Sådan behandler du blødende hæmorider

En af de mest effektive måder at undgå smerterne ved hæmorider på har at gøre med din kost. Hvis du spiser fødevarer, der er rige på fiber, gør du det nemmere for din afføring at passere gennem tarmen. Lær mere i denne artikel!
Sådan behandler du blødende hæmorider

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Hæmorider er meget irriterende og smertefulde, især blødende hæmorider.

Hvis du ikke vidste det, så lider en stor procentdel af befolkningen af dette problem, eller de vil lide under det på et eller andet tidspunkt i deres liv. Dette gælder især for kvinder efter fødslen eller efter 35 års alderen.

Vil du kende til de bedste naturlige behandlinger til behandling af blødende hæmorider? Så fortsæt med at læse!

Behandlingsmuligheder til blødende hæmorider

For det meste forsvinder blodet i din afføring eller som bloddråber i dit undertøj, der forsvinder i løbet af få timer eller dage. Dette er dog en ubehagelig, ukomfortabel og smertefuld oplevelse.

Den kløende fornemmelse kan blive uudholdelig. Og på grund af dette leder du efter løsninger eller behandlinger, der kan hjælpe dig med at reducere symptomerne.

Tag et kig på dette råd for at fremskynde helingsprocessen af hæmorider, der bliver ved med at bløde:

Drik meget vand

Kvinde der drikker vand

Dette hjælper ikke kun din urin med at eliminere affald og toksiner. Det hjælper også med at blødgøre din afføring.

Derudover gør vandet så din afføring kommer hurtigere gennem tarmene. Dette skyldes, at det smører tarmvæggene.

Det er godt at vide, at hård, tør afføring irriterer og ridser hæmoriderne. Dette kan forårsage smerte eller blødning.

På grund af dette anbefaler vi at du drikker mindst 8 glas vand om dagen. Hvis du ikke er en stor fan af vand, kan du drikke det i form af naturlige safter eller te.

Tæl ikke læskedrikke, kaffe eller alkoholholdige drikkevarer med.

Undgå forstoppelse

Ikke at være i stand til at gå på toilettet og have hæmorider er ikke en god kombination. Din kost skal omfatte en god mængde af fuldkorn, kornprodukter, nødder, rosiner og bladgrøntsager som spinat.

På denne måde forhindrer du forstoppelse. Som følge heraf vil du ikke føle smerte, når du bruger toilettet.

Når hæmorider bløder, er det værste, du kan få, forstoppelse. Dette skyldes, at den kraft, du har brug for at bruge toilettet, ikke hjælper noget.

Tag den tid, du har brug for til at tømme dig selv. Og husk, trykket på din rektalkanal kan forårsage mere skade med blødende hæmorider.

Undgå at undertrykke dit ønske om at bruge toilettet

Kvinde der sidder paa toilettet

Mange mennesker tror, ​​at det er bedre at holde deres afføring inde eller reducere antallet af gange de bruger toilettet. Tanken er, at dette hjælper dem med at blive helbredt hurtigere og stoppe blødningen. Dette er dog forkert.

Årsagen er enkel: Når du samler mere affald i din krop, er det sværere at slippe af med den uden smerte eller ubehag.

Dette er heller ikke godt for dit helbred. Dette skyldes, at du ender med at holde toksiner i din krop. Disse kan derefter forårsage sygdomme.

Du lider meget af smerter på grund af hæmorider. Men du skal være modig og gå på toilettet. Hvis du afværger situationen, vil det være mere ubehageligt og særligt smertefuldt.

At komme sig vil tage mere tid. Plus, du vil være sårbar over for at lide af blødning igen.

Reducer mængden af ​​skadelige fødevarer, du spiser

Salt er en af ​​de værste fjender for hæmorider. Dette er fordi det forårsager væskeretention.

Hvad er forholdet mellem hæmorider og hævelse? Din krop svulmer op på grund af akkumulering af vand. Samtidig bliver blodkarrene i din rektale kanal betændte.

Konsekvensen er blødning, smerte og ubehag, når du går på toilettet eller sidder ned.

Samtidig anbefaler vi at reducere mængden af ​​kaffe, alkohol, chokolade, fede fødevarer, sukkerholdige fødevarer og hvid mel du spiser. Alle disse fødevarer producerer hård, tør afføring. Dette er sværere at slippe af med uden smerte.

På den anden side bliver tilstanden bedre, hvis du har en afbalanceret kost. Og det er ikke kun når du har blødende hæmorider, men hele tiden. Din kost skal omfatte masser af frisk frugt og grøntsager.

Prøv at sikre, at den mad du spiser indeholder alle fødevaregrupperne.

Sørg for den personlige hygiejne

Kurv med haandklaeder

Når hæmorider bløder, øges både muligheden for infektion og brændende fornemmelser. Hver gang du bruger toilettet, skal du vaske dig godt med koldt eller lunkent vand.

Brug ikke toiletpapir. Dette irriterer området og kan gøre blødningen værre. Undgå at lade det tørrede blod forblive i området eller i undertøjet i lang tid.

En god måde at holde området rent på er at ved at anvende kar eller vandbade. Du behøver kun at nedsænke området i en beholder med varmt vand. Lad det blive blødgjort i et par minutter, indtil det lindrer ubehaget.

Brug ikke et håndklæde til at tørre dig selv. Dette skyldes, at det gør det samme som toiletpapir.

Ændre din kropsholdning

Tilbringe flere timer siddende er ikke godt for dine hæmorider (uanset om de bløder eller ej). Hvis dit job kræver, at du sidder ned foran en computer hele dagen, så stå op for i et par minutter hver time. Hvis du kan gå lidt rundt, selvom det er lige omkring dit skrivebord, så gør dette.

På den måde øger du din blodgennemstrømning. Dette forhindrer blod i at akkumulere i dit rektalområde, hvilket kan forårsage øget smerte og ubehag.

Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi ikke krævende motion. Dette inkluderer vægtløftning, spinning og tennis. I disse tilfælde er mere afslappende fysiske aktiviteter bedre. Disse omfatter svømning, yoga og gå ture.

Brug naturlige terapier

Aloe vera
  • Aloe er en af de bedste muligheder til rådighed. Skær en af plantens blade åben på langs. Tag det ydre af og læg indersiden af bladet på din anus. Gelen skal være i kontakt med hæmoriderne.

På bare et par minutter begynder du at føle lindring.

  • Is er en anden interessant mulighed. Det er nemt, hvis du har meget ubehag eller brændende fornemmelser. Glem ikke at pakke isen terningen ind i en klud. På denne måde har den ikke direkte kontakt med din hud.
  • Når du laver et vandbad, kan du tilføje en spiseskefuld Epsom Salt. Dette hjælper med at helbrede såret hurtigere.
Det kan interessere dig ...
7 råd til at slippe af med hæmorider
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 råd til at slippe af med hæmorider

Kronisk forstoppelse, overbelastning af maven eller dårlige spisevaner kan få hæmorider til at udvikle sig. Slip af med hæmorider med de her råd.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.