre en stor forskel.

En anden ting, der er værd at nævne er bekvemmeligheden af behandlingen. Patienterne behøver næppe at tilbringe en dag på hospitalet for at fuldføre transfusionen.

Efter dette kan de vende tilbage til deres hjem og fortsætte med deres liv uden hindringer. Frem for alt vil det indførte indhold rehabilitere knoglerne.

De forsøger at komme med en strategi, der ud over at være rettet mod at komme af med de konstante smerter, er fokuseret på at reparere knoglerne.

På grund af dette står vi foran en revolutionerende nyskabelse, som vil designe forløbet for oprettelsen af en ny, helbredende løsning.

For at opnå dette er de nødt til at håndtere et vigtigt element: De mangler stadig at lave kliniske forsøg på mennesker. De håber, at resultaterne vil være lige så positive som dem, der opnås med laboratorierotter.

Mand med knaesmerter

Hvis de når deres forventninger, vil vi være meget tæt på at eliminere en sygdom, der påvirker millioner af mennesker og gør deres liv svært.

Denne undersøgelse viser fordelene ved innovation indenfor lægevidenskaben.

Resultaterne er ikke kun godt for dem, der er syge. I det lange løb betyder de også en besparelse for sundhedssystemerne. På denne måde vil det blive meget lettere at lindre og endda udrydde smerter.

Kender du nogen der har prøvet at behandle leddegigt?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.