Rosalias kost- og træningsrutine til at holde sig i form

Rosalia har en træningsrutine til at holde sig i form, som inkluderer boksning, spinning og snowboarding. Læs om hendes kost og træning her.
Rosalias kost- og træningsrutine til at holde sig i form
Leonardo Biolatto

Skrevet og kontrolleret af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 29 april, 2023

Hun blev kendt i hele verden efter sit andet album El mal querer. Men hun blev uden tvivl verdenskendt og toppede hitlisterne sidste sommer med sangene fra hendes Motomami-album. For at kunne holde til sine krævende turnéer og koncerter har Rosalia en træningsrutine til at holde sig i form. Den hjælper hende med at projicere energi på og uden for scenen. Her vil vi se nærmere på Rosalias kost- og træningsplan.

Rosalia er født i Spanien og 30 år gammel, og ingen kan benægte, at Rosalia er en af de bedste kunstnere i dag. Hun er efterspurgt på festivaler over hele verden og indspiller konstant samarbejder med andre kendte sangere.

Hvordan formår Rosalia at have en træningsrutine til at holde sig i form midt i al den travlhed? Vi kan ane noget gennem hendes opslag på hendes officielle Instagram (@rosalia.vt), men også på den anden mindre officielle, der fortæller om hendes dagligdag (@holamotomami).

Sport i Rosalias træningsrutine til at holde sig i form

Rosalia har sluttet sig til den bølge af berømtheder, der dyrker den mest populære sport: Boksning. Men ikke kun det. Sangerinden dyrker også spinning og nyder udendørs udfordringer inden for mere ekstreme discipliner, såsom snowboarding. Lad os se nærmere på det.

Boksning

Det virker uundgåeligt at nævne boksning, når man analyserer kendissernes rutiner. Rosalias tilfælde er ikke en undtagelse. På få år er denne træningsform gået viralt og er allerede til stede i fitnesscentre for at blive tilbudt til den almene befolkning.

De træningsplaner, der omfatter den, tager normalt ikke højde for konfrontation med en anden person. Det, man laver, er boksning uden kontakt, idet man udnytter de bevægelser og den intensitet, som disciplinen inkluderer, i form af cardio og styrketræning.

Boksning er en meget interessant kombination af aerob og anaerob træning. Der forbrændes mange kalorier i forbindelse med fodøvelser, sjipning og slag i luften, men der sker også muskelhypertrofi efter at have slået til puden.

De sundhedsmæssige fordele ved boksning bliver i stigende grad undersøgt. Uden at tale om berømtheder eller æstetiske motiver finder forskerne meget nyttige anvendelser.

Hos patienter med Parkinsons sygdom synes casestudier at vise, at boksning forbedrer den mentale arbejdshastighed. På den anden side værdsættes det hos børn at inddrage nogle principper fra kampsport i den fysiske uddannelse som en positiv løsning til vækst og udvikling.

Kvinde boksetræner

Med boksetræning uden kontakt får man alle fordelene ved disciplinen uden risikoen ved slag.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Boksetræning derhjemme: Anbefalinger og øvelser

Spinning

Rosalias billeder på de sociale medier afslører, at der findes en træningsrutine for benene. Styrken er også synlig på reklamebilleder.

Spinning er en anden kendis-klassiker. Der ville ikke være nogen grund til, at det ikke skulle være det. Samtidig med at du forbrænder en masse kalorier, får du meget definerede muskler på dine ben.

Der er ikke én måde at dyrke spinning på. Faktisk er der op til fire variationer at vælge imellem. De er som følger:

 1. Mountain spinning: Ja, det virker måske ikke helt fornuftigt inde i hjemmet, men lad os forklare. Navnet kommer af, at denne type spinning normalt bruges af cyklister, der kan lide bjergrigt terræn. Til deres træning i hjemmet køber de stationære cykler, der har mulighed for at regulere hældningen. Det er, som om du kører op ad bakke, men indendørs.
 2. HIIT: Intervaltræning med høj intensitet kan udføres på en motionscykel. Hertil er det planen at træde i pedalerne med næsten 95 % af kroppens maksimale kapacitet i nogle få sekunder.
 3. Spinning med høj aerob kapacitet: Dette er en kombination af de to foregående typer. Der søges med HIIT-lignende gradient og intensitet at bringe kroppen til en næsten anaerob tilstand. Det er naturligvis nødvendigt med en træner til at styre denne aktivitet, så man ikke overskrider den sunde grænse.
 4. Genoptræning: Dette er den mest afslappede form for spinning. Du træder i pedalerne med 50-60 % af din maksimale kapacitet i flere minutter.

Fordelene ved en motionscykel? Der er mange, og de er fremragende for sundheden. Ifølge en gennemgang fra 2019 hjælper spinningprogrammer med at sænke blodtrykket, forbedre kolesterolkoncentrationen i blodet, tabe sig og øge åndedrætskapaciteten.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hvilke former for fysisk træning findes der?

Snowboarding

Vintersportsentusiaster kender det alle: At glide over sneen med et bræt og komme ned med høj hastighed eller udføre en pirouette vækker unikke fornemmelser.

Som et spændende faktum viste en undersøgelse med snesportsudøvere, at snowboardere har en tendens til at søge eventyr og risiko i højere grad end traditionelle skiløbere. Kunne det være tilfældet med Rosalia, der har inkluderet disciplinen i sin træningsrutine til at holde sig i form?

Vi ved ikke, hvad sangerinden føler på brættet, men vi kan sige, at den fysiske anstrengelse er krævende. Det er en kombination af balance og styrke, der gør træningen til en udfordring.

Det anslås, at man for hver 1000 dages træning kan komme til skade ca. to gange. Hjernen skal være opmærksom næsten hele tiden, når man snowboarder. Risikoen for at blive skadet er stor og stiger, når der er mangel på koncentration.

Den kost og de kosttilskud, som Rosalia indtager for at gennemføre sin træningsrutine til at holde sig i form

Kvinde laver en proteinshake

Nogle billeder på Rosalias Instagram viser, at hun spiser en masse slik og desserter. Lad dig dog ikke narre, da det kun er nogle få opslag.

Rosalias og andre kendissers træningsrutine til at holde sig i form er ikke komplet uden en detaljeret ernæringsvejledning. Her bør vi også nævne kosttilskud.

Sangerinden indtager normalt valleprotein. I øjeblikket anses dette supplement for at være et af de mest komplette og mest anbefalede kosttilskud til atleter. Det kommer fra valle og har en sammensætning, der er rig på aminosyrer, som er essentielle for muskelvækst.

Ifølge en videnskabelig undersøgelse fra 2020 giver et passende tilskud med dette protein følgende:

 • En stigning i størrelsen af de trænede muskler.
 • Øget udholdenhed og styrke af muskelfibrene.

Rosalias træningsrutine og kost er naturligvis vejledt af professionelle. Hvis du ønsker at tage kosttilskud eller indarbejde øvelser for at stramme op eller tabe dig, er det bedst at gøre det med hjælp fra trænere, ernæringseksperter og læger.

Hovedbillede tilhører REUTERS.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Chavarrias, M., Carlos-Vivas, J., Collado-Mateo, D., & Pérez-Gómez, J. (2019). Health benefits of indoor cycling: A systematic review. Medicina55(8), 452. https://www.mdpi.com/1648-9144/55/8/452
 • Dickson, T. J., & Terwiel, F. A. (2021). Injury trends in alpine skiing and a snowboarding over the decade 2008–09 to 2017–18. Journal of science and medicine in sport24(10), 1055-1060. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1440244020308434
 • Kopp, M., Wolf, M., Ruedl, G., & Burtscher, M. (2016). Differences in sensation seeking between alpine skiers, snowboarders and ski tourers. Journal of sports science & medicine15(1), 11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4763828/
 • Santurio, J. I. M. (2017). Las artes marciales y deportes de combate en educación física. Una mirada hacia el kickboxing educativo. EmásF: revista digital de educación física, (48), 108-119. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6121669
 • Sobral, C., Gomes, D., Silva, M., Martins, P., & Baltazar, A. (2020). Whey protein supplementation in muscle hypertrophy. European Journal of Public Health30. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&profile=ehost&scope=site&authtype=crawler&jrnl=11011262&AN=144302441&h=Lk2aq0%2FDzDdXeCF3HvZpx%2BYd7KqsO74cgG8DBsjA4nEYGKQXTFCbb1XeOlNJPRaXHItXBfk7eS7UAtA3oi94JA%3D%3D&crl=c
 • Suarez, I., González, F., Monroy-Gómez, J., & Bonilla-Vargas, K. J. (2021). Efectos de un programa de entrenamiento de boxeo en las funciones ejecutivas de una persona con enfermedad de Parkinson prematura. Salud (i) Ciencia24(5), 259-266. http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1667-89902021000100259

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.