Sådan kan du fjerne gellak sikkert derhjemme

Vidste du, at du kan fjerne gellak derhjemme i kun fire trin? Vi fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide.
Sådan kan du fjerne gellak sikkert derhjemme

Sidste ændring: 26 august, 2022

Undrer du dig over, hvordan du kan fjerne gellak derhjemme? I et stykke tid har denne negletrend nu tiltrukket sig opmærksomhed på grund af den elegance og stil, som den bringer til hænderne. Men uanset hvor smukt det ser ud, skal gellak fjernes efter et stykke tid.

Ulempen er, at det ikke er lige så nemt som med en traditionel neglelak. Der er visse forholdsregler, der skal tages i betragtning, så det ikke skader neglenes overflade at fjerne det. Her fortæller vi dig alt om det.

Hvad er gellak?

Gellak adskiller sig fra almindelig neglelak ved de produkter, der anvendes. I dette særlige tilfælde anvendes en gellak, der hærder ved hjælp af en lampe med ultraviolet lys. I modsætning hertil suppleres den traditionelle neglelak kun med et beskyttende lag overlak.

Selv om sidstnævnte har til funktion at øge produkternes holdbarhed, begynder det efter et par dage at blive forringet. På den anden side kan den semi-permanente gellak holde i op til 15 dage.

Efter den tid begynder neglevæksten at kunne ses, lakken forringes og glansen begynder at falme. Med falske negle eller akrylnegle sker det samme, og der opstår små mellemrum mellem neglene og neglebåndet, hvilket giver et sjusket og uplejet udseende.

Det er dog muligt at gribe ind og få dem til at se flotte ud igen. Det er dog ikke let at fjerne disse produkter derhjemme. En almindelig neglelakfjerner vil ikke virke. Det er heller ikke hensigtsmæssigt at fjerne dem ved at trække i dem eller ved at file for meget.

Udvoksede negle med gellak

Gellak er semi-permanente produkter, som ikke kan fjernes med en traditionel neglelakfjerner.

Sådan kan du fjerne gellak derhjemme

Den første mulighed er selvfølgelig at gå til en skønhedssalon for at få en professionel til at gøre arbejdet. Men hvis det af en eller anden grund ikke er muligt, er der en metode til at gøre det sikkert og billigt derhjemme.

Nødvendige materialer

  • En neglefil
  • Acetone
  • Vatpinde
  • Aluminiumsfolie
  • En neglebåndsskubber
  • Vaseline eller fugtighedscreme
  • Neglelak

Trin 1: Fil neglene let

Det første, du skal gøre, er at file dine negle for at skabe en mere porøs overflade og gøre det lettere for acetonen at trænge ind. Nøglen er at fjerne den glans og glathed, som lakken giver.

Når du har fjernet støvet, skal du påføre vaseline på hudområdet og sørge for, at det ikke kommer på neglen. Formålet er at give huden et lag beskyttelse for at modvirke de negative virkninger af acetonen.

Trin 2: Påfør acetonen

Når du er færdig med det foregående trin, vil dine negle være ru, matte og ridsede, hvilket er perfekt. Farven på lakken er dog stadig til stede, da du har fjernet det øverste lag lak.

Derefter skal du lave 10 små stykker absorberende vat og lægge dem i blød i acetone. Dæk dine fingerspidser med dem, som om du danner en hætte. Hvis du har lyst, kan du købe de plastre, der bruges i skønhedssalonen, men vatrondeller fungerer perfekt.

Ideelt set skal vatrondellerne klæbe godt fast til neglen, så klip 10 små rektangler af sølvpapir ud, og læg dem hver især på fingrene, mens du lægger et let pres på.

Den professionelle variant af vatrondeller og aluminiumsfolie er specielle silikonefingre, der er fyldt med acetone. Du dypper fingrene i det i den angivne tid, og så er det det.

På samme måde findes der manicurepincetter, der erstatter sølvpapiret, fordi de kan holde på vattet. Selv om disse muligheder er enklere, vil kombinationen af vat og sølvpapir give dig et fremragende resultat.

Du bør lade disse “hætter” sidde på i 15 til 30 minutter for at gøre det næste trin meget nemmere.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Naturlige midler mod gule negle

Trin 3: Fjern sølvpapiret og vatrondellerne

Når du har fjernet alle vatrondellerne, vil du bemærke, at lakken stadig er til stede. Den er bare blødgjort og burde kunne fjernes uden praktisk talt nogen hjælp. Gnid ikke vattet på dine negle, som du ville gøre med almindelig neglelakfjerner.

Hvis der er lak på neglene, bruger du en neglebåndsskubber  eller pind for at fjerne eventuelle rester af lak, der måtte være der. Tryk forsigtigt fra negleroden til spidsen af neglen.

Det er vigtigt at bemærke, at neglene er tyndere og meget følsomme, så vi anbefaler, at du er meget forsigtig, når du bruger en neglebåndsskubber.

Trin 4 for at fjerne gellak

Påfør et produkt til at genoprette dine negle i dette sidste trin. Gå derefter videre til at klippe dine negle og file dem, før du fugter dem.

Dine negle ser måske ikke ud som forventet, så du kan anvende mandelolie, kokosolie eller en hvilken som helst fugtgivende balsam. Når det er absorberet, skal du vælge en lak med vitaminer i for at holde neglene hydreret. Reparationslakkens glans vil forbedre deres udseende.

Negle fugtes med olie

Når du har fjernet gellakken, er det vigtigt at fugte dem og bruge et forstærkende produkt.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan kan du dekorere dine negle derhjemme

Du kan fjerne gellak derhjemme: Et godt alternativ

Som du kan se, kan du i kun fire trin fjerne den manicure, du fik i skønhedssalonen, hjemme i dit eget hjem. Du skal blot bruge ganske få ting, som slet ikke er dyre, og på omkring en time vil dine negle være flotte igen. Så vil du prøve det?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Schwartz CT, Ezaldein HH, Merati M. Ultraviolet Light Gel Manicures: Is There a Risk of Skin Cancer on the Hands and Nails of Young Adults?. J Clin Aesthet Dermatol. 2020;13(7):45-46.
  • OZUNA LEYVA, G. Y. (2016). Sustentabilidad en el cuidado y belleza de uñas(Master’s thesis, OZUNA LEYVA, GLORIA YAZMIN).
  • Roche, E., de la Cuadra, J., & Alegre, V. (2008). Sensibilización a acrilatos por uñas artificiales acrílicas. Revisión de 15 casos. In Actas Dermo-Sifiliográficas (Vol. 99, Issue 10, pp. 788–794). Elsevier BV. https://doi.org/10.1016/s0001-7310(08)74959-7

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.