Sådan kommer du af med halsbetændelse naturligt

Vidste du, at det, at gurgle med en saltvandsopløsning eller en opløsning med bagepulver, er en effektiv måde til at behandle ondt i halsen? Begge opløsninger hjælper med at reducere inflammation og dræbe bakterier.
Sådan kommer du af med halsbetændelse naturligt
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Hvem har ikke prøvet at have halsbetændelse? Det er en smertefuld oplevelse, som kan gøre din hverdag meget ubehagelig. Det gør ondt at tale, trække vejret… Er det overhovedet muligt at lette smerten? Selvfølgelig er det det! Følg disse simple behandlinger næste gang, du har halsbetændelse.

Sådan kommer du af med halsbetændelse

Kvinde med halsbetaendelse

 

Nogle gange sker det under sæsonskifte. Andre gange er det brugen af aircondition som kan udtørre og forværre ondt i halsen. Måske er det fordi, temperaturen falder og det bliver koldt, men lige meget hvad – lad være med at ignorere dine smerter, for det vil ende med at gøre dig stresset og ked af det.

En infektion i halsen kan komme fra bakterier, virus eller en skade. Nogle er mere modstandsdygtige end andre, og det kan være, du er nødt til at behandle dem med antibiotika. Andre gange kan du opleve at få det bedre ved bare at tage et par dage fri for at komme dig over det.

Husk på at nogle gange kan dit immunsystem være svækket, hvilket gør, at du har mindre modstandskraft mod infektioner og visse sygdomme. Vær derfor sikker på, at du altid spiser en god kost, som fremmer din generelle sundhed. Derudover anbefaler vi dig at prøve følgende behandlinger mod infektioner i halsen:

1. Te med timian, honning og citron

Citron te

 

Intet er mere simpelt og effektivt en kombinationen af disse tre ingredienser. Timian er for eksempel et kraftfuldt antiseptisk middel, som bekæmper bakterier. På den anden side hjælper honning med at hele området, nedsætter inflammation og lindrer hele halsområdet.

Ved at kombinere disse to ingredienser med citronsaft, får du en medicinsk blanding, som du kan nyde hele dagen.

Sådan gør du

 • Bring en liter vand i kog og tilføj derefter to spiseskefulde fresk timian.
 • Tilføj saft og revet citronskal fra en citron.
 • Kog disse ingredienser sammen i ti minutter.
 • Tag gryden af varmen og lad det sidde i ti minutter inden du sier blandingen.
 • Tilføj to spiseskefulde honning til hver kop.
 • Du kan drikke denne te hele dagen igennem, og du vil lynhurtigt få det meget bedre.

2. Gurgl saltvand

 

Kvinde der gurgler

Sådan gør du

 • Opløs en spiseskefuld salt i 250 ml vand.
 • Gurgl en gang i timen uden at sluge det. Lad det bare nå ned bag i din hals et par sekunder før du spytter det ud, og gentag.
 • I stedet for salt kan du også bruge en teskefuld æblecidereddike eller endda bagepulver. Alle tre ingredienser vil reducere inflammation, dræbe eventuelle bakterier og effektivt behandle smerterne i din hals.

3. Hvidløg, den bedste naturlig antibiotika

Skaal med hvidloeg

 

Alle ved at hvidløg stadig klart indtager førstepladsen som den mest kraftfulde naturlige antibiotika man kan finde, og heldigvis er hvidløg meget let tilgængeligt. Hvidløg er effektivt, sundt og har ingen dårlige bivirkninger Så hvorfor ikke prøve det næste gang, du har en infektion i halsen?

Sådan gør du

 • Knus et hvidløgsfed og opløs det i en halv kop vand. Drik det hele.
 • Du kan gøre dette to gange om dagen. Lugten af hvidløg vil måske hænge ved din ånde, men det er værd at prøve. Du vil få det bedre på ingen tid!

4. Klud med kamillete

Kvinde med halsbetaendelse

 

Du skal bruge en våd klud, som lægges på den ømme hals. Det nedsætter inflammation i halsen og lindrer samtidig dine smerter i halsen.

Sådan gør du

 • Lav din kamillete ved at koge en kop varmt vand og derefter tilføje tre spiseskefulde kamille til koppen.
 • Når kamillen har trukket, si væsken igennem en si og ned i en skål. Tag en ren klud eller håndklæde, dyp det i kamilleteen og lad den derefter hvile på din hals
 • Gentag dette hver gang, din klud mister varmen. Ideelt bør du få omkring 20 minutters brug ud af hver påføring.

5. Gurkemeje og grøn te

Kop med groen te

 

Denne her er super nem og meget effektiv. Kombinationen af grøn te og gurkemeje, vil hjælpe med at nedsætte inflammation og du vil hurtigere komme dig over din infektion.

Sådan gør du

 • Forbered en grøn te som normalt. Når vandet koger, tilføj en halv teskefuld knust gurkemeje.
 • Når blandingen har trukket i omkring fem minutter, drik teen med en lille smule honning for at give sødme. Du vil helt sikkert få det bedre bagefter.

6. Få godt med hvile

Kvinde der sover

 

Din krop kæmper mod en infektion. En af måderne, kroppen bekæmper halsbetændelse på, er ved at holde det naturlige immunforsvar i gang ved at du får godt med hvile. Så vær sikker på at du sover ordentligt – det skader ikke noget at få lidt ekstra søvn og du vil få det bedre meget hurtigere!

Når du er syg, bør du sove omkring 10 til 11 timer om dagen, så vær sikker på at du tager en lur i løbet af dagen og får nok søvn om natten til, at du kan få det bedre. Lidt efter lidt vil du kunne mærke, at du bliver dig selv igen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.