Sådan fjerner du akne med æteriske olier

Det kan virke underligt at bruge olier til at slippe af med akne, men disse æteriske olier hjælper faktisk med at styre oliekirtlerne, rense din hud og reducere irritation. Prøv dem!
Sådan fjerner du akne med æteriske olier

Sidste ændring: 26 august, 2022

Akne er et af ​​de mest almindelige skønhedsproblemer. Det påvirker både mænd og kvinder over hele verden, især under ungdomsårene. Akne er karakteriseret ved dannelsen af ​​små hudorme, der består af olie, døde hudceller og andre partikler. Så mærkeligt som det kan synes, vil vi vise dig, hvordan du kan komme af med akne med æteriske olier.

Akne viser sig ofte på dit ansigt. Det er normalt et resultat af hormonelle ubalancer. Ubalancer, der forårsager ændringer i aktiviteten af ​​dine oliekirtler, forbundet med dine porer.

Det danner sig hovedsageligt i dit ansigt, men kan også vises på dine arme, ryg og andre dele af din krop. Selv om det ikke er et alvorligt helbredsproblem, er det nødvendigt at behandle det for at forhindre ardannelse.

Heldigvis er der mange forskellige slags produkter derude, der er lavet til at bekæmpe akne, hvis de anvendes regelmæssigt. En anden mulighed er at prøve at bekæmpe akne med æteriske olier, da disse har evnen til at rense din hud i dybden, og på denne måde bekæmpe akne.

I denne artikel vil vi gerne dele 6 måder til at bekæmpe akne med æteriske olier, der kan bruges, når du bemærker de irriterende bumser dukker op.

1. Sådan fjerner du akne med æteriske olier: Oregano-olie

Oregano æteriske olier.

Oregano-olie er en antiinflammatorisk og antibakteriel olie, og dermed en god mulighed til at bekæmpe akne. Det hjælper med at regulere olieproduktionen, mens du fjerner døde hudceller og forurenende stoffer, der opbygger sig i dine porer.

Hvordan bruger jeg det?

 • Først skal du blande to lige dele af oregano-olie med olivenolie, og påføre det på dine bumser.
 • Lad din hud absorbere olien uden at skylle det af, og brug to gange om dagen.

2. Tea tree olie

Tea tree olie er en af ​​de mest kendte olier til behandling af akne og andre hudproblemer. Dets svampe-bekæmpende, antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber gør det til en effektiv løsning på dette problem.

Hvis du bruger det regelmæssigt, vil det faktisk også kunne hjælpe med at gøre nogle akne-ar og mærker mindre tydelige.

Hvordan bruger jeg det?

 • Fugt en vatrondel med to dråber tea tree olie, og smør det på de berørte områder.
 • Hvis du har følsom hud, skal du fortynde det med kokos eller jojobaolie.
 • Hæld eventuelt 10 dråber tea tree olie i en krukke med varmt vand og brug derefter som en toner.

3. Æterisk olie med lavendel

Nogle æteriske olier med lavendel

Æterisk olie med lavendel er kendt indenfor aromaterapien for sin beroligende kraft, men det er også det ideelle produkt til bekæmpelse af akne og bumser. Dets antibakterielle egenskaber forhindrer infektion, og mindsker samtidig udseendet af mærker eller ar.

Det har en astringerende effekt, der hjælper med at rense dine porer i dybden, hvilket hjælper med at balancere aktiviteten af ​​dine oliekirtler.

Hvordan bruger jeg det?

 • Bland først en lille mængde æterisk olie med lavendel med lige så meget vindruekerneolie og smør det på din hud, indtil det absorberes.
 • Gentag denne procedure hver nat før sengetid.

4. Æterisk olie med morgenfrue

Æterisk olie med morgenfrue er et fantastisk naturligt middel, på grund af dets beroligende, anti-inflammatoriske og regenerative egenskaber. Det hjælper med at eliminere akne, reducere inflammation og stimulere helbredelsen af ​​celler for at forhindre ar.

Hvordan bruger jeg det?

 • Fugt en vatrondel med morgenfrueolie, og læg den derefter på de berørte områder.
 • Gentag dette to gange om dagen, hver dag.

5. Æterisk olie med hyben

rosen-olie - fjern akne med æteriske olie

Æterisk olie med hyben er kendt for at være godt for din hud, og er en af ​​de bedste muligheder for mennesker med følsom hud. Det bekæmper akne, fjerner partikler fra dine porer, og tilskynder også helingen af ​​ar.

Hvordan bruger jeg det?

 • Påfør en lille smule hybenolie på de berørte områder, og masser det derefter forsigtigt ind i huden, til det er helt absorberet.
 • Brug denne olie hver dag.

6. Æterisk olie med rosmarin

Olie, som er udvundet af rosmarin, har regenerative, antibiotiske og antiinflammatoriske egenskaber, der fremskynder heling fra akne-udbrud. Brugen af det styrer regelmæssigt hudens pH ,og reducerer den rødme og hævelse, som akne har tendens til at forårsage.

Hvordan bruger jeg det?

 • Fugt en vatrondel med æterisk olie med rosmarin, og påfør det forsigtigt på bumserne.
 • Brug det hver aften før sengetid.

Har du problemer med at slippe af med din akne? Prøv nogen af ​​de ovennævnte metoder til at bekæmpe akne med æteriske olier som en alternativ behandling og få sundere hud hurtigere. Brug kun én ad gangen, da kombinering af mere end en af slagsen kan forårsage uønskede reaktioner.

Det kan interessere dig ...
Bekæmp fedtlever med disse 6 alternative behandlinger
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bekæmp fedtlever med disse 6 alternative behandlinger

Fedtlever, kendt som hepatic steatosis i medicinsk terminologi, er en tilstand, der bliver mere almindelig i dagens samfund.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Agnew, T., Leach, M., & Segal, L. (2014). The Clinical Impact and Cost-Effectiveness of Essential Oils and Aromatherapy for the Treatment of Acne Vulgaris: A Protocol for a Randomized Controlled Trial. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2013.0137


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.