Sådan får du glat og skinnende hår

Hvis du gerne vil have glat og skinnende hår, skal du pleje det både indvendigt og udvendigt. Udover hårbehandlinger, så spiller din kost også en vigtig rolle i dit hårs sundhed.
Sådan får du glat og skinnende hår

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

Selvom det ikke er alle kvinder, der går op i deres udseende, så er der nogle kvinder, der gerne vil have glat og skinnende hår. Det er noget, som nogen bruger meget tid på at opnå. Det hænder dog, at de ender med at bruge de forkerte produkter.

Det er vigtigt at opretholde en naturlig skønhedsrutine, hvis du gerne vil opnå dit mål og leve et sundt og godt liv. Du skal altid pleje dit hår, fordi du udsætter det for sollys, sved og forurening.

Derudover skal du være forsigtig med ikke at overforbruge kemikalier, som for eksempel hårfarve og behandlinger. Hvis du bruger disse produkter for meget, kan det forårsage uønskede bivirkninger.

Håret er trods alt et image, som du udsender til omverdenen, fordi det repræsenterer æstetik og sundhed. Der er hjemmebehandlinger, som du kan bruge, for at give dit hår volumen. Dette kan være alt lige fra hårmasker til specielle shampooer.

Hvis du gerne vil have glat og skinnende hår, vil du se ændringer med vores tips. Gå ikke glip af det, og begynd at give dit hår den opmærksomhed, det fortjener!

En sund kost er nødvendigt for glat og skinnende hår

Et bord fyldt med frugt, grønt og andre sunde fødevarer

Det er vigtigt at følge en sund kost. Din mad skal give dig vitaminer og mineraler, som giver dit hår fylde.

Derudover er det vigtigt at inkludere fødevarer i din kost, som har et højt indhold af B6-vitaminer, fedtsyrer og proteiner. Du kan få disse næringsstoffer ved at spise mandler, tun, bananer, æg, tomater og drikke mælk.

En sund kost hjælper dig med at opnå sundt og stærkt hår. Så hvis du ikke har nogle allergier, bør du ikke udelukke de overnævnte fødevarer fra din kost.

Balsam og kemikaliefri shampoo

Kvinde vasker hår

Nogle af de produkter, du bruger hver dag, er lavet med kemikalier, der irriterer håret og hovedbunden. Disse produkter vil på et tidspunkt forårsage alvorlige konsekvenser.

Hvis du gerne vil have glat og skinnende hår, skal du forsøge at undgå at bruge disse produkter for meget. Når du køber shampoo og balsam, skal du vælge dem, som ikke indeholder kemikalier som sulfat, salt eller parabener.

Ligeledes skal du undgå skønhedsprodukter, der indeholder alkohol. De svækker dine hårfibre og får dit hår til at se svagt og kedeligt ud. Derudover udtørrer det håret og frarøver det for de naturlige olier, som din hovedbund producerer.

Undgå at vaske dit hår for ofte

Hvis du gerne vil have glat og skinnende hår, må du ikke vaske det hver dag. Hvis du gør det, vil det påvirke din hovedbunds sundhed på negativ vis.

Det slider håret, når du vasker det hver dag. Vi anbefaler, at du vasker det i koldt vand for at pleje det. Du skal også sørge for, at du bruger en shampoo, der gør dit hår blødt og skinnende, og du skal massere det med cirkulære bevægelser. Derved vil du være i stand til at stimulere væksten og produktionen af naturlige olier, der får dit hår til at skinne på naturlig vis.

Hvis du vælger at bruge balsam, skal du huske, at du kun må komme det på spidserne, så du undgår, at dine rødder ser fedtede ud.

Undgå at gnubbe håret, når du tørrer det

Kvinde har glat og skinnende hår

Når du er færdig med at vaske dit hår, må du ikke gnubbe det eller presse vandet for hårdt ud. Dette kan faktisk knække hårstråene, hvilket forhindrer dig i at holde det glat og skinnende.

Når dit hår er fugtigt, skal du redde knuderne igennem med en kam med lange takker. Start fra rødderne og ud til spidserne. Vi anbefaler, at du inddeler håret, når du reder det, og at du eventuelt bruger balsam undervejs, som er beregnet til at blive siddende i håret.

Fortsæt derefter med at rede, indtil du er sikker på, at produktet er blevet jævnt fordelt. Når du er færdig, skal du lade håret lufttørre. Men hvis du er forkølet, eller det er vinter, og du ikke har lyst til at lade det lufttørre, er det også okay. Husk, at du kan tilpasse disse tips efter dine personlige behov og præferencer.

Naturlige masker til glat og skinnende hår

Sommetider skal du pleje dit hår ved hjælp af masker. Der er naturlige behandlinger, som er meget lette og simple at bruge, og da de er hjemmelavede, tilbyder de masser af fordele, så du kan opnå glat og skinnende hår.

Kokosolie og olivenolie er de mest almindelige masker. De er rige på næringsstoffer, så de hjælper med at styrke dit hår ved at nære det. Derudover hjælper de dit hår med at opnå fylde og volumen. Du skal bruge to spiseskeer af enten kokosolie eller olivenolie.

  • Opvarm olien ved at gnide det i hænderne. 
  • Masser det derefter ind i hovedbunden og lad det sidde i et par minutter. Derefter skal du vaske dit hår med shampoo. Du kan bruge denne behandling to gange om ugen. 

Der er masser af måder at styrke dit hår på. Du skal altid forkæle det med en skønhedsrutine, der plejer det permanent, så det kan forblive stærkt. Derved vil du altid have glat og skinnende hår.

Det kan interessere dig ...
Syv behandlinger til tørt hår
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Syv behandlinger til tørt hår

Tørt hår er et problem for mange mennesker: Spaltede spidser, krusning og hår, der nemt knækker. I dette indlæg giver vi dig syv behandlinger til t...  • Gode, V., Bhalla, N., Shirhatti, V., Mhaskar, S., & Kamath, Y. (2012). Quantitative measurement of the penetration of coconut oil into human hair using radiolabeled coconut oil. Journal of cosmetic science (Vol. 63).
  • Nadia Sabatini, Enzo Perri, Domenico Rongai, Chapter 4 – Olive Oil Antioxidants and Aging, Editor(s): Alina Maria Holban, Alexandru Mihai Grumezescu, In Handbook of Food Bioengineering, Food Quality: Balancing Health and Disease, Academic Press,
    2018, Pages 145-157, ISBN 9780128114421, https://doi.org/10.1016/B978-0-12-811442-1.00004-3.
    (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128114421000043)
  • S Rele, A., & B Mohile, R. (2002). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science (Vol. 54).

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.