Sådan afslutter man et forhold på en sund måde

At slå op er altid smertefuld og svært at glemme, derfor bør du prøve at henvende dig til personen på den roligste og mest modne måde, du kan.
Sådan afslutter man et forhold på en sund måde

Sidste ændring: 26 april, 2019

Hvad er den bedste måde at afslutte et romantisk forhold på? Nogle gange kan skænderier, problemer og forskellige meninger føre til et traumatisk brud. Men når det er muligt, bør du prøve at afslutte dit forhold på en sund og moden måde. Sådan afslutter man et forhold på en sund måde, få mere viden nedenfor.

Se det på denne måde: Når du afslutter et kapitel i dit liv, vil du ikke have følelser som vrede og raseri til at styre din adfærd, men hellere mindes om en tid fyldt med gode følelser. I den følgende artikel vil vi give dig nogle tips til, hvordan afslutter man et forhold på den bedst mulige måde.

1. Når du har brugt alle andre muligheder: Den sidste snak

Du ved altid, når tiden er inde. Der kommer et punkt, hvor et forhold bare ikke kan fortsætte længere. Begge i forholdet er normalt klar over dette faktum. Men det er altid svært at tage det sidste skridt. Det er svært at forestille sit liv uden den person, der har været ved sin side i så lang tid. Ikke desto mindre er du nødt til at bevæge dig hen imod en afslutning, imod en adskillelse.

Men hvorfor kan jeg ikke beslutte mig?

 • Du er bange for at fortælle den anden person, at du ikke længere elsker dem eller, at du ikke kan blive i forholdet længere.
 • Du er bange for at være alene. Dette overrasker dig måske, men mange mennesker foretrækker at blive i et ulykkeligt forhold i stedet for at være alene. Uden deres anden halvdel. Dette er en meget umoden, men almindelig holdning.
 • Mangel på selvværd. Du er ikke sikker på, at du kan forklare dine ægte følelser, når du afslutter forholdet. Nogle mennesker, i stedet for at være modige, forlader forholdet uden nogen forklaring. Dette er bestemt ikke en god ide.

Hvis du vil ende et romantisk forhold på en sund måde, bliver du nødt til at tale ansigt til ansigt med din partner og forklare situationen. Du kan prøve de følgende tips:

 • Organiser dine tanker før du mødes med din partner; vær klar over alle de tanker du vil forklare. Årsagen til at du vil ende dette forhold. Du kan også tænke over mulige svar på spørgsmål, som han måske stiller dig. Hvis du føler dig usikker, bør du i det mindste prøve at være mentalt forberedt.
 • Udtryk dig selv roligt og oprigtigt. Du ved, at det er tid til at dette forhold skal ende. Du har bestemt dig for dette, og du bliver nødt til at udtrykke sikkerhed i dit valg.
 • Det kan være, at I kommer op at skændes på et tidspunkt under samtalen. Vær forberedt på dette og prøv altid at forholde dig rolig og fokuseret på de tanker, du havde tidligere. Vis ham at du ved, hvad du vil have og, at det her i sidste ende er det bedste valg for jer begge.
knust hjerte

2. Administrer dine følelser

Du skal vide, at måden du afslutter et forhold på, er noget, du vil huske resten af dit liv. Så du vil have det til at gå så glat som muligt.

Afslutter man et forhold med at råbe, bebrejde din partner, blive sur og udtrykke negative følelser, så vil det være svært for jer begge at komme over denne episode. Du vil bruge mere tid efter at i har slået op på at komme dig over den vrede, falde til ro, på at komme videre. Så når det er muligt, prøv at slå op så modent og roligt som muligt. Vær selvsikker.

Se også:

Hvordan afslutter man et forhold 5 vigtige spørgsmål.

 • Du skal være sikker på, at du vil ud af forholdet. Hvis du er helt afklaret med din beslutning, vil du føle dig mere afslappet.
 • Hold dit selvværd oppe. Du ved, hvad der er bedst for dig selv, og du bliver nødt til at lade den anden person vide, at dette forhold på nuværende tidspunkt gør mere skade end gavn.
 • Du skal også vide, at efter at have slået op vil du fyldes med en kombination af underlige, nervøse følelser. Det er normalt. Det er også normalt at græde, føle sig trist eller hjerteknust. Dette er en del af processen, og du bliver nødt til at acceptere det. Du bør forsøge at undgå følelser såsom vrede eller foragt fordi disse negative følelser vil gøre det endnu sværere at komme dig over bruddet.
Kvinde der holder kamera

3. Sådan afslutter man et forhold og kommer videre

Der er mange par derude, som efter at have slået op, tager et skridt tilbage og vælger at starte forfra igen. Det er klart at alle parforhold er unikke, og de alle har deres egen energi og personlige regler. Men hvis du er helt sikker på, at dit forhold kun giver smerte, så bliver du nødt til at lukke døren permanent.

 • At afslutte et romantisk forhold betyder at afslutte et kapitel i dit liv. Det er ikke slutningen. Det er en ny begyndelse, og du skal overbevise din partner om at se det på den måde. Hvis i har forårsaget hinanden skade, hvad er så pointen i at fortsætte med at lide? Det er tid til at være modig og starte på to forskellige liv.
 • Du bliver nødt til at affinde dig med en ny livsstil, imens du stadig forarbejder mange gamle følelser. Det er normalt. Ideelt bør du holde fast i de gode minder. Hvis du fokuserer på det dårlige, vil du bare fodre dig selv med vrede og frustration, hvilket er meget usundt.
 • Forstil dig at fortiden ikke er noget der eksisterer længere, hold fast på det gode du har oplevet og værdsæt det. Lær af din fortid, vær stolt af dig selv. Du har lukket en dør, men som et resultat vil der åbne sig mange flere for dig. Du er klogere nu fordi du ved, hvad der er godt for dig, og hvad der ikke er. Du er stærkere.

 

Kvinde paa en eng

Accepter det faktum at livet er en cyklus. Der er årstider, der ender og nye veje, der dukker frem. Vi er nødt til hele tiden at prøve at finde vores egen helt personlige glæde, og hvis du tilfældigvis finder en, der vil ned af den samme sti som dig, gå efter det. Kærlighed er altid det hele værd.

Sådan afslutter man et forhold på en sund måde, der er ingen vej uden om, selv om det aldrig er sjovt. Tvært i mod er det heller ikke sjovt at være i et forhold man egentlig ikke har lyst til at være i.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.