Sådan håndterer du tabt kærlighed og problemer med dine elskede

Desværre er smerte og tab en uundgåelig del af livet. Tro det eller ej, men der er massere af måder at håndtere tab af en elsket og overvinde denne smerte og lidelse uden at ty til usund adfærd.
Sådan håndterer du tabt kærlighed og problemer med dine elskede

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Sådan håndterer du tabt kærlighed og problemer med dine elskede. Desværre er smerte og tabt kærlighed en uundgåelig del af livet, som du vil blive konfronteret med på mange måder. Det er derfor, der er fundamentalt for dit velvære at lære at håndtere denne smerte.

Der er en endeløs række strategier til at overleve disse hårde tid. Hvis du læser denne artikel nøje, vil du finde en, der passer til din personlighed og som vil hjælpe dig med at håndtere, hvad du føler.

Selv hvis du bruger flere forskellige teknikker, kan du stadig have svært ved at håndtere tab og andre problemer.

Det er vigtigt, at du forstår at anvende disse strategier korrekt for bedre at håndtere din smerte. Du bør ikke forvente, at det går væk efter et par minutter eller nogle dage.

Dette er en proces, der tager tid, så du skal lære at lade det ske lidt efter lidt.

Hvordan smerte og tabt kærlighed ofte manifester sig

Ung kvinde der ser lidt trist ud

Det er to ord, der kan give ekko i dit sind, når nogen, der står dig når, forlader dig eller går bort. Den tomhed, der invaderer dig efter en tragedie kan have forskellige virkninger på hver enkel person.

De mest almindelige bivirkninger er:

 • Depression
 • Social isolation
 • Søvnforstyrrelser
 • Manglende koncentration
 • Lav ydeevne på arbejdet eller i skolen
 • Tab af interesse i aktiviteter, du plejer at kunne lide

Alle har forskellige måder at håndtere sorg og tab på.

Husk, at den metode, du vælger til at komme videre med er vigtig, og det kan have en langsigtet effekt på både dit helbred og din lykke.

Her er nogle måder til, hvordan du bedre kan håndtere smerten.

Læs også denne artikel efter “Sådan håndterer du tabt kærlighed og problemer med dine elskede”:

De 4 mest almindelige former for depression

Kom tættere på andre

Håndtering af tab og smerte kan være lettere, hvis du åbner dit hjerte for andre mennesker frem for at trække dig ind i dig selv og ikke udtrykker dine følelser.

Dette vil give dig et andet syn på situationen og minde dig om, at du har et netværk. Ingen tvivl om, at andre omkring dig har været igennem noget lignende og forstår, hvordan du har det.

De kan have værdifulde perspektiver at dele med dig.

Undgå kemiske produkter, der ændrer dit sind

Kvinde der loeber en tur

Tage sovepiller når du beskæftiger dig med tab er en dårlig løsning, der ofte forårsager flere komplikationer.

Drikke øl, indtil du glemmer alt, eller bruger stoffer for at flygte fra virkeligheden, er blot måder til yderligere selvdestruktion, og de vil ikke hjælpe dig med at overvinde denne hårde tid.

Du er nødt til at søge den sundeste måde til at kanalisere, hvad du føler. Ellers vil det være meget vanskeligt at imødegå den næste smertefulde situation.

Prøv hjemmelavede midler

Der er mange naturlægemidler, der kan hjælpe dig med at finde fred, selv når du er meget ked af det, og disse er bedre muligheder end antidepressiva.

Blandt nogle af disse alternativer er:

 • Kamille te
 • Baldrian rod
 • Passionsblomst
 • Lavendel

Du kan bruge dem på flere måder, fra aromaterapi eller te til at anvende æterisk olie på din pude.

Udøv meditation

Oplevelse af en tragedie eller håndtering af smerte og tab kan få dig til at lukke dig selv inde, og typisk ikke på en produktiv eller sund måde. Det er her, meditationen kan hjælpe dig.

Det handler ikke om at glemme resten af ​​verdenen. Det handler om at identificere de sande følelser inde i dig.

Meditation kan være svært, når dit sind er oversvømmet med smerte og sorg. Selv når det er tilfældet, betyder det blot, at du har brug for at arbejde lidt hårdere.

Find en form for kreativt udtryk

Blive frustreret over eller forvirret af, hvad der er sket, kan få dine følelser til at eksplodere. At have en kreativ kanal til denne energi er en meget sund mulighed, der kan beskytte dine relationer til andre.

Ud over dette, vil du forhindre negative følelser i at bygge sig op, indtil de overløber. Udtryk dig på måder, du aldrig har drømt om gennem din kreativitet.

Rejs

Nogle mennesker tror, ​​at rejse er mere som om man “løber væk”, end at man beskæftiger sig med tab og smerte. En ændring af natur kan hjælpe dig med at komme ind i helbrednings fasen, så du kan få dit liv tilbage på rette spor.

Rejse har den unikke evne til at inspirere dig og minde dig om, at der stadig er gode ting at vågne op til i livet, selv når du glemmer dette. Dette er vigtigt, når du går gennem den sørgende proces.

Besøg denne artikel efter “Sådan håndterer du tabt kærlighed og problemer med dine elskede”:

7 fordele ved at være single og glad

Ær hvad du har mistet

Stearinlys

Når du mister en du elsker, betyder det ikke, at deres minde bør glemmes. Det er vigtigt for dig at finde en personlig og speciel måde med til at ære dem på.

Det kan være alt fra:

 • En lille ceremoni
 • Et lille skrin til dem i dit hjem
 • Et dagligt ritual, som du indarbejder i dit liv

Dette vil tillade dig at føle en forbindelse med den pågældende person, og det vil også blive et middel til at sige farvel, lidt efter lidt.

Du vil snart være i stand til at bevæge dig ud over den smerte og sorg i forbindelse med dit tab for at begynde det næste kapitel i dit liv, uden at glemme mindet om denne person.

Det kan interessere dig ...
6 forskelle mellem kærlighed og vaner
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 forskelle mellem kærlighed og vaner

Elsker du stadig din partner? Eller er du bare blevet så vant til forholdet, at du ikke vil sige farvel? Her er 6 forskelle mellem kærlighed og van...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.