Sådan dyrker man gulerødder derhjemme

For at dyrke gulerødder derhjemme skal man gemme den øverste del af gulerødderne og lægge dem i vand, så de kan spire. Senere vil man være i stand til at plante dem over i en potte.
Sådan dyrker man gulerødder derhjemme

Sidste ændring: 18 marts, 2019

Måske har man ikke meget plads til rådighed i hjemmet. Eller også har man ikke mulighed for at have en lille have til grøntsager, hvor man kan dyrke gulerødder, tomater, løg og andre fødevarer. Sådan dyrker man gulerødder derhjemme, fortsæt med at læse for at lære hvordan.

Bare rolig; når der er mangel på ressourcer, så er folk altid meget kreative. At mangle ressourcer betyder ikke, at man bliver nødt til at opgive at spise sundt. Vi kan endda nyde at plante, dyrke og høste vores egne afgrøder.

Her vil vi gerne forklare, hvordan man dyrker gulerødder derhjemme uden frø eller et udendørs område til at plante dem på. En altan eller en terasse er rigeligt, noget jord og en masse pleje om planterne.

Er du klar?

Lær at dyrke gulerødder derhjemme på en simpel måde

Guleroedder

Fordelene ved gulerødder er, at man er i stand til at dyrke dem hele året. Og de har ikke brug for særlig meget pleje. De vokser hurtigt, hvilket er tilfredsstillende. Det er også en sjov aktivitet, som man kan dele med sine børn.

Opdag denne artikel efter “Sådan dyrker man gulerødder derhjemme”: Sådan dyrker du rosmarin, persille og mynte derhjemme

Haver i byerne er meget populære. Og på det seneste er mange altaner blevet omdannet til en miniature have. Det er meget nyttigt til at lindre stress. De underholder os også og giver os fødevarer af god kvalitet, som er dyrket økologisk.

 • Gulerødder er rige på beta-caroten. Det er et antioksidant, som giver provitaminer, der er nødvendige for vores overordnede helbred.
 • Vi bør også huske, at denne grøntsag indeholder en god mængde af kalium, E-vitamin og B-vitaminer.
 • Disse gulerødder fra haver i byerne har tendens til at være mindre, så de er ideelle til en salat.

Nu kan du lære, hvad man skal bruge for at kunne dyrke gulerødder uden frø.

Materialer

Endestykker fra guleroedder
 • 5 gulerødder
 • En potte, der er 30 cm dyb og 60 cm lang
 • Havejord med kompost
 • Flydende gødning

Fremgangsmåde

 • Det første, man skal gøre, er at vælge grøntsagerne og skære den øverste del af.
 • Det er så simpelt, at når man skal bruge nogle til sin madlavning, skal man blot huske at gemme denne del, så man kan dyrke den, i stedet for at smide den i skraldespanden eller til kompost.
 • Man vil komme de fem ender af gulerødderne i en beholder med vand (se ovenstående billede), så de kan spire.
 • Når de spirer, vil man være i stand til at plante dem i en potte.
 • Man bør huske at sørge for rigelig dræning i potten ved at anvende små sten eller grus.
 • Man kan dyrke gulerødder på ethvert tidspunkt i løbet af året.
 • De kan godt lide solen, så man skal ikke være bange for at lade dem stå udenfor hele dagen.
 • Man kan vande dem lidt, men kun en eller to gange om ugen. Man bør huske at komme noget flydende gødning i vandet. Dette vil lade dem vokse sig stærke og sunde.

Høsten

Endestykker fra guleroedder - saadan dyrker man guleroedder

Se også denne artikel efter “Sådan dyrker man gulerødder derhjemme”: 8 ukendte fordele ved gulerodsjuice

Hvordan ved man, når ens gulerødder, der er i potten, er klar til at blive taget op? De er omkring 2 uger om at vokse ud.

På grund af det skal man kun passe på dem og vente på, at planten bliver mellem 5 og 7 cm.

I nogle tilfælde vil de ikke have den typiske aflange facon. De vil måske blive mere runde og med finurlige former. Dette er et eksperiment, der er værd at prøve.

Man må heller ikke tøve med at prøve at dyrke lilla gulerødder.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.