Chokolademousse med tofu: En sund dessert, som du vil elske

Vi vil vise dig trin for trin, hvordan du tilbereder en fremragende chokolademousse med tofu, som kan indgå i en atlets kost.
Chokolademousse med tofu: En sund dessert, som du vil elske
Saúl Sánchez Arias

Written and verified by ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Last update: 25 august, 2022

Chokolademousse med tofu er en sund dessert, der er nem at tilberede, og som kan indgå i en særlig diæt for atleter. Det er en ernæringsmæssigt veljusteret opskrift med fremragende organoleptiske egenskaber, perfekt til personer med en sød tand.

Før vi begynder, er det vigtigt at bemærke, at fermenterede mejeriprodukter og frugter bør være de sædvanlige desserter i vores kost. Andre muligheder kan dog vælges lejlighedsvis for at opnå større variation. Det er vigtigt at følge en kost, der kan fungere over flere uger.

Sådan tilberedes chokolademousse med tofu

For at tilberede en perfekt chokolademousse med tofu bør du prioritere brugen af kvalitetsprodukter. Husk, at sødestoffet kan erstattes af honning, stevia eller majssirup, hvis det er nødvendigt.

Stevia er et af de bedste alternativer, da det ikke har så negativ indvirkning på tarmmikrobiotaen. Det er altid et bedre valg end kunstige tilsætningsstoffer.

Chokolademousse med tofu

Chokolademousse med tofu er cremet og meget velsmagende, samt let at tilberede.

Ingredienser

Her er de ingredienser, du skal til at tilberede din chokolademousse med tofu:

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen. Gør det forsigtigt, da det kan brænde på. Det er vigtigt at varme den i 30-sekunders intervaller ved maksimal effekt.
  2. Når tiden er gået, skal du røre rundt med en ske. Lidt efter lidt vil konsistensen variere, indtil den bliver helt flydende.
  3. Når chokoladen er smeltet, skal du lade den temperere lidt.
  4. Pisk samtidig tofu med sirup, indtil den er cremet.
  5. Tilsæt chokoladen gradvist og bland den, altid ved at vende det forsigtigt i for at undgå at miste luftigheden.
  6. Når processen er færdig, hældes blandingen i glas og stilles i køleskabet i et par timer for at køle godt af.
  7. Når det er tid til at servere dem, kan du ledsage dem med frisk skåret frugt for at forbedre antioxidantindholdet. Det er også muligt at toppe dem med revet kokosnød eller endda nødder.

Fordele ved chokolademousse med tofu

Inddragelse af chokolademousse med tofu i forbindelse med en varieret og afbalanceret kost kan give en række sundhedsmæssige fordele. Det er dog vigtigt at undgå underskud af essentielle næringsstoffer. Ellers kan kroppen holde op med at fungere optimalt og gradvist opleve ineffektivitet i de fysiologiske processer.

Bananmos i små glas

Frugt er perfekt sammen med chokolademousse med tofu og øger dens næringsværdi.

Det første, der skal bemærkes, er proteinindholdet i desserten. De er ikke af høj biologisk værdi, men de kan hjælpe med at opfylde det daglige behov. Disse elementer har vist sig at være afgørende for at fremme en god restitution hos atleter og dermed sikre, at tilpasningerne gennemføres effektivt.

På den anden side er kakao en god kilde til antioxidanter. Disse elementer bidrager også til at reducere muskelskader, så de vil være nødvendige for at reducere risikoen for skader i efterfølgende begivenheder.

De er også i stand til at neutralisere dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv og dermed forebygge komplekse patologier. Dette fremgår af forskning offentliggjort i The American Journal of Clinical Nutrition.

Som det sidste skal det bemærkes, at chokolade er en kilde til magnesium. Dette mineral bidrager til at forbedre kvaliteten af hvile, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nutrients. Det kan virke synergistisk med andre stoffer såsom melatonin. Det er vigtigt at dække sit daglige behov for at undgå søvnproblemer, der kan påvirke kroppens restitution.

Du er måske også interesseret i: Hvad er den sundeste chokolade?

Tilbered denne lækre dessert derhjemme

Som du har set, er det nemt at tilberede en chokolademousse med tofu derhjemme.

Denne dessert er tilstrækkelig ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt ved at levere kvalitetsstoffer og også de antioxidanter, der er nødvendige for at reducere muskelskader og fremme en god restitution efter en stor indsats. På grund af dette er det en sund dessert og kan endda anbefales.

It might interest you...
Prøv disse dessertopskrifter med få kalorier
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Prøv disse dessertopskrifter med få kalorier

Desserter er for det meste usundt. Men nogle opskrifter er mere usunde end andre. Her er nogle desserter med relativt få kalorier, som du kan prøve...  • Churchward-Venne, T. A., Pinckaers, P., Smeets, J., Betz, M. W., Senden, J. M., Goessens, J., Gijsen, A. P., Rollo, I., Verdijk, L. B., & van Loon, L. (2020). Dose-response effects of dietary protein on muscle protein synthesis during recovery from endurance exercise in young men: a double-blind randomized trial. The American journal of clinical nutrition112(2), 303–317. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqaa073
  • Jenkins, D., Kitts, D., Giovannucci, E. L., Sahye-Pudaruth, S., Paquette, M., Blanco Mejia, S., Patel, D., Kavanagh, M., Tsirakis, T., Kendall, C., Pichika, S. C., & Sievenpiper, J. L. (2020). Selenium, antioxidants, cardiovascular disease, and all-cause mortality: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. The American journal of clinical nutrition112(6), 1642–1652. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqaa245
  • Cao, Y., Zhen, S., Taylor, A. W., Appleton, S., Atlantis, E., & Shi, Z. (2018). Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up. Nutrients10(10), 1354. https://doi.org/10.3390/nu10101354

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.