Cubanere udvikler og deler kræftvaccine med resten af verden

En af de primære fordele ved den nye forbindelse mellem Cuba og USA vil være forekomsten af en ny vaccine mod lungekræft, som er udviklet og testet af cubanske læger.
Cubanere udvikler og deler kræftvaccine med resten af verden

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Cubanere udvikler og deler kræftvaccine med resten af verden. Kan du huske da ideen om en kræftvaccine var science fiction? Hver dag kommer vi tættere og tættere på at nå dette mål. De bedste forskere i verdenen koncentrerer deres indsats for at sætte en stopper for denne forfærdelige sygdom.

Uanset oprindelse: deler alle lande på jorden deres ressourcer for at finde behandlinger og en kur mod sygdommen. De bedste hjerner i verden arbejder på at nå dette mål.

De forbedrede forbindelser mellem USA og Cuba er et bevis på dette. Der er en overraskende nyhed om en ny aftale mellem USA og Cuba.

De to nationer har aftalt at dele information for at skabe den første kræftvaccine nogensinde udviklet mod lungekræft, som cubanske læger har haft succes med at lave.

Det er dog ikke en forebyggende medicin eller en kur. Det bremser dets udvikling så at sygdommen bliver kronisk i stedet for dødelig.

Dette vil gøre kemoterapi og strålebehandling unødvendig. På denne måde kan nogle af de værste ting ved kræft undgås. Dette har været en af de sværeste ting at håndtere ved kræft, selv om det er blevet mere tåleligt med bedre videnskab og nye partnerskaber.

Cubanere udvikler og deler kræftvaccine

Laege der demonsterer

Ifølge projektets direktør, Fernando Ravsberg giver vaccinen mange nye fordele.

Alle tumorer har en meget bestemt funktion til fælles. De indeholder et molekyle, der er afgørende for deres vækst. Vaccinen virker mod dette og forebygger kræft i at udvikle sig yderligere.

Vaccination vil forbedre livskvaliteten for dem, der lider af sygdommen. Enhver, der nogensinde har lidt af kræft, enten direkte eller indirekte ved, hvor vigtigt det er.

Når sygdommen når fremskredne stadier, forringes livskvalitet eksponentielt. Så meget, at nogle mennesker vælger at afbryde behandlingen.

Cuba har allerede givet sine borgere adgang til vaccinen. For udlændinge gør politik dog tingene mere kompliceret, men det er stadig muligt for folk fra andre lande at modtage denne behandling.

Det første skridt man skal tage er at kontakte Servimed for at blive en del af Cubas sundhedssystem.

Se også denne artikel efter “Cubanere udvikler og deler kræftvaccine med resten af verden”:

10 fødevarer, der forebygger kræft

Den første kræftvaccine i verdenen

Kvinde med kraeft

På trods af de komplikationer forholdet til Cuba involverer, så er vaccinen allerede tilgængelig i Peru og Paraguay.

Europa bruger den også i flere kliniske undersøgelser, selv om dette er virkelig dyrt. Desuden forsinker det tilgængeligheden af vaccinen i denne region med 3 eller 4 år. I mellemtiden søger cubanske læger dog efter udenlandske investorer til at finansiere vaccinen.

I den forstand har det åbnet op for landets forhold til andre stormagter.

Einar Blanco, fra det cubanske Center for Molekylær Immunologi (CMI) bekræfter, at dette vil være meget lettere takket være de nye love om udenlandske investeringer i Cuba.

Den nye lov gør det muligt for CMI at underskrive aftaler med partnere i andre lande. Kontrakter kan udstedes til enhver fase: Forskning, produktion eller kommercialisering.

De vil også få adgang til den Marielle frihandelszone, en enorm havn, der afsættes til industriel udvikling på øen.

Du bør læse denne artikel efter “Cubanere udvikler og deler kræftvaccine med resten af verden”:

Pas på! 10 skønhedsprodukter du aldrig bør dele

Et glimt af håb, den første kræftvaccine

Tilgængeligheden af en behandling som denne vil gøre en forskel i livet for tusindvis af mennesker.

Det handler ikke kun om holde sig i live, det handler om at opretholde et værdigt liv samtidig med, at man går gennem de vanskeligheder, som alle dem med en kronisk sygdom oplever. Livskvaliteten efter at være blevet diagnosticeret med kræft er ofte elendig.

Vaccine - deler kraeftvaccine

Den første kræftvaccine vil tjene som inspiration til at flere skal komme.

Forskerne vil være i stand til at udvikle lignende behandlinger til andre organer ved at følge de samme processer, der anvendes til at skabe denne vaccine mod lungekræft. Læger har reageret med begejstring på nyheden.

Husk på, at det er anslået, at 40% af befolkningen er i risiko for at udvikle en form for kræft i løbet af deres levetid.

Fordi det er den største årsag til dødsfald i verdenen, er modløsheden hos både læge og patienter forståeligt. Men denne nye vaccine mod lungekræft er et pust af frisk luft.

Det kan interessere dig ...
HIV/AIDS-vaccine skal snart testes
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
HIV/AIDS-vaccine skal snart testes

Selvom den stadig er i testfasen, så kan denne HIV/AIDS-vaccine være et stort skridt på vejen til at stoppe denne sygdom fra at være lig med døden