5 måder rygestop forbedrer dit udseende på

Udover de økonomiske besparelser, du vil opnå, gavner rygestop også dit overordnede helbred på flere måder, som du vil kunne mærke både indvendig og udvendig.
5 måder rygestop forbedrer dit udseende på
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

At stoppe med at ryge kan være svært for alle. I dette indlæg vil vi snakke om 5 måder rygestop forbedrer dit udseende på. Læs mere nedenfor.

Rygestop

Alligevel er det vigtigt at huske på, at hvis man gør det, vil man opnå så mange sundhedsmæssige fordele, og det vil mindske ens sandsynlighed for at lide af:

Derudover vil man kunne trække vejret nemmere og hoste mindre. Ens blodtryk vil falde, ens hud vil se pænere ud, man vil se yngre ud, og både ens tænder og negle vil se mindre gule ud.

At stoppe med at ryge vil helt sikkert forbedre ens helbred og ens fysiske udseende, samtidig med at det også forbedrer ens egen livskvalitet. Det vil også forbedre andre personers livskvalitet, de personer, som er omkring en, og som, man elsker.

Her er fem gode grunde til at stoppe med at ryge så snart som muligt.

1. Tidlig aldring

Ung kvinde med rynker

Uanset hvor gammel du er i dag, vil du på et tidspunkt i fremtiden begynde at bekymre dig om aldring.

Rygning indsnævrer dine blodårer, især i hudens yderste lag. Dette forværrer ens blodtilstrømning meget hurtigere, end det ellers ville.

Uden dets nødvendige blodtilførsel vil ens hud ikke modtage nok ilt eller andre vigtige næringsstoffer.

Sammen med de tusindvis af kemikalier, der er i cigaretter, får dette ens hud til at miste kollagen og som et resultat af det også elasticitet.

Hvis man ikke stopper med at ryge, betyder det, at man vil ende med flere af de utiltrækkende rynker.

2. Tilstanden og udseendet af ens tænder

Hvad end du er enig eller ej, så er et sundt smil vigtigt for ens helbred og ens fysiske udseende. At smile spiller en vigtig rolle i ens daglige interaktioner.

God tandpleje er noget, man aldrig bør kimse af, men rygning kan ødelægge det.

Tjæren og nikotinen i tobak får ens tænder til at blive gule. Rygning fremskynder processen, hvor tænderne bliver mere gule. Det afholder en fra at vise sit flotte, hvide smil frem.

Hvorfor ikke overveje at mindske indtaget af produkter, der indeholder nikotin, med elektroniske cigaretter? Med tiden vil dette mindske den gullige farve på dine tænder, mens det hjælper dig med rygestop.

3. Finere hår

Kvinde der stirer paa sit haar

Hvis de første to grunde ikke skulle være nok, så mindsker cigaretter også fylden i ens hår.

For personer, som har været rygere i lang tid, har undersøgelser vist, at kemikalierne og toksinerne i cigaretter med tiden skader DNA’et inde i ens hårsække.

Det betyder, at ens hår ikke blot vil synes tyndere, men det vil også virke mere skrøbeligt, og uønskede hår vil opstå, før man indser det. Hårpleje er ikke blot et problem for kvinder.

Hvis man er en mand, kan man forestille sig, at man i fremtiden ser meget ældre ud med grimme tænder og tyndt hår.

Rygestop virker ikke som så dårlig en idé nu, gør det?

4. Udseendet af din hud

Kvinde med paen hud

Vi har allerede nævnt, at hvis du ikke opnår rygestop, vil du ikke kunne undgå tidlig aldring. Men vi har ikke nævnt den forfærdelige virkning, som cigaretrøg har på din hud.

Hvis du ryger meget, uanset hvor gammel du er, vil du sikkert bemærke, at kvaliteten af din hudfarve begynder at blive forringet.

Når du ryger, får du mørke pletter og pigmentfejl på din hud. Dette kan få de mørke rander under dine øjne til at blive endnu mørkere og mere tydelige.

Når du stopper med at ryge, modtager din hud mere blod. Det betyder, at du vil bevare færre toksiner i dine porer, og de pletter vil gradvist forsvinde i takt med, at din hud gendanner sig selv.

Dette vil også mindske udseendet af poserne under dine øjne.

Se også: Sådan fjerner man skønhedspletter naturligt

5. Din evne til at hele sår bliver svækket

Person med saar over oejenbrynet

Når man ryger, modtager ens røde blodlegemer (hæmoglobin) ikke så meget ilt, som de burde.

I takt med at ens blodårer skrænker ind, bliver det sværere at få ilt til de væv, som har mest brug for det.

Alt dette betyder, at for rygere er det sværere for deres kroppe at hele af sig selv.

Hvis man overvejer at gennemgå en operation, enten på grund af en medicinsk tilstand eller af skønhedsmæssige årsager, er det en god idé at genoverveje det.

Der er sandsynlighed for, at kirurgen vil fortælle dig, at du bliver nødt til at stoppe med at ryge, før operationen kan finde sted.

Rygestop er ikke en nem opgave. Men takket være teknologiens udvikling og medicin er der masser af midler, der kan støtte en, mens man begynder forløbet og lægger den skadelige vane bag sig.

Med hjælp og råd fra en læge og støtten fra ting, såsom nikotinplastre og elektroniske cigaretter er vi sikre på, at du vil være i stand til at stoppe med at ryge og gøre både dit helbred og dit udseende en tjeneste.

Det kan interessere dig ...
Rygestop: Du kan lindre abstinenser med naturlægemidler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Rygestop: Du kan lindre abstinenser med naturlægemidler

Det er ingen hemmelighed, at rygestop er virkelig hårdt, men heldigvis findes der en del naturlige midler, der kan lindre abstinenser efter et ryge...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.