Sådan fjerner du bumser på dine arme

Disse irriterende røde knopper kommer som resultat af hormonelle forandringer. Det anbefales, at du opretholder en sund, fedtfattig kost og bruger naturlig eksfoliering, for at forhindre deres forekomst eller reducere omfanget af udbruddet.
Sådan fjerner du bumser på dine arme
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Små røde knopper på armene er meget almindelige i puberteten, men kan også forekomme i voksenalderen. I dagens artikel vil vi vise dig hvordan du fjerner bumser på dine arme.

Dette problem, hvilket for det meste bare er til æstetisk gene, kan være forårsaget af forskellige faktorer, og er en hudsygdom, der forårsager at små røde knopper eller bumser dannes.

Selvom røde knopper eller bumser på dine arme ikke udgør en risiko for dit helbred som mange andre hudlidelser, vil vi i denne artikel diskutere måder at mindske dem, så du kan se frem til at bære ærmeløse toppe og kjoler i løbet af sommerens varme vejr.

Hvad forårsager bumser på dine arme?

Disse små knopper viser hvor du har hårsække, der er blokeret af olie. Olieproduktionen stiger med et skift i din krops hormonniveauer.

Det, sammen med et par andre faktorer, forårsager at disse bumser dannes.

Keratose pilaris?

Hvis disse små bump på armene ikke fjernes af behandlinger specielt designet til dem, kan du være blevet ramt af en lidelse, kendt som keratose pilaris eller gåsehud.

Denne lidelse forårsager opbygning af et protein kaldet keratin, der kan danne hårde propper inde i hårsækkene, der forårsager betændelse, der ligner bumser.

bumser på dine arme

Dette er et almindeligt problem for folk, der lider af tør hud, eller har atopisk dermatitis (eksem), som synes at være arveligt.

Under alle omstændigheder er det bedst at tale med din hudlæge, for at identificere det rette behandlingsforløb og forhindre, at dette problem forværres.

Hvad er årsagen til forekomsten af bumser på dine arme?

Disse almindelige knopper vises næsten altid på armene, på grund af hormonelle forandringer som piger og kvinder går igennem fra puberteten af – de kan også påvirke mænd.

Men det menes, at den slags mad du spiser, også kan påvirke denne faktor, mens ingen videnskabelige beviser understøtter denne teori endnu.

Uanset årsagen, er der nogle fysiske behandlinger til rådighed, for at hjælpe med at slippe af med dem, så du ikke behøver at ty til at bruge kemiske produkter, der kan skade din hud. Lad os finde ud af, hvad de er!

Eksfoliering

3-exfoliere

Eksfoliering hjælper med at fjerne døde hudceller, der opbygges på overfladen af din hud, hvilket forårsager at olie samles og danner de små bumser.

Du kan lave en naturlig eksfoliering derhjemme ved hjælp af sunde ingredienser, der vil hjælpe med at bekæmpe dette problem.

Ingredienser

 • 1 spiseskefuld honning (25 gram)
 • 1 spiseskefuld sukker (15 gram)
 • 1 spiseskefuld majsstivelse (15 gram)
 • 2 spiseskefulde naturel yoghurt

Tilberedning

 • Bland alle ingredienserne indtil de danner en masse, og anvend på det berørte område med en blid massage. Lad det sidde i 10 minutter.
 • Efter der er gået 10 minutter, skyl med koldt vand og anvend en oliefri fugtighedscreme.

Vand og salt

Salt er en ingrediens, der hjælper med at reducere overskydende olie, der ophobes i forskellige dele af huden.

Ingredienser

 • ½ kop havsalt eller groft salt (125 gram)
 • Varmt vand

Tilberedning

 • Hæld en halv kop havsalt eller grov salt i en balje med varmt vand og nedsænk dine arme i 10 minutter.
 • Vandet skal være så varmt som muligt, for at hjælpe med at åbne dine porer og lettere fjerne opbygningen af talg.

Havre, salt og honning scrub

4-salt-exfolie

Denne naturlige behandling hjælper med at blødgøre, eksfoliere og fugte huden, samtidigt med at bidrage til fjernelsen af irriterende klynger af knopper.

Ingredienser 

 • 3 spiseskefulde havregryn (50 gram)
 • 2 spiseskefulde honning (50)
 • 2 spiseskefulde salt (30 gram)

Tilberedning

 • Bland alle ingredienserne sammen og fugt dem med nok vand, indtil der dannes en dej. Anvend til de ramte områder ved hjælp af blide cirkulære bevægelser og lad det sidde i 15 minutter.
 • For de bedste resultater skal du gentage denne behandling mindst tre gange om ugen.

Grøn eller pink ler

Dette naturprodukt har mange skønhedsfordele, men det kan også bruges til at bekæmpe de irriterende og grimme bumser på armene.

Ingredienser

 • 2 til 3 spiseskefulde grøn eller pink ler, pulver eller dej.

Tilberedning

 • Hvis det er nødvendigt, fugt leret indtil den danner en dej, og anvend en jævn belægning til alle berørte områder af armene.
 • Det bør maksimalt bruge denne behandling to gange om ugen, fordi overforbrug kan fratage din hud dens naturlige olier.
Det kan interessere dig ...
Slip af med bumser på din næse med fire hjemmemidler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Slip af med bumser på din næse med fire hjemmemidler

Kombinationen af aloe vera og tetræsolie er perfekt til både at forhindre bumser på din næse samt helbrede dem der allerede er der.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.