Sådan er dine organer og følelser forbundet

Det anbefales altid, at man prøver at holde sine følelser under kontrol for ens mentale helbreds skyld. Tro det eller ej, men dine indre organer kan blive påvirket af din følelsesmæssige tilstand.
Sådan er dine organer og følelser forbundet
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Har du nogensinde undret dig over, hvordan dine organer og følelser er forbundet?

Ifølge traditionel kinesisk medicin reagerer vores krop naturligt på hver stimuli – hvad end det er eksternt eller internt – skaber det en hel masse forskellige reaktioner.

Det, der er klart, er, at vores kroppe ikke er designet til kun at udføre de basale metaboliske funktioner som at omdanne fødevarer til energi for at holde os i live.

I virkeligheden skal de også bearbejde alle de forskellige stimuli, vi modtager. Derefter skal de skabe en positiv eller negativ reaktion. Denne reaktion har naturligvis en effekt på alle vores organer, som er i kroppen.

Udover de fysiske stimuli, som kroppen modtager takket være nervesystemet, oplever vi også følelser. Selvom de lader til ikke at have en åbenlys effekt, så fremprovokerer de alligevel reaktioner, som kan stimulere eller hæmme nogle af vores organer.

Selvom dette som regel er en sund proces, kan vores følelser have en skadelig effekt på vores organer, hvis de er særligt stærke, negative eller varer længe. De kan efterlade organerne mere sårbare overfor bestemte tilstande.

I denne artikel vil vi forklare dette emne.

Organer og følelser

Kvinde tager sig til sit hoved

Ifølge traditionel medicin er processen med forringelse af alle organer direkte forbunet med de følelser, vi oplever.

Når et organ er påvirket, kan det have en effekt, som får hele kroppen ud af balance. Det er derfor, det er yderst vigtigt, at vi er i stand til at finde den følelsesmæssige årsag, så vi kan arbejde på at løse det.

Det, der virkelig betyder noget, er at prøve at ændre vores følelsesmæssige tilstand og fremme mønstre med positiv tankegang i os selv.

Nedenstående vil vi se på nogle få organer og de følelser, som kan påvirke dem:

1. Hjertet og tyndtarmene: Organer og følelser forbundet, der giver glæde

Kvinde udtrykker sin glaede

Ifølge gammel kinesisk medicin er glæde den følelse, der er tættest forbundet med disse to organer.

Hjertet er ansvarlig for at regulere blodet og kontrollere blodårerne, blandt andet. Samtidig er tyndtarmenes funktion at absorbere næringsstoffer og mineraler, som kommer ind i kroppen gennem vores indtagelse af mad.

Selvom sunde følelser, såsom glæde, kan stimulere disse organer og deres funktioner, kan overdrevne mængder forårsage:

  • Nervøsitet
  • Hurtig puls
  • Søvnløshed
  • Mangel på koncentration

Personer, som døjer med påvirkede organer, har tendens til at være følsomme, udadvendte og snakkesaglige personer. De er ofte overvældet af deres egne følelser og kan have problemer med at overskue deres følelser.

At lære at håndtere følelser såsom eufori, ophidselse, begejstring og en overdreven mængde følelser vil fremme en sund funktion af disse organer. Trods alt er deres helbred livsnødvendigt for hele vores krops helbred.

2. Lever og galdeblære: Vrede

Kvinde fuld af vrede

Vrede, samt de andre følelser forbundet med det, er forbundet med disse to organer.

Din lever er ansvarlig for at opbevare blod og regulere cirkulationen af livsnødvendig energiSamtidig er din gladeblære ansvarlig for at indsamle og udskille galde.

Hvis du er en person, som har problemer med disse organer, kan det også være tilfældet, at du er en dynamisk person, som har tendens til at have problemer med for mange bekymringer. Du kan endda reagere aggressivt på dem nogle gange.

Udover vrede bør du også være påpasselig med at identificere og håndtere følelser som frustration og harme. Derudover bør du prøve at have i baghovedet, at en velfungerende lever skaber en produktiv og befriende energi.

3. Milt og mave: Besættelse

Disse organer er forbundet med besættelse, nostalgi og reflektion.

Mens maven er ansvarlig for at skabe næring, udgør milten er del af lymfesystemet, bekæmper infektioner og opretholder balancen af væsker i kroppen.

Personer, som døjer med lidelser forbundet med disse organer, er som regel rolige, men de har også problemer med at træffe beslutninger.

4. Lunger og tyktarm: Sorg

Kvinde graeder

Disse to organer er stærkt forbundet med følelser af melankoli, bedrøvelse og sorg.

Lungernes primære job er at regulere vejrtrækningen. Tyktarmen spiller en primær rolle indenfor fordøjelsen, optagelsen af næringsstoffer og at holde kroppens immunforsvar velfungerende.

Hvis du har problemer med disse organer, kan det være, at du er en uafhængig og meget rationel person, som har tendens til at udøve selvrefleksion.

Resultatet af for meget refleksion kan være fysisk. Nogle personer oplever mangel på appetit, trykken i brystet og en generel følelse af apati.

5. Nyrer og blære: Frygt

Kvinde omfavner sig selv på grund af frygt

Nyrerne er stærkt forbundet med følelser af frygt og angst. Deres fysiske opgaver inkluderer at fjerne affaldsstoffer fra blodet. Samtidig er blæren ansvarlig for at opbevare og udskille urin.

Personer, som lider af smerte og svaghed i den nederste del af ryggen, samt et antal andre symptomer, kan opleve en periode med ubalance i deres lever.

På den anden side kan det hjælpe med at forbedre din tro på dine egne evner, hvis du bevarer en god balance i energien i nyrerne.

Nu, hvor du ved, hvilke følelser, der påvirker hvilke organer i din krop, kan du fokusere på at indføre mønstre af positiv tankegang. Det vil gøre din krop bedre i stand til at hele sig selv.

Det kan interessere dig ...
7 advarselstegn på fibromer du bør kende til
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 advarselstegn på fibromer du bør kende til

De er normalt godartede og er typisk ikke forbundet med kræft. Men man skal alligevel holde øje med 7 advarselstegn på fibromer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cecchetti Peregrini, Carlo. Rojas Alba, M. (2008). SÍNTOMAS DE LOS ÓRGANOS DIAGNÓSTICO Y TRATAMIENTO SIMPLIFICADO POR LOS CINCO ELEMENTOS. TlahuiEdu A.C. 26, 88.
  • Jaramillo, J. (2015). Fundamentos de medicina tradicional china. Editorial Elibros 300.
  • Nogales-Gaete, J. (2004). Medicina alternativa y complementaria. Revista Chilena de Neuro-Psiquiatria 42, 243–250.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.