Sådan kan klip-klapper skade dig

Klip-klapper har en del ulemper: de støtter blandt andet ikke din fod mens du går, hvilket over tid kan genererer smerte i dine ben.
Sådan kan klip-klapper skade dig

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ikke alle sko er lige sunde for dine fødder. Faktisk kan klip-klapper skade dig på forskellige måder.

Klip-klapper har forskellige navne rundt om i verden, men de problemer, de kan forårsage, er de samme overalt.

Siden antikken er sko af denne stil blevet brugt på grund af deres komfort, blødhed og åndbarhed. Denne stil af sko blev endda brugt i både østlige og vestlige kulturer, såsom i Japan, Egypten, Grækenland og Rom.

I øjeblikket er et af verdens mest kendte fodtøj den brasilianske Havaianas, en fast og letvægts EVA-gummistøvlerklasse, der var internationalt vellykket på grund af sin mangfoldighed af både modeller og farver.

Det ændre dog ikke at uanset deres model eller hvem der bruger, at det stadigvæk ikke er en særlig sund sko.

Derfor kan klip-klapper skade dig

1. De mangler stødabsorberende egenskaber

Bare fødder.

Når du tager et skridt genererer dette en vis kraft. Det er grundlæggende fysik.

Hvad har fysik at gøre med klip-klapper tænker du måske?

Når man går genereres en effekt. Denne virkning er ikke kun for dine fødder, men for hele kroppen.

Klip-klapper kan imidlertid ikke dæmpe virkningen af at gå, især når man træder på hårdere overflader som asfalt. Gummisålen er ikke nok til at beskytte dine fødder og understøtte vægten af din krop.

Derudover har strand klip-klapper en helt flad form, hvilket kan føre til dårlige gangvaner. Det er almindeligt at se folk snuble, når de går med klip-klapper. Disse sko forbliver trods alt ikke på fødderne og kan heller ikke stabiliserer fødderne.

Derfor kan klip-klapper skade dig. Resultatet kan være progressive smerter i benets muskler, i ryggen og i hoften.

Læs også: Detox din krop på 3 dage med denne diæt

2. Manglende beskyttelse for dine fødder

Kvinde strækker ud.

Dine fødder er sårbare, når du har meget åbne sko på. På den måde kan klip-klapper skade dine fødder. Strukturen af disse sko er så enkel og let at de tilbyder ringe eller ingen beskyttelse.

På grund af dette er dine fødder sårbare overfor skader, forbrændinger, stænger og forskellige naturlige faktorer. Dette er særligt relevant i betragtning af at vi normalt bærer dem om sommeren.

Derudover er stranden, swimmingpoolerne og klubberne offentlige. Det betyder, at risikoen for at komme i kontakt med mikroorganismer er betydelig. Klip-klapper dækker heller ikke dine fødder, men lader dem i stedet være helt udsat for enhver form for forurening.

I mere ekstreme tilfælde kan denne effekt og overdrevne eksponering påvirke nerveenderne i dine fødder. Dette kan skabe problemer for dit nervesystem med at termisk regulere din krop, og dermed sikre din generelle trivsel.

Læs også: Sådan plejer du din diabetiske fod derhjemme

3. Hudsygdomme og mycosis

Behårede fødder.

Nogle sygdomme er mere typiske om sommeren. Årets varmeste årstid medfører nogle risici takket være overdreven udsættelse for sol, fugt og aktuelle mikroorganismer i nogle sommerområder.

Et andet klassisk problem i sommeren er væksten af ​​svampe takket være varme og fugtighed. Disse tilfælde er endnu mere udtalte på varme dage.

Men specialister er ikke altid enige om rollen som klip-klapper kan have når det kommer til fodswampe.

Nogle specialister er tilbøjelige til at anbefale brugen af ​​strand klip-klapper om sommeren, da de giver vejrtrækning og frisk luft til fødderne. Ifølge dem er det godt at bruge klip-klapper, fordi det hjælper med at tørre fødderne og forhindrer direkte kontakt med mikroorganismerne i sandet.

Andre forskere foretrækker ikke at anbefale brugen af klip-klapper takket være fodens eksponering til forskellige mikroorganismer, der findes i vand og sand. De bekræfter også risikoen for hudkræft på grund af overdreven udsættelse for solstråler.

I betragtning af at hovedformålet med sko er at yde støtte og beskyttelse mod fødderne, svigter klip-klapper enormt.

Men med god hygiejne og brugen af ​​tilstrækkelig høj faktor solcreme, er det muligt at nyde sommeren uden at forårsage for meget skade på dine fødder.

Det kan interessere dig ...
Sådan laver du din egen skoreol derhjemme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan laver du din egen skoreol derhjemme

Skoreoler og skohylder er en gode måde at holde orden i dit fodtøj. Du behøver ikke gå ud og købe en. I stedet kan du lave din egen skoreol derhjem...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.