Sådan får du flot hår med kokosolie

Takket være sine svampedræbende egenskaber, er kokosolie en effektiv måde at fjerne skæl og tilføje ekstra fugt til dit hår
Sådan får du flot hår med kokosolie
Maria del Carmen Hernandez

Bedømt og godkendt af hudlæge Maria del Carmen Hernandez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Dit hår er det, der indrammer dit ansigt, så det skal plejes og være smukt. Læs mere og se hvordan du får flot hår med kokosolie!

Hvis det forekommer at være kedeligt og tørt, kan kokosolie give det glans og sundhed, der vil få det til at se spektakulært ud.

Takket være kokosoliens exceptionelle egenskaber, kan det være en stor skønheds fremmer.

Effektiviteten af ​​kokosolie i en bred vifte af hår-relaterede applikationer er blevet videnskabeligt bevist.

Det er endda blevet fremført, at kokosolie virker bedre end nogen anden kunstig behandling.

Dette naturlige vidunder indeholder ikke alkohol, silikone eller andre kemikalier, som kan skade dit hår, hvilket er med til at garantere dens effektivitet.

Halvdelen af ​​kokosolie består af en fedtsyre kaldet laurinsyre. Det ligner de naturlige proteiner i dit hår, hvilket gør det stærkere og glattere.

Ud over det, har denne syre en let molekylstruktur, der hjælper det med at trænge ind i håret for at nære det og give det massere af glans.

Hvilken kokosolie skal du bruge for at få flot hår?

Selv om alle kokosolier kan være gavnlige, anbefales der især at bruge jomfru eller uraffineret kokosolie af følgende grunde:

 • Fordi det er uraffineret, er alle dets egenskaber bevaret
 • Duften ikke er blevet ændret eller fjernet
 • Det har ikke undergået nogen proces af hydrogenering
 • Det er kemikaliefri

Anvendelse af kokosolie til at få flot hår

Kokosolie

Kokosolie fungerer forbavsende godt ved at reparere eventuelle hår-relaterede problemer.

I virkeligheden, i steder som Indien og Filippinerne har kokosolie været brugt i århundreder som en behandling for at blødgøre hovedbunden og forebygge tørhed.

Lad os se på nogle af dets bedste anvendelser.

1. Reparation tørt hår

Kokosolie er en fantastisk måde at reparere hår, der er tørt fra farvestoffer og kemikalier, fordi det trænger ind og nærer håret dybt fra roden til enderne.

Kvinde der lige har vaeret i bad foerer haenderne igennem haaret
 • Tilføje tre til fem spiseskefulde (45 til 75 g) kokosolie til en skål. mængden vil variere afhængigt af, hvor langt og tykt dit hår er.
 • Gnid det i dine hænder for at varme det og anvende det forsigtigt til de områder af dit hår, hvor du har mest brug for det.
 • Husk at bære gammelt tøj, da olien kan dryppe og plette dine klæder.
 • Brug dine fingre til at sprede olien gennem håret i første omgang. Derefter kan du bruge en kam til forsigtigt at påføre det på de områder, der har størst behov.
 • Dæk dit hoved med en badehætte eller et håndklæde.
 • Lad olien sidde i omkring to timer, eller for en dybere effekt, kan du lade det sidde hele natten.
 • Efter denne tid, vask dit hår med din favorit shampoo og gentag denne proces to til tre gange, indtil der ikke er olieagtige rester tilbage i håret.
 • Tør naturligt og nyd dit hårs nye blødhed og glans.

2. Eliminer skæl

Kvinde med skael paa sin skulder

Ud over dets anvendelser i hår skønhed, er kokosolie en naturlig antimykotikum, der gør den ideel til behandling af skæl, både til forebyggelse og eliminering.

 • For at opnå denne effekt, skal du anvende kokosolie til din hovedbund en til fire gange om måneden.
 • Lad det sidde i en time og vask derefter som normalt med en anti-skælshampoo.
 • De fugtgivende egenskaber vil også bidrage til at afhjælpe problemer i forbindelse med skæl.

3. Kombiner det med aloe vera for en luksuriøs behandling

Aloe vera

Hvis du har hurtigt brug for at genoplive dit hår, så kombiner to naturlige vidundere som aloe vera og kokosolie. Du vil se, hvordan efter denne behandling, du får utroligt vel-udseende hår.

 • Tag 10 blade aloe plante, skær dem op, og udtræk den klare gel.
 • Gelen anbringes i en skål og tilsæt den samme mængde kokosolie.
 • Varm det over meget svag varme, indtil du opnår en homogen blanding. Efter det er blevet varmt, anvend det jævnt over hele håret.
 • Dæk med en badehætte og lad det sidde i 30 minutter.
 • Efter denne tid, skyl og vask som du normalt ville ved brug shampoo og balsam, højst to gange.
 • Tør som sædvanligt og nyd den utrolige skønhed i dit hår.

Forkæl og få flot hår med kokos. Når du ser resultaterne ved regelmæssig brug, vil du være sikker på at indarbejde det i din skønhedsrutine for at få dit hår til at se spektakulært ud.

Det kan interessere dig ...
5 behandlinger med kokosolie der reducerer strækmærker og ar
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 behandlinger med kokosolie der reducerer strækmærker og ar

Strækmærker og ar er næsten altid forårsaget af graviditet eller drastiske ændringer af kropsvægt, der har udspilet huden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science54(2), 175-192.
 • Saxena, R., Mittal, P., Clavaud, C., Dhakan, D. B., Roy, N., Breton, L., … & Sharma, V. K. (2021). Longitudinal study of the scalp microbiome suggests coconut oil to enrich healthy scalp commensals. Scientific reports11(1), 1-14.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.