Sådan kan man lave hængepotter til planter

Indretning af hjemmets indendørs og udendørs områder har aldrig været nemmere! I denne artikel kan du lære, hvordan man kan lave hængepotter.
Sådan kan man lave hængepotter til planter

Sidste ændring: 16 september, 2022

Man bør helt sikkert købe nogle planter til sit hjem, eftersom de giver liv og farve til rummet. Det er dog lige så vigtigt at have et sted at placere dem, så de ser godt ud. Hvad med at lave hængepotter?

Du skal ikke bruge mange materialer eller erfaring for at kunne lave dem selv. Du kan endda lave dem med genbrugsmaterialer!

Et af de mest imponerende aspekter ved disse skabninger er, at de slet ikke er dyre at lave. Med nogle få materialer vil du være i stand til at lave hængepotter selv til ethvert område i dit hjem, uanset om det er indendørs eller udendørs.

Sådan kan man lave hængepotter

Eksempel på, hvordan man kan lave hængepotter

At lave sine egne hængepotter er den perfekte mulighed for at lade sin fantasi løbe frit. Find genstande, som du kan genbruge, og kom i gang!

Materialerne, du skal bruge

 • Genbrugte beholdere såsom glaskrukker, yoghurtbægere, plastikbøtter osv.
 • Reb eller garn lavet af bomuld, nylon eller hamp.
 • Planter.
 • Sand til dræningssystemet til planterne.
 • Jord.
 • En saks.
 • En krog.

Instrukser

 • Tag garnet eller snoren og klip otte snore i samme længde. Du bør lave dem mellem 60 og 80 centimeter lange. Det hele afhænger af størrelsen på potten.
 • Bind knuder i alle enderne af snorene.
 • Læg snorene ud på en flad overflade og del de otte snore, du netop klippede, op i fire par.
 • Bind hvert par sammen otte centimeter fra enden.
 • Tag de to ender (højre og venstre) og bind dem sammen for at lave en cirkel.
 • Fortsæt med at binde knuder fem til ti centimeter over den første række knuder. Husk, at afstanden vil afhænge af bredden på din potte.
 • Fortsæt denne procedure. Bind to snore sammen, så den anden række knuder på den første snor udgør knuderne på det andet par snore.
 • Glem ikke at tage de to resterende ender og binde dem sammen efter hver række for at fuldføre cirklen.
 • Test størrelsen på din hjemmelavede hængepotte. For at gøre det placerer du blot potten i den.
 • Du kan tilføje flere knuder, hvis du vil.
 • Nu er det tid til at begynde at plante! For at gøre det skal du komme et lag sand i bunden af potten og derefter et lag jord.
 • Placér planten, du valgte, indeni, og slut af med jord.
 • Placér potten med planten indeni i den hængepotte, du netop har lavet. Hiv forsigtigt vertikalt.
 • Bind en sidste knude i enden af potten.
 • Sæt en krog på, så du kan hænge den, hvor du ønsker det.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Lær at lave en byhave på lidt plads

6 hængepotter, du kan lave med genbrugsmaterialer

Når du har prøvet denne kreative kunst, vil du se, hvor nemt det faktisk er! Du kan endda eksperimentere med alle mulige former for materialer. Det er for eksempel den perfekte mulighed for at genbruge tøj, stof og genstande, som du ikke længere bruger.

Vi vil nu vise dig en liste over nogle idéer til potter med genbrugsmaterialer, som du kan lave derhjemme. Du skal blot vælge den idé, du bedst kan lide, eller som passer bedst til din indretning!

Planter hænger i dåser på væg

1. Hængepotter af gamle t-shirts

Det er en af de nemmeste måder at lave hængepotter på, eftersom du skal bruge materialer, som du allerede har derhjemme. Det eneste, du skal gøre, er at vælge en t-shirt, som du ikke længere bruger, og klippe den i strimler.

Begynd at lave knuder med strimlerne, som vi har forklaret ovenstående. Overvej at blande strimler af forskellige farver for at få et mere originalt design.

2. Man kan lave hængepotter af træ og reb

Hvis du har en træplade derhjemme, kan du bruge det til at lave hængepotter. Idéen her er at bruge pladen som en base og støtte den med en række reb, så du kan hænge den op.

Lav små huller i træpladen og sæt rebene i dem. Efter det binder du en knude under pladen. Hæng dem op og placér de udvalgte planter ovenpå.

3. Hængepotter af broderiringe

En anden genstand, som du måske har derhjemme, er en broderiring. Det eneste, du skal gøre, er at finde størrelsen, du ønsker, og derefter finde en potte, som vil passe i.

Lim potten fast til ringen, så den ikke falder ned. Efter det placerer du den ønskede plante indeni og hænger den op. Det er simpelt, men smukt!

4. Man kan lave hængepotter af gamle dæk

Det er en af de bedste muligheder til udendørs områder. Hvis din have er livløs, eller du ønsker at få den til at se mere kreativ ud, kan du prøve at lave denne potte af genbrugte dæk.

Se, om du har nogle gamle dæk i din garage, og hæng dem op i et træ. Efter det placerer du planterne, du ønsker, indeni. Derudover kan du placere noget andet pynt indeni dækket for at gøre det mere iøjnefaldende.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Naturlige ingredienser til gødning af planter

5. Hængepotte af diskokugle

Ja, vi ved, at ikke alle har en gammel diskokugle liggende derhjemme. Men hvis du er heldig at have en liggende, så bør du helt sikkert lave en hængepotte af den. Det er uden tvivl en idé til dem, der elsker utraditionel indretning.

Som det første skæres kuglen over i halve. Tag den ene halvdel og lav to huller i siderne, så man kan binde et reb i.

Efter at have tilføjet rebene hænger man den op og placerer den udvalgte plante indeni. Det er et meget kreativt koncept, som vil se godt ud både indendørs og udendørs.

6. En hængepotte af træplader

Sidst, men ikke mindst kan man lave en hængepotte med en lang træplade. Hvis man har en liggende, kan man bruge den til at skabe mere liv i haven.

Man skal blot tegne en cirkel på træpladen ud fra størrelsen på potten. Derefter skærer man hullet ud fra den cirkel. Ved at bruge en lang træplade kan man lave forskellige huller og sætte en plante i hver.

Efter det skal man sikre, at man borer to huller i enderne til at binde reb i, så man kan hænge det op, hvor end man ønsker det.

Kom i gang

Som du kan se, er det nemmere, end du måske tror, at lave hængepotter. Med lidt fantasi, kreativitet og tålmodighed vil du være i stand til at lave originale kreationer.

Vælg genbrugsmaterialer for at se, hvor sjovt det er at give dem nyt liv! Det er trods alt godt for planeten og dit hjems indretning. Prøv det i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Escuelas idea sana Eroski. La importancia de reciclar. Fundación EROSKI (2006).
 • Plantas L. Clasificación de las plantas. (2011).
 • Barrionuevo V, Planchuelo A, Fuentes E. Evaluación de plantas nativas para decorar nuestros jardines. Agro Sur (2006).
 • Cabrera R. Propiedades, uso y manejo de sustratos de cultivo para la producción de plantas en maceta. Revista Chapingo Serie Horticultura (1999).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.