Prøv denne opskrift på kage med majsmel

I denne artikel giver vi dig en trin-for-trin guide til at tilberede en kage med majsmel, der er mør, saftig og fuld af smag. Du vil elske den!
Prøv denne opskrift på kage med majsmel
Anna Vilarrasa

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Arepas, enchiladas, tamales, quesadillas, polenta, popcorn… Det er alle velkendte retter, der tilberedes med majs. Men takket være dets kulinariske egenskaber og det faktum, at det er glutenfrit, er majs en god idé til at lave andre opskrifter, f.eks. en kage med majsmel.

Med dette mel kan du få en let, dejlig svampet kage med en fantastisk smag. Faktisk kan du måske endda bedre lide det end hvedemel! Hvis du har æg, sukker og lidt olie ved hånden, skal du kun bruge lidt majs for at komme i gang!

Hvorfor lave en kage med majsmel?

Hovedbestanddelen i denne kage er majsmel. Denne type korn er en traditionel afgrøde hos de oprindelige folk i Amerika, og det er derfor, at det er mere populært i Nord- og Sydamerika. Det er også almindeligt i Afrika, hvor dets anvendelse kan sammenlignes med anvendelsen af ris på andre kontinenter.

Dets vigtigste ernæringsmæssige egenskaber ligner dem, der kendetegner andre kornsorter. Det er en kilde til kulhydrater, hvis vigtigste funktion er at give energi til kroppen. Det består også af 10 % protein og betydelige mængder fibre.

Med hensyn til tilstedeværelsen af mikronæringsstoffer indeholder majs B-vitaminer og nogle mineraler såsom jern, magnesium og kalium. Det indeholder også fenolforbindelser og betacarotener med antioxidanter og præbiotisk virkning.

Et af de fremragende kendetegn er, at det ikke indeholder gluten. Derfor er det blevet en af de mest anvendte kornsorter til fremstilling af alle former for glutenfrie produkter, f.eks. brød, pasta og småkager.

Majs kan også males til mel til fremstilling af kager, som hæver og forbliver lige så møre som alle andre kornsorter. Opskriften her er hurtig og nem at bruge, og den følger de samme trin som traditionelle kager med eller uden yoghurt. Vi ved, at du vil elske den!

Denne kage kan være en mulighed til morgenmad, en snack eller en dessert. Den er ikke kun for glutenintolerante personer, men for hele familien. Desuden er det en fantastisk energikilde hos atleter og folk, der er meget aktive.

Majsmel i skål

Majsmel blev populært på grund af dets mangel på gluten, så det er blevet en vigtig ingrediens for folk med cøliaki eller glutenintolerance.

Vi tror også, at du vil nyde at læse: 10 symptomer på glutenintolerance, du ikke må overse

Ingredienser til kage med majsmel

Denne opskrift er til ca. seks personer. Du kan ændre nogle ingredienser efter smag, og de materialer, du skal bruge, er almindelige i mange køkkener.

Her er, hvad du skal bruge:

 • 4 store æg
 • 70 gram olivenolie
 • 190 gram sukker
 • 170 gram gult, ukogt majsmel
 • 14 gram bagepulver
 • Citronskal
 • 1 teskefuld smør til at smøre formen med
 • Derudover skal du bruge en rund kageform på ca. 24 centimeter i diameter og en håndmixer eller et piskeris

Vejledning til at lave denne kage

Det er meget enkelt at tilberede denne kage. Den samlede tid, du skal bruge, er ca. 1 time og 15 minutter, når du tæller bagetiden med.

Lad os se på, hvad du skal gøre:

 1. Før du går i gang med tilberedningen, skal du forvarme ovnen til 170 grader celsius.
 2. Smør formen med lidt smør og majsmel. Ryst den for at fjerne det overskydende.
 3. Kom derefter æg, sukker og citronskal i en stor skål.
 4. Pisk i ca. 6 minutter, eller indtil de bliver hvidlige og mere eller mindre fordobles i volumen.
 5. Tilsæt derefter gradvist olien, mens du fortsætter med at piske, og stop, når alt er godt blandet.
 6. Bland mel med gær. Hæld det i skålen med æggene og bland det med piskeriset, men gør det forsigtigt, så det ikke bliver for pisket. Stop, når klumperne forsvinder.
 7. Kom dejen i formen og bag i 1 time, eller indtil en tandstik kommer rent ud.

I dette tilfælde er dejen blevet smagt til med citronskal. Der kan dog bruges andre ingredienser for at få den ønskede smag, f.eks. appelsinskal, lidt revet kokosnød, kanel eller et par dråber vaniljeessens.

Vil du lave flere glutenfri desserter? Du vil nyde at læse: Opskrift på glutenfri butterdej

Sådan serverer du denne kage med majsmel

Da dette er en meget velsmagende kage med få krydderier, kan man sige, at det er en basal kage, der kan fungere godt til mange forskellige lejligheder. Det kan være en snack at tilbyde børn til morgenmad eller mellemmåltid. Du kan også ledsage den med noget frisk frugt, hvis du ønsker at lave et mere komplet måltid.

Hvis du ønsker at lave en fødselsdagskage, er der dog mange muligheder for at få noget lidt mere udførligt. I dette tilfælde skal du blot bruge lidt mere tid og engagement.

Et godt alternativ er at skære den over i to og fylde den med appelsinmarmelade, flødeskum eller hjemmelavet trøffel. Hvis du på den anden side er på udkig efter noget udvendig pynt, går den godt til chokoladeovertræk, flormelis drysset på toppen eller nogle friske jordbær.

Vaniljeessens

Det er blandt andre muligheder muligt at bruge vaniljeessens som smagsgiver til denne kage. Kanel og kokos er også gode muligheder.

Sådan laver du en perfekt kage

Majsmel fremstilles ved at male hele majskerner, hvilket er grunden til, at det er gult. Det skal ikke forveksles med majsstivelse, som fremstilles af stivelse. Derfor har det en anden konsistens og opførsel i opskrifter, og det er ikke tilrådeligt at bytte om på dem.

Selv om det er et korn, der giver visse næringsstoffer og er en god energikilde, er det bedst at finde varierede måder at indføre det i din kost på. Det er således bedst at indtage denne kage med måde, som det er tilfældet med alle desserter.

Hvis der tilfældigvis er et stykke kage tilbage, der ikke er spist, er det nødvendigt at opbevare det på et køligt og tørt sted, men aldrig i køleskabet. Det er også bedst at opbevare det i en plast- eller glasbeholder med lufttæt forsegling.

Nogle gange fører manglen på gluten i melet til fejl i kageopskrifter. Men frygt ikke. Det er ikke tilfældet her! Du får en kage uden gluten og med al den smag, du har brug for.

Det kan interessere dig ...
Marokkansk brød: En trin-for-trin opskrift
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Marokkansk brød: En trin-for-trin opskrift

Marokkansk brød har en meget karakteristisk oval, flad og tynd form. Smagen og aromaen er lækker og let genkendelig i alle hjørner af landet. • Cantaluppi E, et al. Nutritional and phenotypical characterization of two South African maize (Zea mais) varieties sampled in the Qwa-Qwa region. Maydica. Enero 2017. 62 (1).
 • Food Data Central.  Corn flour, whole-grain, yellow. U. S. Department of Agriculture. Abril 2019.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.