Få flot hud med disse 5 hudplejetips

Vi ved, det er vigtigt, at holde sig hydreret indvendigt, men det er ligeså vigtigt at tænke på din hud. Læg mærke til din hudtype når du vælger en ansigtscreme.
Få flot hud med disse 5 hudplejetips

Sidste ændring: 09 august, 2022

I denne artikel giver vi dig fem hudplejetips, der kan hjælpe dig med at nære din hud, især på ansigtet. Ansigtets hud skal plejes specielt meget, fordi det er sart og hele tiden udsat for omverdenen. Konsekvent brug af vores tips fra denne artikel vil give dig bedre hydreret hud. Med andre ord, vil du ikke få ordentlig gavn af deres fordele medmindre du bruger dem regelmæssigt og ofte.

Hudplejetips til at få flot og velnæret hud

Nedenfor finder du enkle og lette måder, at hydrere din hud på. Du har måske hørt nogle af dem før. Det er stadig altid godt at huske på dem igen.

1. Drik så meget vand, som din krop har brug for

Kvinde drikker vand for at få fugtigere hud

Du er nok vant til, konstant at blive mindet om, hvor vigtigt der er at drikke tet par liter vand om dagen. Men den præcise mængde vil afhænge af din livsstil.

  • Hvis du dyrker meget motion, er to liter vand nok for lidt.
  • For eksempel vil en person, der dyrker motion i et fitness-center, almindeligvis drikke mellem 3 til 4 liter om dagen.

Du kan minde dig selv om, at drikke vand, ved at have et glas vand tæt på dig. Du kan også finde på andre løsninger hvis du ikke holder af, at drikke vand, såsom urtete, citronvand, vand med smag, osv. Når du begynder at drikke den rigtige mængde vand for din krop, vil din huds udseende forbedre sig og forekomme fugtigere og strålende. Det er det værd, at yde en indsats!

2. Brug den rigtige creme

Det er vigtigt, at kende din hudtype for at få fugtigere hud. For eksempel kan du have tør, lettere tør, normal eller atopisk hud. Mange folk tror de har en bestemt type og ender med at bruge de forkerte cremer.

Dette kan få det til at virke besværligt, at bruge cremer, hvilket vil føre til, at du ikke bruger dem regelmæssigt nok. Det vil resultere i, at cremen ikke virker ordentligt. Hvis du er usikker og ikke kan identificere din egen hudtype, så spørg nogen i en skønhedssalon eller dermatolog. De vil helt sikkert kunne fortælle dig det.

3. Brug solcreme

Glad kvinde med solcreme på ansigtet

Det er også vigtigt, at vælge en god solcreme, der vil virke godt på din hud og især dit ansigt. Du bør altid bruge solcreme. Brug det efter din fugtgivende creme, lige meget hvilken årstid det er.

Mange cremer har en solbeskyttende faktor, men de er ikke over 30 SPF. Ideelt set burde ansigtscremer have en SPF på mindst 50. Du bør altid bruge solcreme om sommeren, selv hvis du bare er ude på en hurtig gåtur. Varmen vil få din hud til at svede og derfor miste fugt.

4. Fjern din makeup forsigtigt

Der er mange makeup-fjernere på markedet, der ikke er særlig skånsomme for din hud. Samtidig bør du undgå at bruge alkohol til at fjerne makeup.

Det er bedst, altid at bruge skånsomme olier eller cremer, der let fjerner makeup fra ansigtet. Det er heller ikke en god ide, at sove med makeup på. På lang sigt vil dette dehydrere din hud og føre til andre konsekvenser.

5. Brug fugtgivende ansigtsmasker

Ansigtsmaske med agurk

Det sidste tip, vi vil give dig for at få fugtigere hud, er, at pleje din hud. Du bør bruge en ansigtsmaske mindst en gang hver 2. uge. Du kan købe dem eller lave dem derhjemme. Jo mere naturlige de er, jo bedre for din hud. Det er også vigtigt, at kende din hudtype på du kan vælge den rigtige maske. Hvis du har meget sart eller tør hud, kan en ler-maske gøre mere skade end gavn.

Vær konsekvent med de her hudplejetips

Normalt begår folk fejl enten fordi, de ikke har særlig meget tid, eller sjusk. For eksempel kan de lade være med at fjerne makeup hver dag, ikke drikke nok vand, eller undvære solcremen i hverdagen. Alle disse ting hjælper dig med at få fugtigere hud. Du bemærker det måske ikke, imens du er ung, men du vil begynde at se effekterne som du bliver ældre.

Derfor er det vigtigt, at lære, hvordan du konsekvent holder din hud godt hydreret så snart som muligt. Bruger du dine cremer regelmæssigt? Føles det besværligt for dig, at fugte din hud? Gør du det allerede ordentligt?

Husk, at huden på dit ansigt er meget sart og bliver konstant udsat for ting i omverdenen. Plej din hud med de her fem hudplejetips for at holde det sundt og frit for bumser og tidlige rynker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Llagostera Pagès, M. (2006). Cuidados de la piel. Atencion Primaria. https://doi.org/10.1157/13094777
  • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
  • Nacionales, I., & Nacional, B. (2016). Cambios en la piel por el envejecimiento.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.