Sådan behandles infektion på en naturlig måde

Det sygdomsfremkaldende stof som invaderer kroppen er ikke i sig selv skyld i sygdom. Ansvaret ligger hos et lavt immunforsvar, hvilket gør det nemmere for infektioner at udvikle sig og sprede sig i hele kroppen.
Sådan behandles infektion på en naturlig måde

Sidste ændring: 05 november, 2018

Der findes mange forskellige typer af infektioner og de skal alle behandles og medicineres på en helt bestemt måde. Men din krop reagerer altid på samme måde over for infektioner, lige meget hvilken type, der er tale om. Dette betyder at du bør kende noget til hovedelementerne i infektioner for at kunne bekæmpe dem på naturlig vis. I denne artikel får du svar på; hvordan behandles infektion med få, simple skridt, som vil styrke immunforsvaret drastisk.

Hvorfor får man infektioner?

Når man får en infektion, er den første reaktion nok at skyde skylden på det sygdomsfremkaldende stof som har invaderet kroppen og får immunforsvaret til at kæmpe imod. Virkeligheden er dog den at vi er omgivet af alle mulige former for virus, bakterier, svampe og parasitter hele dagen lang, og disse sygdomsfremkaldende stoffer har forskellige indvirkninger på hver person, de kommer i kontakt med.

Inden for naturmedicinfeltet tror man på, at årsagen til en infektion slet ikke er det sygdomsfremkaldende stof i sig selv men det faktum at vores immunforsvar simpelthen ikke er stærkt nok til at kæmpe imod stoffet, og dette giver mikroorganismen mulighed for at udvikle sig frit uden forhindringer.

Forebygning i stedet for behandling

Det første skridt til at behandle en infektion er at forebygge den, og for at kunne gøre det, er man nødt til at have et stærkt immunforsvar som vil afholde den sygdomsfremkaldende mikrobakterie fra at reproducere sig selv i kroppen

Hvordan kan man gøre dette?

Spis velafbalancerede måltider og undgå så vidt muligt sukker, færdigretter, pomfritter og tilsætningsstoffer.

Drik godt med vand, juice og naturlig te mellem måltiderne.

Hold dig fra dårlige vaner, stress og negative følelser.

Sørg altid for at prøve at begrænse brugen af medikamenter så vidt muligt.

Sådan behandles infektion: Tarmfloras betydning

Tarmene er direkte forbundet med immunforsvaret og hvis de ikke fungerer korrekt, har man større risiko for at få en række infektioner.

Derfor bør man altid tage følgende skridt, hvis man lider af et af disse problemer:

 • Hvis man lider af diarré: Drik og spis mad og drikkevarer, som er astringerende: grøn te, kul, æbler (uden skræl), vindruer, osv.
 • Hvis man er forstoppetFokuser på at spise mad som har en afførende effekt: hørfrø, svesker, havregrød, saltvand, olivenolie osv. Hvis disse madvarer ikke hjælper på situationen, kan man prøve med en behandling som er mere intenst afførende.
 • Hvis man er meget nervøs og dette har tendens til at påvirke tarmene: Gå efter afslappende teer, såsom citronsalve og passionsblomst, ligesom følelsesterapibehandlinger (eks. Bachblomster og homøopati) og afslappende træning (som f.eks. yoga, tai chi, at gå i fitness, gå en tur mm.)
 • Hvis der er behov for at genoprette tarmfloraen: Man kan tage probiotika, som kan findes på apoteket eller i helsebutikker.
Oatmeal

Sådan behandles infektion: Styrk immunforsvaret

Vi har allerede nævnt vigtigheden af et stærk immunforsvar og det at undgå alt, som kan svække det. Der er dog også forskellige madvarer og kosttilskud som kan hjælpe med at gøre immunforsvaret endnu stærkere. Her er et par eksempler:

 • Rå hvidløg
 • Løg
 • Oregano: Forberedt som en te eller æterisk olie og derefter opløst i honning eller olivenolie. Den æteriske olie bør kun bruges til at indtage, og ikke til at smøre sig med.
 • Rød solhat: som te
 • Timian: som te
 • Ingefær: bedst hvis det spises frisk
 • Citron: inklusiv citronskallen (husk at det skal være økologiske appelsiner)

Man bør så vidt muligt prøve at inkorporere disse elementer i sin daglige kost.

Ginger1

Hvad med feber?

Der er masser af mennesker, som er bange for at få feber, men så længe feberen ikke bliver for høj eller varer for længe, er det ikke mere end en af kroppens mange forsvarsmekanismer. Kropstemperaturen stiger nemlig for at kunne dræbe skadefulde, uønskede bakterier i kroppen.

Hvis du oplever lav feber, bør du altså ikke med det samme selvmedicinere for at få din temperatur ned på normalen igen. Tag istedet en dyb indånding og fokusér på at hjælpe din krop af med feberen på en naturlig måde. Hvordan gør man dette? Det gælder om at få kroppen til at svede, hvilket man kan gøre på følgende måder:

 • Drik te med indhold, som giver varme, som for eksempel ingefær og kanel.
 • Dæg dig godt til med masser af tæpper og uldtæpper.
 • Hvis du er sulten, kan du spise en skål grøntsagssuppe med lidt cayennepeber og rå hvidløg for at give varme.

Sørg for at holde øje med din temperatur med et termomenter.

Sådan behandles infektion med andre kosttilskud

Vi anbefaler også de kommende specifikke kosttilskud for hvilken som helst infektion:

 • Vindruekerneekstrakt
 • Hvidløgskapsler
 • Vitamin C
 • Propolis
 • Ekstrakt fra rød solhat

Man kan også købe naturlige sirupper, som normalt indeholder ovenstående ingredienser.

Denne artikel er lavet med hensigt på at give dig svaret på; hvordan behandles infektion. Denne information bør aldrig stå i stedet for den indsigt, man kan få fra en læge.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.