9 farer ved at have for tætsiddende tøj på

Vidste du, at stramme jeans kan skade dit helbred? Selv om de kan være flotte og på mode, så er sandheden, at stramt tøj kan være kilden til mange sundhedsmæssige problemer. Lær alt om dem her.
9 farer ved at have for tætsiddende tøj på

Sidste ændring: 21 november, 2018

Det kan være moderigtigt, du kan muligvis godt lide, hvordan du ser ud, eller måske har du taget lidt på og dit tøj er for stramt nu… I dag får du 9 farer ved at have for tætsiddende tøj på, vær så god!

Tætsiddende tøj

Problemet er, at iklædning af stramt tøj er dårligt for dit helbred, og det er vigtigt at undgå denne dårlige vane.

Hvorfor? Vi fortæller dig det i dagens artikel.

Når dit tøj definerer din figur

Et par jeans, der viser din figur og får dig til at føle dig sexet, en skjorte, der fremhæver dine feminine attributter, eller en tynd nederdel, du elsker at iklæde dig…

Så langt så godt, bortset fra det faktum, at dette stramme tøj faktisk kan være dårligt for dit helbred.

Dette gælder især hvis du bærer “tunge” stoffer (som denim), fordi det hæmmer cirkulationen og fremmer fremtoningen af åreknuder.

Løsningen er heller ikke at bære elastiske beklædningsgenstande, fordi de også komprimerer kroppen og ikke tillader den korrekte mængde af blodgennemstrømning.

Der er andre problemer, der er relateret til stramt tøj:

1. Stramt tøj forhindrer returnerende blodgennemstrømning

Stramme bukser

I dine underekstremiteter er dette en vigtig kropsfunktion, der er afgørende for at forhindre, at dine ankler svulmer op, for eksempel.

Manglen på returnende blodgennemstrømning er farligt for dit helbred, fordi det også kan få dig til at føle dig træt og udmattet. Når dit tøj er tætsiddende omkring benene eller taljen, skal dit hjerte arbejde hårdere for at hjælpe blodet tilbage.

2. Det fremmer fremtoningen af åreknuder

Dette er et meget almindeligt problem blandt kvinder. Hormonet progesteron er, hvad der forårsager vener til at udvide sig over deres naturlige åbning.

Når dit tøj er for stramt, er din cirkulation dårlig, og det kan forværre denne tilstand.

Ifølge en undersøgelse har 31% af den kvindelige befolkning åreknuder. Denne tilstand kan blive værre fra brugen af orale præventionsmidler, iklædning af stramme bukser og stå op i lange perioder.

3. Det fremmer udviklingen af cellulite

Ung kvinde der tager for smaa bukser paa

Dette er et andet af kvinders største problemer.

Faktisk forårsager påførelse af stramme klæder ikke cellulite til at dannes, men de fremskynder dets fremtoning. Dette skyldes, at de forringer gennemgangen af blodgennemstrømningen og fremmer udviklingen af fedt knuder i lårene.

4. Det tillader dig ikke at “trække vejret”

Trykket i lungerne og luftrøret forårsaget af stramt tøj forhindrer dig i at trække vejret ordentligt.

Når luft udvekslingen i brystområdet ikke udføres effektivt, kan det ophobe sig og fremskynde iltning af dine celler. Dette kan resultere i for tidlig aldring.

Som om det ikke var nok, så ilter lav vejrtrækning ikke hjernen korrekt. Dette kan forårsage stress og manglende koncentration.

Så stramt tøj bidrager absolut ikke til afslapning – snarere det modsatte.

5. Det forårsager rygsmerter

Kvinde med stramme bukser

Du tror måske ikke, at disse ting kan forbindes, men det er nok at lave en lille test for at finde ud af, om stramt tøj er en af ​​årsagerne til lændehvirvler eller bækkensmerter.

Hvis du bruger tøj, der begrænser dine bevægelser, tvinger du dig selv til at spænde visse muskler og få dine hvirvler arbejde hårdere end normalt.

Dine hofter bliver komprimeret og har problemer med at bære vægten af ​​din krop, som de normalt ville understøtte. Hvis dine arme og ben ikke har bevægelsesfrihed, slutter du dagen med at føle dig tung med smerter og prikken i kroppen.

6. Det sænker fordøjelsen

Når dine bukser eller bælter er for stramme, tillader det ikke, at dit mavesækområde kan udvides, når du spiser eller efter måltiderne.

Maven udvides under fordøjelsesprocessen på grund af de syrer, der er nødvendige.

Af denne grund forårsager stramt tøj ofte fordøjelsesbesvær, mavesyre og refluks. Det kan også føre til forstoppelse, tarmsmerter og hævelse i maven.

7. Det gør det muligt for vaginale svampe at blomstre

Ved at bære tøj så tætsiddende til kroppen øges temperaturen og fugtigheden. I kønsområdet fremmer dette fremtoningen af svamp og bakterier. Dette kan forårsage dårlig lugt eller problemer som gærinfektioner.

For mænd kan stramt undertøj og stramme bukser påvirke kvaliteten og mængden af ​​sæd, samtidig med at det forårsager testikulær smerte.

8. Det forårsager hudproblemer

Kvinde med taetsiddende troeje

Din hud kan også lide under, at den ikke kan “trække vejret”.

For eksempel kan mange ting ske, hvis bukserne eller nederdelene du har på, ikke kun er meget stramme, men også lavet med et ikke-åndbart materiale. Det kan forårsage rødme, kløe og endda indgroede hår på benene (fordi håret ikke kan vokse så let).

9. Det øger sved

Og som en endelig konsekvens kan dårlig lugt under armene, ved fødderne eller i kønsområder også skyldes tætsiddende tøj.

Beklædningsgenstande, der er fremstillet af stoffer som nylon eller lycra, er endnu værre, og de bliver en yngleplads for alle bakterier former.

Læg de stramme jeans væk og vælg noget mere behageligt. Din krop vil takke dig!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.