Opskrift på cremet majs: Nem og lækker

Majs er utvivlsomt en fødevare, der kan bruges i forskellige opskrifter. Hvis du vil lære at lave en hjemmelavet cremet majs med denne ingrediens, skal du læse den artikel.
Opskrift på cremet majs: Nem og lækker
Florencia Villafañe

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Sidste ændring: 11 december, 2022

Cremet majs er en lækker opskrift til at ledsage en lang række forskellige retter. Faktisk er kød, fyldte pastaretter og grøntsager nogle eksempler på dette.

Selv om oprindelsen af denne opskrift ikke er helt klar, ved vi, at majs er en meget vigtig ingrediens i gastronomien i forskellige mellemamerikanske lande. Så den kan meget vel stamme fra disse områder.

Sådan laves cremet majs

Det er meget nemt at lave din egen cremet majs derhjemme. Her er opskriften, så du kan lave den selv.

Majskolber og majsmel

Majs er en klassisk ingrediens i den mellemamerikanske gastronomi og spiller en hovedrolle i flere opskrifter i regionen.

Ingredienser

Tilbered cremet majs med ingredienser, der almindeligvis bruges i køkkenet:

Fremgangsmåde

 1. Skræl og hak løg og hvidløg fint (fjern midten af hvidløget, så det ikke ødelægger smagen i saucen). Hak det så fint som muligt. Hvis du har en foodprocessor, kan du kværne dem i dette apparat. Når du er færdig, skal du sætte det til side.
 2. Gå videre til majsene. Hvis du vælger at bruge et dåseprodukt, er det vigtigt at åbne det og fjerne al væsken. Vask grundigt under rindende vand for at fjerne overskydende natrium. Dræn derefter kornene og gem dem i en beholder.
 3. Hvis du foretrækker at bruge kolberne, skal du skrælle, vaske og derefter afskalle de tre kolber. Dette gøres ved hjælp af en kniv. Hold majskolben fast med den ene hånd og skær kernerne jævnt af med den anden hånd. Læg en tallerken eller et fad under til at samle majsene på.
 4. Når du har ingredienserne klar, er det tid til at tilberede dem. Kom olivenolien i en stegepande. Anvend lav varme, og kom løg og hvidløg på panden. Rør rundt for at undgå, at det brænder fast.
 5. Steg i 5 minutter, eller indtil løget bliver gennemsigtigt.
 6. Tilsæt majs. Steg i yderligere 5 minutter under konstant omrøring.
 7. Tilsæt salt og krydderier. Smag til.
 8. Kom indholdet i en blender, tilsæt mælken, og blend i et par minutter. Gør dette, indtil majsene er blendet, og der er dannet en tyk pasta. Du kan tilføje væske, afhængigt af hvor tyk majssalsaen skal være. Hvis du vil have den mere cremet, kan du tilsætte smøreost eller yoghurt naturel.
 9. Når du har opnået den ønskede konsistens, smages den til. Du kan tilsætte mere salt, paprika eller oregano.
 10. Kom blandingen i en skål, og servér retten.

Den kan holde sig op til tre dage i køleskabet i en lufttæt beholder.

Retter, hvor du kan anvende denne opskrift

Hvis du ikke ved, hvilke retter denne sauce kan ledsage, så tag et kig på følgende:

 • Som topping til bagt kylling med grøntsager.
 • Som topping til grøntsagslasagne.
 • Som en dressing til madpandekager med salat.
 • Som topping til cannelloni med spinat og ost.
 • Som smørepålæg til ristet brød eller brødstænger.
 • Som smagsgiver til linseburgere.
Grøntsagslasagne

Du kan servere denne sauce til lasagne og fremhæve smagen.

Nogle næringsmæssige fakta om cremet majs

Det er vigtigt at bemærke, at denne sauce er næringsrig, da majs betragtes som en sund fødevare. I relation hertil er der omfattende videnskabelige beviser, der beskriver detaljeret, at indtagelsen af dette og andre fuldkorn er gavnlig for mennesker.

Den spanske ernæringsstiftelse oplyser, at næringsindholdet i 100 gram majs er som følger:

 • 19,5 gram komplekse og simple kulhydrater.
 • 3,3 gram protein.
 • 40 mikrogram folater.
 • 12 mikrogram betacaroten.
 • 2,8 gram kostfibre.

Majs er en fødevare, der er velegnet til personer med cøliaki eller glutenintolerance.

Tips til at lave denne sauce

Denne sauce er lækker, og du kan spise den til varm eller kold mad. Afhængigt af hvilken ret du vil spise, kan du enten genopvarme den eller opbevare den i køleskabet.

Hvis du har lyst, kan du tilføje toppings til saucen. Et par dråber ketchup, chilisauce, sojasovs eller citrondråber er ideelle til at give personlighed til denne sauce.

Det kan interessere dig ...
De vigtigste ingredienser i den mexicanske kost
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De vigtigste ingredienser i den mexicanske kost

Lær om nogle af de vigtigste ingredienser i den mexicanske kost og få nogle lækre opskrifter, som du kan lave derhjemme. Læs med!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Gutiérrez Peña, F. E. Efecto de la nixtamalización en los compuestos fenólicos totales y antocianinas y su actividad antioxidante en distintas variedades de maíz (Zea mays L.) Mexicano.
 • Ruíz, N. A. (2005). Efectos beneficiosos de una dieta rica en granos enteros. Revista chilena de nutrición32(3), 191-199.
 • Guillén-Sánchez, J., Mori-Arismendi, S., & Paucar-Menacho, L. M. (2014). Características y propiedades funcionales del maíz morado (Zea mays L.) var. subnigroviolaceo. Scientia Agropecuaria5(4), 211-217.
 • Fernández Suárez, R., Morales Chávez, L. A., & Gálvez Mariscal, A. (2013). Importancia de los maíces nativos de México en la dieta nacional: Una revisión indispensable. Revista fitotecnia mexicana36, 275-283.
 • FEN. LA ALIMENTACIÓN ESPAÑOLA: Maíz, mazorca. Disponble en: https://www.fen.org.es/storage/app/media/imgPublicaciones/2018/libro-la-alimentacion-espanola.pdf

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.