Sådan kan du afhjælpe bihulebetændelse

Bihulebetændelse er en betændelse i de hulrum, der er placeret i kindbenet og omkring og bag næsen.
Sådan kan du afhjælpe bihulebetændelse

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Når næsepassagerne bliver betændte kan man få “sinusitis” eller bihulebetændelse. Det påvirker den øverste del af næsen og kan give stærk hovedpine og tilstoppet næse. Hvis du vil vide, hvordan man kan afhjælpe bihulebetændelse på en naturlig måde, så læs med her.

Det skal du vide om bihulebetændelse

Bihulebetændelse er en betændelse i næsen, det vil sige de hule hulrum, der er placeret i kindbenet og omkring og bag næsen. Denne tilstand kan være kronisk eller akut. Nogle mennesker lider af det i uger, måneder eller endda år, på grund af at det ikke bliver behandlet eller ikke er tilstrækkelig opmærksom på den.

Hvad er symptomerne på bihulebetændelse?

 • Hovedpine
 • Smerter i bihulerne
 • Feber
 • Konstant sekretion fra næsen
 • Rød næse
 • Træthed
 • Dårlig ånde
 • Fornemmelse af et opsvulmet ansigt
 • Blodskudte eller rindende øjne
 • Øjensmerter
 • Smerter i tænderne, især i tandfladerne
 • Næseblod
 • Generelt ubehag og uro
 • Hoste og forkølelse (for dem, der lider af kronisk bihulebetændelse)
 • Manglende lugtesans (hyposmi)
 • Smerter når man tygger eller synker
 • Dysfoni eller hæshed

 

Sådan lindrer du bihulebetændelse

Akut bihulebetændelse

I de fleste tilfælde skyldes dette normalt en bakteriel infektion. Det sker på grund af en sen komplikation fra en virusinfektion i åndedrætsorganerne, som forkølelse eller “dårligt behandlet” forkølelse. Dette er det mest almindelige.

Kronisk bihulebetændelse

Men det kan også skyldes en bakteriel infektion, ofte forårsaget af en inflammatorisk sygdom, såsom astmabronchitis. Årstidsbetingede allergier kan inficere bihulernes slimhinder og næsen, og forhindre og forebygge elimineringen af bakterier. Da denne betingelse forekommer flere gange (hver år, for eksempel, eller når årstiderne skifter), er kronisk sinusitis udbredt og vanskeligere at behandle og udrydde.

Ondt I Bihuler

Sådan kan du afhjælpe bihulebetændelse derhjemme

Hvis du lider af en af ​​disse to sygdomme, akut bihulebetændelse eller kronisk bihulebetændelse, så tag et kig på følgende tips og hjemmelavede midler til at behandle betændelse i paranasale passager eller bihuler. Disse vil hjælpe dig med at forebygge, behandle og eller udrydde problemet. Selvom det er rigtigt at det tager længere tid at se resultater en når man tager medicin eller lægebehandling, er det også sikkert at naturlige muligheder “angriber” problemet ved roden og hjælper med at forhindre dets tilbagevenden og udvikle denne sygdoms.

Sund kost kan afhjælpe bihulebetændelse

En af måderne man altid kan være sunde på starter med din kost. Mange allergier, betændelser, infektioner½ og sygdomme er forårsaget af en dårlig kost. Hvis du ikke er forsigtig med din kost, hvis du indtager for mange produkter med raffineret sukker (wienerbrød, kager, sodavand), mættet fedt (hamburgere og hotdogs), salt (panerede og forarbejdede fødevarer), konserves osv., vil dit helbred blive påvirket negativt.

Når kroppen bliver forgiftet med denne type fødevarer, er den mere tilbøjelig til at lide af allergi, udvikle sygdomme eller “tillade” bakterier og mikroorganismer at komme ind, som alle derfor medbringer infektioner og betændelser og også sygdomme.

Derfor, både hvis du i dette øjeblik lider af en form for bihulebetændelse, eller hvis du vil undgå at gøre det, eller du har lidt af det i fortiden, skal du begynde at spise på en sundere måde. En god afgiftningsdiæt vil hjælpe dig i første omgang. Bagefter skal du opretholde en mere afbalanceret kost ved at vælge fuldkornsprodukter i stedet for raffinerede, spise frugt og grønt, vælge kogte fødevarer, som ikke er stegt (såsom ovnbagte eller dampede og ikke spise på fastfoodrestauranter.

C-vitamin kan afhjælpe bihulebetændelse

Som næsten alle ved allerede, hjælper C-vitamin med at forhindre sygdomme og fremkomsten af ​​virus og bakterier, som i dette tilfælde kan forårsage bihulebetændelse eller betændelse i næsepassagerne. Hver morgen skal du indtage appelsinjuice til at styrke dit immunforsvar. For at tilsmage dine salater, brug citron (som også kan hjælpe med at give en ny smag på din juice smoothies og teer) og til dessert kan du spise mandariner eller grapefrugt. På denne måde vil du ikke kun tilsætte en god mængde C-vitamin til din krop, men du vil også hjælpe med at afbalancere pH-niveauet i din krop.

Ud over disse frugter er der andre fødevarer, der har den samme (eller større) mængde af C-vitamin, såsom broccoli og gulerødder. På den anden side, prøv at undgå indtagelse af mælkeprodukter, forarbejdet kød og sukker for ikke at forhindre virkemåden for denne kost.

Miljø – Omgivelser

Et irriterende værelse eller omgivelse er ikke godt for mennesker, der lider af eller er tilbøjelige til at få bihulebetændelse. Det betyder, at du skal være opmærksom på at undgå så mange områder som muligt, hvor der er:

 • Rygere.
 • Giftigt affald som for eksempel en fabrik.
 • Steder hvor man gør rent med meget stærke produkter, såsom blegemiddel.
 • En koncentration af miljøforurening, såsom byens centrum.

Følelser

En anden årsag til bihulebetændelse er følelsesmæssige ubalancer. Dit humør kan have en stor indflydelse på, hvordan din krop reagerer. Spændinger, irritation, stress, træthed, nerver, angst og depression kan spille mod dig på mange måder. I dette tilfælde i særdeleshed, vil de øge chancerne for at komme til at lide af bihulebetændelse eller lide af det for første gang, og så er det ved at blive en kronisk tilstand.

Prøv at slappe af, tage tingene mere roligt, lægge  bekymringer og pres fra dig, gå på ferie oftere (eller i det mindste tilbringe en dag på landet), få nok søvn, tage bade (hvilket også vil bidrage til at “slappe af” i næsepassagerne) og drikke afslappende teer såsom kamille, baldrian, lindete osv.

Bihuler

Er du klar til at afhjælpe bihulebetændelse?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Sinus infection. (n.d.).
   acaai.org/allergies/types/sinus-infection
  • Sinus infection (sinusitis). (2017).
   cdc.gov/antibiotic-use/community/for-patients/common-illnesses/sinus-infection.html
  • Li JTC. (2017). Acute sinusitis: Do over-the-counter treatments help?
   mayoclinic.org/diseases-conditions/acute-sinusitis/expert-answers/acute-sinusitis/faq-20058562
  • Passali, D., Cambi, J., Passali, F. M., & Bellussi, L. M. (2015). Phytoneering: a new way of therapy for rhinosinusitis. Acta otorhinolaryngologica Italica : organo ufficiale della Societa italiana di otorinolaringologia e chirurgia cervico-facciale35(1), 1–8.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.