Hvordan rygsøjlen er forbundet til organerne

Da det er et af de vigtigste nerve centre i kroppen, er det ikke overraskende, at alle organer er repræsenteret i de forskellige dele af rygsøjlen. Endnu mere overraskende er det, hvordan det kan påvirke dit helbred.
Hvordan rygsøjlen er forbundet til organerne

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Kroppen er en af de mest mystiske fænomener i verden. Den forundrer med sin perfekt sammensatte systemer og strukturer. Naturen har ikke efterladt noget til tilfældighederne, og jo mere vi ved, jo sikrere er vi, fordi nye forbindelser mellem forskellige dele af kroppen bliver opdaget hver dag. Det mest markante eksempel på dette er den måde, hvorpå rygsøjlen er forbundet til organerne i kroppen.

Dette er overraskende, fordi rygsøjlen er en knogle og alligevel påvirker den funktionen af organerne og musklerne samt lungerne og hjertet. Tro ikke et sekund, at denne sammenhæng er tilfældig. De har opdaget præcise punkter, der er knyttet til meget specifikke dele af vores anatomi. Som du kan se, er det ingen myte, at den menneskelige krop er en perfekt maskine. Vi er sikre på, at den stadig indeholder mange flere hemmeligheder, der vil efterlade os målløse.

Hvorfor rygsøjlen er forbundet til organerne

rygsoejlen-1

Årsagen til dette fænomen er meget mere enkelt end det umiddelbart ser ud. Rygsøjlen er hvad holder os oprejst, det vil sige det giver os struktur og støtte.

Den er sammensat af små knogler, der understøttes og holdes sammen af indbyrdes forbundne muskler.

Derfor, når en af disse knogler er ude af led, vil det have en effekt på det organ, hvortil dette punkt er tilsluttet.

Effekten forværres fordi, som du er bekendt med, så påvirker en fejl i et organ som leveren din generelle sundhed, da den er ansvarlig for at filtrere dit blod.

Det er også vigtigt at pleje din følelsesmæssige trivsel. Rygsøjlen lider, når vi holder fast negative følelser, uanset om det er stress eller sorg.

Det betyder, at følelsesmæssig intelligens er afgørende for at styre vores fysiske tilstand: når vi undgår spændinger på dette område, forhindrer vi de negative virkninger fra at nå vores vitale organer.

Hvornår har din rygsøjle behov for at blive undersøgt?

rygsoejle-2

Når du oplever ubehag i rygsøjlen, vil lægerne designe en behandlingsplan, der koncentrerer sig om de områder, hvor der opstår ubehag.

Nogle gange kommer resultaterne af disse behandlinger ikke så hurtigt eller virker ikke så godt som håbet. Dette kan betyde, at det er tid til at få din rygsøjle grundigt undersøgt.

Sygdomme ofte forbundet med rygproblemer:

Migræne

Ryggen er involveret i størstedelen af al hovedpine.

Muskelspasmer fortrænger knoglerne, hvilket fører til lidelser i hovedet og ansigtet.

Det kan endda forårsage sløret syn.

Sovende lemmer

haandledssmerter

Cervikal betændelse resulterer i en indsnævring af nerverne. Som følge heraf bliver det vanskeligt for blodet at nå området. Når dette sker i tilstrækkelig lang tid, lider ekstremiteterne og begynder at miste deres følsomhed.

Problemer med at synke

Dette sker som følge af indsnævringen af den cervikale kanal i nakken, hvilket hindrer virkningen af muskler og organer, der er ansvarlige for at tygge og synke.

Manglende blodgennemstrømning til hjernen

Dette er meget lig det fænomen, som forårsager cervikal følelsesløshed.

Muskelspændinger på arterierne begrænser den mængde blod, der kan nå hjernen. Dens virkninger varierer fra mild til alvorlig: fra forbigående svimmelhed til mere alvorlige lidelser såsom slagtilfælde.

Problemer med fordøjelsen

Betændelse i lændehvirvelsøjlen forstyrrer fordøjelsessystemet, hvilket betyder, at dens ydeevne vil blive påvirket på forskellige måder. Forstoppelse er en sandsynlig konsekvens ledsaget af anfald af pludselig diarré.

Fejlsammensætning af rygsøjlen har en tæt sammenhæng med funktionen af organerne.

Så anbefaler vi, at du får regelmæssige tjek hos din læge. Glem ikke motion. Svømning er ideelt, fordi det hjælper med at justere dine knogler og styrker alle dine muskler. Dette vil hjælpe dig med at genvinde kontrollen over dette følsomme område.

På den anden side, hvis du har tendens til at lide mere af angst eller depression, bør du prøve yoga. Du vil opdage fordelene på både din fysiske og mentale sundhed.

Denne gamle disciplin bruger asanas eller stillinger, for at hjælpe dig med at ilte og justere din krop,  herforuden vil meditation hjælpe med at berolige dit sind.

Hvilken foretrækker du?

Det kan interessere dig ...
Sådan slipper du af med rygsmerter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan slipper du af med rygsmerter

Det er klart, at de er mere tilbøjelige til at dukke op gennem årene, men der er altid en mulighed for at slippe af med rygsmerter gennem en sund l...  • Hall, M. P. (1955). La anatomía oculta del hombre. Editorial Kier.
  • Sierra, I. A. J., Rincón, L. L., Dávila, C. P., Mora, J. A., & Jens, C. T. ANATOMÍA DE LA COLUMNA VERTEBRAL EN RADIOGRAFÍA CONVENCIONAL.
  • Sosa, S. Riñón: Anatomía, Fisiología, Funciones, Hormonas y Enfermedades.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.