Sådan laver du hjerteformede æg derhjemme

Ved første øjekast kan det virke som noget, der er virkelig svært at trække ud, men vi kan forsikre dig om at det er lige så enkelt at gøre som det er sjovt.
Sådan laver du hjerteformede æg derhjemme

Sidste ændring: 11 december, 2018

Vil du tilsætte et unikt touch til din morgenmad eller middage? Så gå ikke glip af denne mulighed for at overraske din partner. Det er virkelig sjovt og du er sikker på at få dem til at smile. Æg er altid en alsidig ressource, der giver mange muligheder i køkkenet. I dag på vores side, vi vil gerne vise dig tre romantiske måder at tilberede dem på i form af et hjerte.

Tilbered hjerteformede æg

Ved første øjekast kan det virke som noget, der er virkelig svært at trække ud, men vi kan forsikre dig om at det er lige så enkelt at gøre som det er sjovt. Så meget, at vi er sikker på du kommer til at prøve det ved mere end én lejlighed.

Hvad har jeg brug for?

 • 1 hårdkogt æg
 • 2 elastikker
 • En 20 cm lang pind
 • Et stykke pap 20 x 16 cm

Tilberedning

Æg2
 • Det er meget enkelt. Det første du skal gøre er at koge ægget som du normalt ville gøre.
 • Når det er kogt, skal du hurtigt fjerne skallen. Derefter, mens det stadig varmt, skal du placere det i formen vi har lavet til at give det form af et hjerte. Hvordan gør jeg det? Det er virkeligt nemt. Tag papstykket og fold det på midten, og læg ægget indeni.
 • Som du kan se på billedet ovenfor, er hemmeligheden er at placere pinden i midten af ægget. For at holde det på plads, pakkes elastikker rundt om pappet til at holde det.
 • Lad ægget afkøle i en halv time, fjern derefter forsigtigt pinden. Nu skal du bare nødt til at skære det i halve og som magi, vil begge halvdele vil blive formet som et hjerte. Brug den som en del af en sjov morgenmad.
Æg3

2. Sjov med hjerteformede spejlæg

Du ved allerede, hvordan man laver hårdkogte æg i en hjerteform. Hvad hvis du kunne lære at gøre det samme med spejlæg? Vi viser dig to originale måder at gøre det på, du vælger den, du bedst kan lide. Eller prøv begge!

Æg med pølse: velsmagende!

ÆgMedPølse
 • Så enkelt og sjovt. Det første, vi skal gøre er at få fat i nogle pølser, der er lange og tynde nok til at lave vores hjerter. Nogle mennesker laver dem også med grøntsager, strimler af peber eller endda kartofler. Vælg hvad du bedst kan lide, men til en sjov morgenmad eller middag lykkes du altid med pølser.
 • Steg pølserne ved hjælp af tænger eller en tandstik til at holde dem i form af et hjerte. Dernæst knæk meget omhyggeligt et æg i midten af pølseformen. Brug en træske, hvis du skal. Prøv at finde en stegepande, der passer til denne vanskelige opgave.
 • Lidt efter lidt vil ægget blive stegt. Det næste skridt, der er lige så sart, er at sætte vores hjerte på en plade uden det at går i stykker. Hvis du kan klare at gøre det, er dit job gjort. Glem ikke at dekorere dit hjerte med en lille ketchup til at lave Amors pil!

Den enkleste teknik: brug en form

Du kan nemt lave hjerteformede æg derhjemme
 • Der er forme fremstillet udelukkende til stegning æg i form af et hjerte. De har en lille håndtag, der gør at du kan koge ægget lidt lettere. For at gøre dette, tilsætter du bare lidt oliven og når det er varmt, knækker du ægget.
 • Ægget vil hurtigt stege uden nogen problemer. Så er alt hvad du skal gøre at sætte det på en plade, og det er klar! Denne form gør også at du kan skære hjertefigurer ud af brød. Så bare rist dem og læg æg på toppen. Det er virkeligt originalt.
 • Nogle virkelige eksperter i denne slags ting kan faktisk forme blommen i en hjerte form, mens det stadig er på panden.. Hvordan gør de det? Med en ske, skubber de blommen rundt for at lave den til et hjerte.

Lav eventuelt dine æg til:

Lækker opskrift på morgenmadsboller

Husk, at æg er altid et godt valg til morgenmad. De er fulde af protein, perfekt til at starte din dag på. Du behøver ikke at bekymre dig om kolesterol så længe du laver moderate portioner. Er du klar til at lave nogle hjerter til morgenmad?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.